horoszkóp

Keveset dugnak a japánok

2007.03.27. 11:03
Sok a stressz. Meg a munka. Meg az a fránya internet. A japánoknak nincs kedve a szexhez. A magyaroknak viszont van.

A japán párok 40 százaléka nem élt szexuális életet az elmúlt hónapban - állítja egy japán kormányzati felmérés. Ráadásul a felmérésben szereplő 1409 ember a szexuálisan legaktívabbnak számító 16-49 éves korosztályból került ki. A japán Egészségügyi és Jóléti Minisztérium munkatársai megállapították, hogy a házaspárok esetében a helyzet hasonlóan súlyos. 35 százalékuk szintén nem élt szexuális életet a felmérést megelőző hónapban. A japán Szexológiai Egyesület szerint ezeket a házasságokat szexmentesnek kell tekinteni.

Inkább az internet

A riasztó adatok abba az irányba mutatnak, hogy az amúgy is fogyatkozó japán népességnek egyre súlyosabb problémákkal kell szembenéznie. A japán születési ráta már 2005-ben is a világ egyik legalacsonyabbja volt. Egy japán nőre átlagosan 1,26 gyermek jut élete során, ami nyilvánvalóan kevés a népesség számának szinten tartásához.

Kunio Kitamura, a japán Családtervezési Bizottság vezetője a kormányt sürgeti, hogy tegyen lépéseket az ügyben, hiszen a nemzet jövője van veszélyben. A hivatalnok a stresszt, a hosszú munkaidőt és az internethasználatot teszi felelőssé az ügyben. Kitamura szerint a szabadidő eltöltése egyre inkább a világhálón való böngészéshez kötődik, ami rossz hatással van a társas kapcsolatokra.

Mégcsak nem is élvezik

A japánok alacsony szexuális aktivitására már korábbi kutatások is rámutattak. 2005-ben a Durex 41 ország lakóinak szexuális életét hasonlította össze. Az eredmények szerint egy átlag japán csak 45 alkalommal szexel egy évben, míg az aktusok globális átlaga 103.

Nem csoda, hogy ritkán bújnak össze a párok, hiszen háromnegyedük egyáltalán nem kedveli a szexet. A Chicago Egyetem tavalyi kutatásából kiderült, hogy a japánoknak csak 25%-a élvezi az együttléteket.

Bezzeg a magyarok

A japánokkal összehasonlítva mi valóságos szexbajnokoknak számítunk. A Marketing Centrum Országos Piackutató Intézet és az ELTE Pszichológiai Intézete által készített 2002-es felmérés alapján a magyarok 10 napon belül átlagosan háromszor szeretkeznek. A megkérdezettek csupán 13 százaléka nem szexelt a felmérést megelőző 10 napban.