horoszkóp

Külföldi fiúkra vágynak a magyar csajok

2005.01.07. 15:19
Szalontai Szilvia szerint a külföldi férfiak udvariasabbak, felszabadultabbak, mint a magyarok. Bódi Sylvi szerint pedig még figyelmesebbek, temperamentumosabbak is, és ellentétben a magyarokkal, a tenyerükön hordozzák a nőt. Ganxta Zoli ellenvéleményt fogalmaz meg, bár még sohasem volt külföldi csaja. Önök szexista, általánosító cikket olvasnak a külföldi fiúkról magyar lányok szemszögéből.

Megkérdeztünk sok lányt, mit szeretnek a külföldi fiúkban és mit a magyarokban, általánosságban levontuk, hogy a magyar fiúkkal valami gáz van. Osztottunk, szoroztunk, és kijött, hogy mindenkinek kicsit jobban kéne bánni a másik nemmel. Kezdjük a sztárok magánéletében való vájkálással, majd nézzük, hogy mit gondolunk mi a nemekről és nemzetekről.

Magyar Barbie külföldi Kenekkel

#alt#
Szilvia titka

Szalontai Szilvia jól néz ki, biztosan sok külföldi keresztezte már útját. "Igen, sok külföldi fiúm volt már" - mondja. "Az utóbbi időkben csak külföldivel jártam. A mostani barátom egy izraeli srác, három és fél éve járunk. Az előző egy vietnami származású, Németországban felnőtt divattervező volt." Majd megosztja velünk teóriáját. "Magyarországon szerintem egymást rontotta el a két nem. Annyi jó nő van, hogy már túlkínálat van belőlük, a férfiak meg kedvükre válogathatnak közülük. A fiúknak meg valahogy nem tanítják meg otthon, hogy hogyan kell bánni a lányokkal. Persze vannak kivételek itthon, de csak kevesen. Szinte már harc folyik a nők közt egy-egy normálisabb férfiúért."

Hogy ő miért választ magának külföldi barátot? Hát ezekért: "Alapvető nagy különbségnek tartom, hogy én úgy vettem észre, a külföldi fiúk jobban megbecsülik a nőket, udvariasabbak, jobban odafigyelnek a nőre, és ami a leglényegesebb, kitartanak barátnőjük mellett. Ellenben itthon, valószínűleg a túlkínálat miatt a férfiak inkább gyorsan választanak egy másik nőt, hiszen minden pasira jut két-három csudaszép nő. Ezért ellustultak a magyar fiúk, nem igazán udvarolnak."

Bódi Sylvi vegyes érzelmei

#alt#
Bódi a temperamentumot hiányolja

"Nagyon sok külföldi barátom volt egy időben, aminek megvolt az az előnye, hogy megismerhettem általa egy másik kultúrát, ellenben a hátránya, hogy a kulturális különbségek miatt nem tudtuk megérteni egymást. Volt már német, arab, indiai fiúm, vegyes, volt sokféle. Jól lehet velük gyakorolni a nyelvet. Külföldi partnerrel igazán a nyelv, a kulturális különbségek és a vallás tud problémát okozni."

Mi a helyzet a magyar fiúkkal? "A magyar férfiaknak nagyon jó dolguk van, mert a magyar nők jó nők. A férfiak el vannak kényeztetve. Nem udvarolnak annyira, nem annyira úriemberek, nem elég felszabadultak és nem elég temperamentumosak."

A Döglény nem repül külföldi húsra

A férfinemet is megszólaltattuk egy hirhedt macsó személyében. Ganxta Zoli azt mondta nekünk, hogy neki még sosem volt külföldi csaja, amit nem hinnénk el, ha nem ő mondta volna a saját szájával. "olyan jók a magyar nők, hogy minek keresnék máshol csajt?" - indokolta Ganxta. "Amúgy külföldi csajjal azért lehet jó, mert nem érti, amikor azt mondom neki, hogy "Mit csináltál már megint, te szerencsétlen!". Érted?!" - igen, értjük. De akkor sem hisszük el, hogy még nem volt külföldi csaja.

#alt#

De nem csak a sztároknak van véleményük ebben a témában, hanem kedves és sokat tapasztalt kolleganőinknek is szilárd elképzelésük alakult ki a magyar illetve a külföldi fiúkról, a kettő különbségéről, no és a magyar lányokról.

