Szexiskola: a nedves ajkak csábítása

2007.07.02. 14:06
Tágra nyílt szemek, kipirult arc, felszegett fej és domborodó mellek. Ha ezeket egyszerre látja, biztosra veheti: el akarják csábítani. Játsszon tudatosan, flörtöljön velünk.

Egy elkapott tekintet a metrón, szemérmes félmosoly a helyes szomszédnak, visszafogott előjáték a csodás barna szempárral a szomszéd asztalnál. Mai szexiskolánkban a flörtölés rejtelmeibe vezetjük be Önöket.

Mi is valójában a flört? Dr. Monica Moore a neves amerikai flörtkutató szerint az, ahogy a nő kiválasztja a számára vonzó férfit, felkelti figyelmét, és magához csábítja. A kutatónő megfigyelte, hogy az esetek kétharmadában a nők kezdeményeznek. Tehát a nő választ. A nő irányít. Így bár lassan elvethetjük azt a kulturális tévhitet, hogy a férfiakon múlik egy megismerkedés, azért érdemes őket meghagyni ebben a hitben. Jót tesz az egójuknak.

Ösztönök és a tudatos elemzés

A flört során használt jelzéseink ösztönösek, de megtanulhatók, és tudatosan is használhatók. A folyamat lényege a testi jelzések elemzése. Válassza ki az áldozatot; találja ki, mérje fel, érezze, hogy mi kell neki. Ez azért fontos, mert a különböző embereknél, különböző taktikák válhatnak be. Gondoljunk bele például, hogy kiválasztott játszótársunk egy jóképű, kissé harsány, önbizalomtól duzzadó fickó. Ha nyíltan bámulni kezdjük, látványosan kelletjük magunkat, azzal csak önbizalmát legyezgetjük, de ha nem vágyik épp egy gyors numerára, nem keltjük fel az érdeklődését. Ilyen esetben érdemes kétértelmű jelzéseket küldenünk. Finoman felhívni magunkra a figyelmét, de nem reagálni minden visszajelzésére, játszani a megközelíthetetlent. Ha ügyesen alakítjuk a játszmát, épp a hiúságán esett csorba vonzza majd közelebb hozzánk. Mindezt egy félénk, gátlásosnak és visszahúzódónak tűnő férfival művelni kész flört-öngyilkosság lenne. Irányában konkrét és egyértelmű jeleket kell küldeni, hogy elhiggye: tényleg tetszik nekünk.

Csillogó szemek

A flört mindig a tekintet játékával kezdődik. Az érdeklődés jeleként a szemek kitágulnak, a pupilla megnövekszik, a szemöldök felszalad. Az ember általában megérzi, ha figyelik. Mikor a másik ránéz, ő hirtelen elkapja tekintetét, vagy lesüti a szemét. Ha Ön hajlamos elpirulni, ebben a helyzetben nem kell bánnia, ez ugyan egyértelművé teszi érdeklődését a tapasztalt szem számára, mégis egyfajta ártatlan bájt sugároz, amely általában vonzó a másik számára. A szemezés során a tekintetek néha összekapcsolódnak, előbb rövid, majd hosszabb ideig; de vigyázzunk: a kitartó bámulás inkább zavaró, mint kellemes érzés.

Nedves ajkak

Ezen a ponton kapcsolódik be az arc és a test többi része a játszmába. Az ajkak szerepe kiemelkedően fontos, hiszen sokkal egyértelműbb, könnyebben észrevehető jelzéseket biztosít a férfiak számára. Az ügyesen flörtölő nő a száját mindig kicsit nyitva tartja, megnedvesíti ajkait. Ezt egyébként a férfi magazinokban is tanulmányozhatjuk. A szexis csajok sohasem néznek összeszorított, cserepes szájjal. A mosoly és a nevetés is fontos taktikai eszköz. A szemérmes, lesütött szemmel mosolyra húzódó száj ártatlanságot sugároz; a nyílt, fogakat kivillantó mosoly kihívó, ehhez tartozhat az ajkak futó, gyengéd megérintése.

Kitolt mellek és a felesleges túlzás

A nők flörtölés közben általában kihúzzák magukat, mellüket előretolják, fejüket hátravetik, kiemelvén ezzel a nyakukat, kifejezve a megközelíthetőséget. Gyakran játszanak ilyen helyzetekben a hajukkal, beletúrnak, hátradobják, csavargatják. Dr. Moore számos konkrét viselkedést figyelt meg, amilyen például az ajkak kirúzsozása, az ujjak játéka a poháron vagy a kihívó, lassú vonulás a kiszemelt férfi előtt. Ezekkel azért érdemes óvatosan bánni, mert az ilyen nyílt felkínálkozás nevetségessé teheti az embert.

A testek szinkronja

A kölcsönös szimpátia egyik érdekes megnyilvánulása a két ember testtartásának szinkronja, összhangja. Érdemes tehát flört közben egy pillanatra kívülről figyelni magunkat és a partnerünket. Ha azt látjuk, testtartásunk azonos, esetleg ugyanúgy tartjuk karunkat vagy fejünket, azt a vonzódás jeleként értékelhetjük. De ne felejtsék el: egy jel, nem jel. Az itt felsorolt mozdulatok közül számos jelenlétére van szükség ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, hogy vonzónak találnak.

Nem attraktivitás kell, csak egy félmosoly

Dr. Moore kutatásának legfontosabb eredménye, hogy nem azok a nők ismerkednek meg nagyobb valószínűséggel pasikkal, akik kiemelkedően vonzóak vagy attraktívak, hanem azok, akik a legjobban és legtöbbet használják a flört jelzéseik repertoárját. Ráadásul tapasztalatból is tudjuk, hogy milyen jó hatással van ránk egy-egy ártatlan flört. Vonzónak érezzük magunkat, önbizalmunk megnő, és jókedvűek vagyunk egész nap. Szóval, ha meglát egy vonzó idegent, ne azon tűnődjön, hogy rosszul áll a haja, vagy felszedett az utóbbi időben néhány kilót, esetleg nem épp a legszexisebb ruháját hordja, hanem nyissa nagyra a szemét, húzza mosolyra a száját, lazuljon el, és flörtöljön egy kicsit.

Önnek van jó technikája?
Ha van olyan tutibiztos szexpraktikája, ami eddig mindig bejött, (és amit meg akarna osztani másokkal) kattintson a cím alatt a Freyja névre és írja meg nekünk. A legérdekesebb írásokat szívesen közöljük olvasóink és magunk okulására.