horoszkóp

Legális nemi erőszak hátulról, faroktámasszal

2006.11.28. 11:47
Nem halhat meg úgy senki, hogy ne tudja, hogyan szexelnek, szaporodnak a kenguruk! Nem akárhogy: a furcsa állatokat furcsa párzószervekkel áldotta meg a természet, a kenguru fiúk pedig meglehetősen erőszakosan teszik magukévá választottjukat. Ráadásul több mint egy órán át.

Az erősebb kutya baszik - ez az örökérvényű népi bölcsesség a kenguruk szexuális életére is erősen jellemző. Azt, hogy ki az erősebb, vagyis kinek van joga végigkefélni a falka nőstényeit, a kenguruk közismert módon döntik el.

A hímek felállnak egymással szemben, és mellső lábaikkal pofozgatni kezdik a vetélytársat - számolt be a Velvetnek az erszényesek mindennapjairól Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Pofozkodós erőfitogtatás

Ahogy egyre jobban belelendülnek a csatába, néhány hasbarúgást is bevetnek, úgyhogy a dolog a végére teljességgel szabálytalan kick-box-mérkőzéshez válik hasonlóvá, eltekintve attól, hogy a kenguruk rugdosás közben legalább a farkukra támaszkodhatnak.

Klikk!

Ha szemmel láthatóak az erőnléti különbségek, a gyengébbek nem nagyon forszírozzák a közelharcot. A hím kenguru kipofozza és kirugdossa a riválisait, és ettől kezdve már csak arra kell ügyelnie, hogy mindig a fogamzóképes nőstények közelében legyen.

Nemi erőszak, faroksimogatással

A domináns kenguruhímek nem sokat foglalkoznak az udvarlással. Erejük és rangsorbeli elsőségük tudatában addig kergetik az ivarzó nőstényt, amíg utol nem érik: akkor pedig győz az erőfölény.

A párzást megelőző úgynevezett követési időszakban a hímek még tesznek némi romantikusnak tűnő gesztust: időnként finoman megsimogatják az előttük haladó nőstény farkát. Azonban gyengédségnek ezután nyoma sincs, jöhet a nemi erőszak.

A hím hátulról megközelítve, átkarolva lefogja nőstényt. Ha ez sikerül, már semmi nem akadályozza meg a párzásban, a nősténynek meg nincs is más választása.

Szól a hatlövetű

Egyes fajok 75 percig is összetapadva maradnak, miközben a hím többször is elélvez. Alapvetően csöndben szexelnek, eltekintve attól, ha egy ügyetlen hím nehezen találtja meg a megfelelő párzási pozíciót: ilyenkor a lefogott nőstény hangos hörgéssel fejezi ki a szerencsétlenkedés feletti nemtetszését.

Az egyes fajok más-más időszakban szeretnek szexelni. A vörös óriáskenguruk például mindig éjszaka lesznek egymáséi, a szürke óriáskenguruk viszont a délutáni órákat részesítik előnyben.

Gruppenszexre teremtett kengurulányok

A kenguruk nemi szervei az emberéhez viszonyítva egészen extrémnek számítanak, hiszen a nőstényeknek két méhük és két hüvelyük van. Az utóbbi különösen előnyös lenne például gruppenszexnél, ha a kenguruk elég találékonyak és perverzek lennének, de nem azok.

A hímekkel viszont elbánt a természet, heréik ugyanis előrébb vannak, mint a péniszük, így a megfelelő pozíció megtalálását úgy kell megvalósítaniuk, hogy közben lecsüngő heréik se legyenek útban. Azt az információt pedig már végképp csak a rajongói tábor kemény magjával osztjuk meg, hogy a kenguru spermájában - a legtöbb emlősétől eltérően - nem gyümölcscukor, hanem N-acetil-glükózamin szolgáltatja az energiát.

A legnagyobb here

A kenguruk rokonságába tartozó többi erszényes körében is akadnak furcsaságok. A mézrabló erszényes például arról nevezetes, hogy az emlősök közül testméretéhez viszonyítva neki vannak a legnagyobb heréi. A kifejlett állapotban mindössze 7-9 grammos állatka testtömegének 4,2 százalékát teszik ki a golyói: ez olyan, mintha egy 90 kilós férfinek 4 kilósak lennének.

Nézze emg képeinket!

Erszényes gyermekévek

A kengurunak már az élete is furcsán kezdődik. Az újszülött inkább emlékeztet kocsonyás babszemre, mint állatkölyökre, mert a vemhességi időszak mindössze egy hónapig tart - közölte Hanga Zoltán.

A fejletlen apróság, amelynek még hátsó lába sincs, karmos mellső végtagjai segítségével, saját erőből mászik fel anyja bundáján annak erszényébe. Ez igen komoly próbatétel a kicsi számára, de ha már bejutott, kipihenheti magát, és sőt, négy emlő közül választhat: ezekről aztán szinte egyáltalán nem is csatlakozik le az elkövetkező pár hónapban.

A kezdetben még teljesen csupasz kölyök fejlődése a következő 5-8 hónapban az erszényben folytatódik, amit a kengurumama izmai segítségével be tud zárni. Hónapok múlnak el, mire a kicsi először kinéz az erszényből, és további egy hónapot vár, míg az első házon kívüli kívüli ugrásokkal is megpróbálkozik. Az egyéves korhoz közeledve nem is tér vissza: csak a fejét dugja be néha, hogy még igyon egy pár csepp tejet.