A keletnémetek háromnegyede szeret a szabad ég alatt szeretkezni, a konzervatívabb nyugatnémetek között azonban kevesebb a vállalkozó kedvű. A megkérdezettek többsége legjobban ágyban szereti csinálni, de dobogós helyen végzett a kanapé és a fürdőszoba is a felmérésben.

A németek a leghagyományosabb szexhelyet szeretik a leginkább: a Lisa című folyóirat felmérése szerint a 498 megkérdezett férfi és nő 94 százaléka ágyban tartja pásztoróráit, de 83 százalék kedveli a nappaliban álló díványt is, 81 százalék pedig a fürdőszobát sem veti meg.

A keletnémetek szeretnek kirándulni

A 20-49 év közötti megkérdezettek válaszaiból az is kiderült, az egykori Kelet-Németországban az emberek jobban szeretnek kísérletezni: míg a volt Nyugat-Németországban 58 százalék élvezi a szabad természetben gyakorolt szexet, addig a keletnémetek 75 százaléka tartja az erdőt-mezőt alkalmasnak ilyesmire.

A németek 83 százaléka nem köti időhöz, órarendhez a szexet, hanem szabad folyást enged ösztöneinek. A megkérdezettek több mint fele nyilatkozott úgy, hogy nem tud szabadulni bizonyos helyekhez kötődő "szexi emlékektől".

Rutinosak

Jó negyedüknél azonban a megszokás az úr: nem sokat töprengenek azon, hogy melyik helyen miért tartanak pásztorórát. A jelszó: "Mindig itt szoktuk csinálni!"