Általános dugásorientáció

"A magyar pasikkal van valami óriási, nehezen definiálható probléma" - ad hangot elkeseredettségének külföldi tanulmányúton tartózkodó ismerősünk. "Legfőképp talán az, hogy bizonyos láthatatlan, megfoghatatlan oknál fogva túlértékelik magukat és ennek megfelelően is viselkednek. Egy átlagos magyar fiatalember nagyjából olyan, mint egy elsőéves közlekedésmérnöki karos egyetemista. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyire el vannak szállva maguktól, mennyire nem tudják, hogy kell bánni a nőkkel és hogy mennyire macsós és dugásorientált a magyar férfi társadalom nagy része" - hát igen, az.

Just for fun

#alt#

Egy sokat utazó lánynak is megvolt a véleménye hazánk fiairól. "Nem mondom magam feministának vagy ilyesmi, de engem is aggaszt ez az ügy a fiúkkal itthon" - kezdi véleményét osztani Vivien. "A magyar fiúk között nagyon kevés az aki nyitott, kreatív és nem nagyképű vagy nem nagyon mulya. A mulyák nem mernek nyitni ezáltal mások sem nyitnak és ez így megy körbe-körbe... Az emberek pedig vágynak rá szerintem, csak sokan bizalmatlanok vagy nincsenek hozzászokva az ismerkedéshez. A nagyképű magyar fiúk beleszoktak a sok szép magyar lányba, van miből választaniuk. Külföldön a srácok inkább az egyéniségre figyelnek oda és sokszor egy tök helyes srácnak van nem túl szép barátnője, nem mondom hogy itthon ez nincs így de sokszor a felállás nálunk fordítva van. A magyar srácok eléggé merevek mozdulataikban és kommunikaciójukban, magas homlokuk van és túlságosan teoretikusan gondolkoznak nem praktikusan, nem tudnak felengedni, ellazulni."

Túl félénkek

A bölcsész végzettségű Kata különvéleményt fogalmaz meg: ő járt már külföldi pasival, mégis a magyarokra voksol. "A nyelvi korlát mindig ott volt, akármennyire is közel voltunk egymáshoz. Mindig úgy éreztem, nem tudom elmondani neki, amit gondolok, és azt sem fogom sose megérteni, hogy pontosan mire gondol. Szerintem egy külföldi pasi sose lesz lelki társ, akármilyen okos vagy empatikus is". Kata, aki szerkesztőként dolgozik egy lapnál, meg van elégedve a magyar fiúkkal; mindössze azt rója fel nekik, hogy túl félénkek.

Pedig ez is rajtunk múlik

"A magyar fiúk aranyosak, de prosztók. Kevésnek van esze, és nem tudnak csajozni" - mondja el véleményét a hazai hímekről a párkapcsolatban élő Klotild. "Sajnálom is őket egy kicsit, nyomasztóbb lehet, mint nőnek lenni. Lehet úgy rendezni az életedet, hogy jól bánjanak veled. Nem hiszem, hogy nagyon haladó lenne az ország ebből a szempontból"

#alt#

Persze nyilván semmi sincs véletlenül úgy ahogy van, és be kell hogy valljuk általánosságban: az hogy a magyar fiúk ilyenek, jelentős részben a magyar nők tehetnek. Ők azok, akik megtanítják a kisfiúknak, hogy hogyan kell bánni a nőkkel, sőt a viselkedésükkel ők befolyásolják a nagyfiúk viselkedését.

A lányok, a lányok

Ha már így lehordtuk szegény ártatlan fiúkat a sárga földig, végezetül, és férfi olvasóink megnyugtatásául lássuk mi a helyzet a magyar lányokkal egy magyar lány szerint: "A magyar lányok egy része ostoba, viháncoló nőstény. Két koktélért az ördög ölébe is beleülnének, szerintem ők senkinek sem túl jók. A magyar csajokról csak azért terjedt el, hogy szépek, mert többet sminkelnek, meg kurvásabban öltöznek, mint nyugat-európai vagy amerikai testvéreik. Amit meg lelki, agyi szinten hoznak, az szerintem nulla."

Kicsit szedjük össze magunkat, srácok, lányok!