horoszkóp

Tangában rázzák a lányok a brazil erotikakiállításon

2008.04.23. 20:20
Kapcsolódók (1)
Idén rendezik meg tizenkettedik alkalommal Dél-Amerika legnagyobb erotikáról szóló kiállítását, a brazil Erotika Fairt. A kilenc napos rendezvényen a néha talán szambaiskolákból szabadult lányok előszeretettel és szinte megállás nélkül erotikusan táncolnak. A kiállítás és vásár egyik célja az, hogy megismertesse az erotika világát mindenkivel, a másik, hogy közelebb hozza azt a nőkhöz. Úgy néz ki, ez sikerül, mert míg tíz évvel ezelőtt a szexshopokban vásárlók öt százaléka volt nő, mostanra ez az arány felment nyolcvan százalékra.

Sao Paulóban idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Erotika Fairt, ami Dél-Amerika legnagyobb erotikakiállítása és -vására – írja az AFP. A kiállítást április 18-án nyitották meg és kilenc napig tart. Már csak az első négy napon húszezer látogató nézte meg, milyen zaftos műsorban lehet része a Sao Paulo-i rendezvényközpont falain belül.

Egy kiállítás képei

A Sao Paulo-i kiállítást először 1996-ban rendezték meg, és azóta egyre több és több standdal jelentkezik újra évente, köszönhetően a nők egyre nagyobb érdeklődésének. A kiállításon főleg különféle fétisekhez szükséges ruhákat és szexjátékokat árulnak.

”Tíz évvel ezelőtt a szexshopok látogatóinak csak öt százaléka volt nő. Ma már 70-80 százalékuk az. A brazil nők sokkal nyitottabbak, ha szexről van szó, mint korábban, köszönhetően annak, hogy a médiában és a sok forró jelenettel tűzdelt szappanoperákban hogyan tálalják ezt a témát ” – mesélte az AFP-nek Evaido Shirom, a rendezvény egyik szervezője.

A kiállításon a hangsúly az erotikán van, és nem a pornón. A különféle erotikus bemutatókon is a mindent a szemnek, semmit a kéznek elv érvényesül.

A vásáron természetesen a Kínában gyártott termékek az uralkodóak, de akad néhány Brazíliában vagy az Egyesült Államokban gyártott plüssbilincs és vibrátor is. Az eladók szerint is gyengébb minőségűek a kínai áruk, de olcsók, ezért könnyű őket eladni.

A kiállításra főleg fiatal párok érkeznek, és leginkább illatos zseléket vásárolnak szexuális életük felélénkítésére. „Ez normális. Itt nincsenek tabuk, olyan mintha egy szupermarketbe menne az ember. Azért vagyunk itt, hogy kielégíthessük a fantáziánkat, mindenkinek el kéne jönnie” – mondta Wagner Souza, egy harmincéves eladó, aki tizennyolc éves barátnőjével érkezett a kiállításra. Azt már nem akarta elárulni, hogy mit vásároltak.

Aztán a rendezvény egyik szervezője még elmesélte a hírügynökségnek, hogy a brazil nők általában azért kezdeményezik a szexuális élet feldobását különféle érdekes eszközzel vagy ötlettel, mert nem akarják partnerüket elveszíteni egy náluk esetleg érdekesebb rivális miatt.