Mit lehet tenni, ha az évek számával párkapcsolatunk egyre laposabbá válik és mind gyakrabban fordul elő, hogy esténként már csak arra várunk, hogy mielőbb elnyomjon minket az álom? A szakításon kívül is létezik megoldás: az egyre trendibbé váló házi pornókészítés - véli az osztrák Kurier lap szabadidő rovata.
A házi pornófilmkészítés mindenképpen szórakoztató tevékenység, s az eredmény is felvillanyozó, mindaddig persze, míg az alkotás nem kerül illetéktelen kezekbe. Utóbbi esetben nagyjából arra számíthatunk, mint amit a Trainspotting című film egyik jelenete is ábrázol, vagyis hogy a haverok unott képpel nézik legjobb barátjuk intim pillanatait. Ha ennek az esélyét kizárjuk, nyugodtan belekezdhetünk a forgatásba.

A kérdés csupán az, hogyan?

A kamera gátlástalanul rögzíti a valóságot, amit még csak tovább ronthat a rossz megvilágítás. Szépségfoltok, csíkok, narancsbőr, párnácskák, pattanások - még a legjobb minőségű objektív is kínosan szubjektív módon mutat be mindent. Mindenképpen óvakodjunk tehát a fenék-totáltól és a has-zoomtól, tanácsolja a lap.

Használati utasítás saját gyártmányú pornófilm forgatásához

Miután beszereztünk egy kamerát, érdemes megtervezni a filmet:

1. Díszlet: ha valaki el tudja magát képzelni szobaszökőkút, rododendronok és plüssállatkák között, választhat ilyen helyszínt is. Egy biztos: a filmforgatás díszletének legkevésbé sem ajánlott a kisvárosi idill. Sokkal hathatósabb a minimál háttér, ami nem vonja el a figyelmet a lényegről.

2. Rendezés: jóllehet a pornófilmek többsége valamilyen banális eseményszálon fut, házi pornó készítésekor jobb eltekinteni ettől a metódustól. A "francia szobalány térdelve szolgálja ki a jóképű grófot" alapfelállású történet csak a megfelelő környezetben hat. Házi használatra szánt pornófilmünket nem valószínű, hogy a francia Riviérán fogjuk forgatni, inkább az elemes szekrénysor és a fotelágy között. Jobb tehát, ha az ember alkalmazkodik a körülményekhez, persze hacsak nem pornóparódiát kíván létrehozni.

3. Megvilágítás: érdemes égve hagyni a lámpákat. A meleg színű fények ráadásul szebbnek mutatják az embert, ideális továbbá, ha alulról jön a megvilágítás.

4. Styling: a teljes meztelenségnél sokkal izgalmasabb a ledér öltözet. Fordítsunk gondot a megfelelő fehérnemű kiválasztására: férfiaknál kerülendő a lebegő szárú, agyonmosott boxer. A nők gyakorlatilag bármit felvehetnek, ami izgató.

5. Beállítások: az aktuális kameraman fekhet és filmezheti, amihez éppen kedve van. Majd cserélődhetnek a szerepek. Idővel persze nem árt rögzíteni a kamerát, ekkor viszont ügyelni kell arra, hogy ne "guruljunk" ki a képből. A nézőbarát megjelenítés érdekében érdemes közvetlenül az objektívbe sóhajtozni.

Ha pedig - bár mindenben a mondottak szerint jártunk el - a privát pornóalkotás mégis megbukik önkritikus publikumunk előtt, nem történt túl nagy katasztrófa: szerencsére létezik a törlés gomb.