horoszkóp

Tovább tagad a HIV-fertőzött férfi

2007.10.26. 10:51
K. Zoltán továbbra is azt állítja, hogy nem ő fertőzte meg két partnerét, Juditot és Gabit. Hogy a két hölgy vagy a férfi verziója igaz-e, azt a bíróság dönti majd el. Bár az első tárgyalás kedden lesz, K. Zoltánnak egyelőre még nincs ügyvédje. Egy biztos, elege van a bulvársajtóból. Igaz, néhány felemlegetett bűnét elismerte.

K. Zoltán, aki több napilapban is megpróbálta megvédeni magát, az Esti Frizbi adásában továbbra is tagadta, hogy szándékosan fertőzte volna meg partnereit HIV-vírussal. Szerinte felesége, Judit és exbarátnője, Gabriella így akar bosszút állni rajta, amiért már nincsenek együtt. "A mai napig tudom, hogy mindkét nő szerelmes belém." Úgy véli, Gabriellát exneje bujtotta fel, hiszen ő már régóta tudta, hogy ki volt az elődje. "Nem egyszer arra ébredtem fel, hogy buzgón nyomogatja a telefonom." Persze felmerült a kérdés, hogy Judit miért pont most rukkolt elő történetével. "Nem tudta feldolgozni, hogy egy másik nőt szeretek" - hangzott a válasz. Hajdú Péter egyik felvetése után a férfi azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy a felesége által írt könyvnek is köze lehet a dologhoz. "Feltételezem, hogy a menedzsment ehhez kellett" - jegyezte meg Zoltán, aki 2000 novembere óta tudja, hogy fertőzőtt.

velvet.hu

Sajtóvisszhang

K. Zoltán elítéli az újságokat, amiért olyan dolgokat jelentetnek meg, amihez ő - az állításokkal ellentétben - soha nem adta a nevét. "Tulajdonképpen egy nagyon ügyes és okos médiafogás, hogy a két felet megpróbálják összeugrasztani, hátha lesz belőle egy még nagyobb botrány. Erre sem neki, sem nekem nincsen szükségem." K. Zoltánnak az sem tetszett, hogy a lapok írtak a múltjáról és családjáról is. "Ugyanúgy elítélem azokat, akik a háborús bűnösöket előszedik ennyi idő után. Hogy nekem milyen viselt dolgaim voltak tíz évvel ezelőtt, nem hiszem, hogy ugyanúgy a közvélemény tudtára kellett volna hozni. Ezek abszolút nem publikus dolgok, mégis előtérbe kerültek." Ennek ellenére elismerte, hogy valóban alkalmi drogfogyasztó és néha iszik is. A nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésről szóló pletyka is igaz. K. Zoltánt megkérdeztük, mit szól ahhoz, hogy volt felesége a Velveten saját blogot indított. "Csodálkozom a lelkivilágán, hogy ő ezt nyíltan, ennyire felvállalja, mert az együttélésünk alatt nem erről beszélt." Mindezek ellenére a férfi némileg hálás is a sajtónak. "A csalódások segítettek, hogy felfogjam, mi is folyik a médiában. Tulajdonképpen köszönettel tartozom, mert sokat tanultam. Persze ez nem pozitív élmény volt."

Inkognitó

Bár a történet három szereplője közül eddig senki nem vállalta az arcát - vagy elmaszkírozzák, vagy részben eltakarják őket -, K. Zoltán szerint egy Blikkben leközölt képnek köszönhetőn egyre többen felismerik. A férfi rengeteg fenyegetést kap. Ezeknek az üzeneteknek a tartalmáról azonban nem volt hajlandó beszélni. "Az elmúlt hetekben csak diszkriminációval találkoztam " - mondta a Frizbi kamerái előtt a rakodómunkás, aki úgy érzi, munkája is veszélyben forog.

Közeleg a tárgyalás

Judit feljelentette volt férjét, aki a jövő héten súlyos testi sértés miatt áll bíróság elé. Egy gond van csak, K. Zoltánnak egyelőre nincsen ügyvédje. Igaz, több jelölt is van. "Nincsen semmilyen szempont, ami alapján megítélném őket, beszélgetek velük, meghallgatom a véleményüket. Arról nem is beszélve, hogy egy ügyvéd az anyagiakon is múlik." Bár a tét meglehetősen nagy, a férfi nem készül különösebben a tárgyalásra. "Valószínűleg reggel fel fogok kelni, lezuhanyzom és elmegyek a tárgylásra. Ez lesz a felkészülés" - nyilatkozta K. Zoltán a Velvetnek. Bár Hajdú Péter felvetette, hogy ha elítélik, a rabtársai esetleg ellátják majd a baját, ő nem aggódik. "Úgy tudom, hogy a börtönben csak azokat verik meg, akik nem vállalják önmagukat."