A magyarok évi 152 alkalommal szexelnek, ezzel az új EU-csatlakozó tagállamok közt az élen járnak. Szintúgy vezetünk a pénzért vett szex igénybevételével, az osztrákok pedig az orgazmus színlelésében jók.
Bécsben már az EU-csatlakozás után került nyilvánosságra a Durex óvszergyártó cég 34 országban, 150 ezer résztvevővel készített internetes felmérésének eredménye. Ezek szerint szerint gyakoriságban az újonnan csatlakozott tagországok közül évi 152 szeretkezéssel a magyarok járnak az élen, de a csehek, szlovákok és lengyelek is gyakrabban élnek nemi életet, mint az osztrákok. Ausztria lakói ráadásul szexuális vonzerő vonatkozásában sem teljesítettek jól: a magyarok, a lengyelek és a csehek körülbelül 1 százaléka tartja őket a legerotikusabb népnek, a szlovákok pedig egyszerűen nulla százalékot adtak nyugati szomszédaiknak.

Jó, de nem olyan jó

Az osztrákok viszont az élre kerültek azok számát tekintve, akik már tettettek orgazmust: 38 százalékuk mondta ezt magáról, míg a magyarok 29, a csehek 27, a szlovákok 23 és a lengyelek 21 százaléka ismerte el, hogy tett már ilyet. A felmérés azt is kimutatta, hogy a nagy gyakoriság nem áll egyenes arányban a elégedettséggel. Ugyanis amíg nemi életével a lengyelek 77, a csehek 71, a szlovákok 69 és az osztrákok 65 százaléka elégedett, addig a magyaroknak csak 61 százaléka mondta ezt magáról.

Kétes eredmény

A magyarok szintén élen állnak egy másik kategóriában: minden 100 magyarból 12 nyilatkozott úgy, hogy legalább egyszer már kipróbálta a pénzen vett szexet. A második helyen a tekintetben az osztrákok és a csehek állnak, körükben 9 százalék próbálkozott már prostituáltakkal.

Óvatlan csehek

Az osztrák hírszolgálati iroda szerint a csehek a legóvatlanabb új EU-polgárok a nemi betegségek elleni védekezés terén: a megkérdezettek több mint kétharmada ismerte el, hogy az utóbbi 12 hónapban legalább egyszer létesített szexuális kapcsolatot új partnerrel mindenféle védekezés nélkül. Magyarországon és Ausztriában viszont csak a válaszadók egynegyede nyilatkozott így.