horoszkóp

A nők könnyebben félrelépnek?

2007.07.01. 12:00
Amerikai tudósok szerint a nők még mindig a legerősebb és legokosabb hím spermájára vadásznak, ezért hajlamosabbak engedni a kísértésnek.

A nők inkább félrelépnek, mint a férfiak, erre a meglepő következtetésre jutottak amerikai tudósok, akik egy pszichológiai szaklapban publikálták tanulmányukat. A Die Welt című német újság online változata ismerteti Todd Shackelford és Aaron Goetz cikkét, amely szerint a félrelépés esetén férfi és nő egyaránt "az evolúcióban adott mintákat" követ.

A kutatók 500 párt faggattak ki az Egyesült Államokban szexuális szokásaikról és vágyaikról, és a válaszok alapján azt állítják, hogy a nők a férfiaknál gyakrabban gondolkodnak azon, hogy kihasználják a csábító ajánlatokat, még akkor is, ha csak egy napra utazott el a párjuk. A természetben ugyanis évmilliók óta érvényes az a törvény, amit a tudomány a "spermiumok háborújának", az öröklési anyag továbbadásáért vívott harcnak nevez. A két amerikai kutató szerint ez a törvény továbbra is érvényesül férfiak és a nők kapcsolataiban. A nők alapvető problémája még mindig az, hogyan szerezzék meg a legerősebb, legokosabb és legvonzóbb férfi spermáját.

Az állatvilágban a madaraktól a majmokig ezt a maguk módján úgy oldják meg, hogy az igen sok párzás után - ami a madarak esetében napi húsz alkalom is lehet -, a legrobosztusabb és legellenállóbb spermium termékenyíti meg a nőstényt. Évmilliók alatt az emberek esetében is megmaradt ez az ösztön, ezért a monogámiával szemben a nők ezt követve hajlamosabbak arra, hogy párjukon kívül mással is ágyba bújjanak, írja a tanulmányt idézve a Die Welt című német lap internetes változata. (MTI)