horoszkóp

A magyar fiatalok többsége védekezik az első szeretkezésnél

2007.10.05. 16:56
A Durex szexuális elégedettséget vizsgáló független felmérésének második hulláma a szüzesség elveszítését és a hálószobai titkokat vizsgálta meg. A magyarok aránylag fiatalon veszítik el szüzességüket, az orális szex kedvelésében az élmezőnyben vagyunk.

A kutatásból kiderül, hogy egyre többen használnak valamilyen védekezési módszert az első szexuális élményszerzésnél. A magyar fiatalok 76%-a használ óvszert az első szexuális élmény átélésekor. Ez arra utal, hogy fejben már felkészültek az aktusra, hisz mind a fiúk, mind a lányok vásárolnak maguknak óvszert.

A 45-55 éves válaszadók közül csak 12 százalék választotta első szexuális élménye alatt a védekezés ilyen módját. Az ő idejükben a megszakítás sokkal népszerűbb volt, ugyanis 24 százalékuk úgy szeretkezett először.

A magyarok kimagaslóan nagy aránya (83 százalék) válaszolta azt, hogy semelyik fél sem érzett különösebb nyomást az aktus kezdeményezésénél. A férfiak 66%-a kifejezetten élvezte az aktust, míg a nők 26%-a mondta csak ugyanezt. Náluk sokkal fontosabb az érzelmi kötődés az első szexuális élményhez.

Dr. Erős Erika, szexuálpszichiáter szerint az adatok jól mutatják azt a tényt, hogy a nőknél az érzelmi kötődés milyen fontos szerepet játszik a szexuális kapcsolatban. Az első aktusba sokszor azért mennek bele a lányok, mert remélik, hogy nem veszítik el, vagy szorosabban kötik a partnert.

Hálószobatitok

A Durex Nemzetközi Szexuális Egészség Kutatás legújabb eredményei betekintést nyújtanak a világ különböző országaiban élő párok hálószoba titkaiba.

A magyarok 68 %-a érzi változatosnak szexuális életét szemben a globális átlaggal, mely 49 % és a sereghajtó, japánokkal, ahol 9 százalékuk állítja, hogy változatos módon él nemi életet párjával. A magyarok 67 %-a tartja szexuális életét izgalmasnak, ami szintén magas eredmények között van, hiszen a világátlag 50 %.

Az orális szex az osztrákok körében (80%) a legelterjedtebb, de a magyarok is az élmezőnyben vannak a szexuális praktikákat illetően. 75%-uk szereti orális szexben részesíteni partnerét, míg 71%-nak fontos a szexuális fantáziálás.

A világon és Magyarországon is az emberek átlagosan 83%-a állítja, hogy maszturbált már élete során – a svájciak (96%) a legmagasabb, a nigériaiak (30%) a legalacsonyabb arányban. Dr Erős Erika hozzáteszi, hogy az önkielégítés orvosi szempontból a szexuális fejlődés és az egészséges szexuális élet része.

A 30%-os érték azonba a pár szempontjából nehezen értelmezhető, mivel ha aktus közben történik, az a változatosságot jelentheti, viszont, ha a partner kizárásával – esetleg titokban – az a kapcsolat elégtelenségére utal.

A magyarok fele gondolja azt, hogy az elkövetkező tíz évben az emberek bátrabban kísérleteznek majd szexuális együttléteik során. „A nemzetközi tapasztalatokkal egyezően, nálunk is le kellene a tabukat dönteni, hogy a szexuális élet minőségét javító ismeretek és eszközök elterjedhessenek”. – nyilatkozta Dr. Erős Erika szexuálpszichiáter.

forrás: Durex sajtóközlemény