horoszkóp

Színpadi ujjazás és denevérevés: botránykoncertek

2009.03.20. 20:15

A Rockbitch lányai egymást nyalták és ujjazták a színpadon, Ozzy Osbourne egy denevér fejét harapta le, a Red Hot Chili Peppers tagjai zoknikat húztak a farkukra, Till Lindemann pedig műpénisszel csapkodta Flake hátát. Pár pillanatkép a botrányt okozó koncertekről. Önnek melyiknél szakad el a cérna?

1. Nikki Sixx

A Mötley Crüe együttes nevét leginkább a dobosa, Tommy Lee révén ismerte meg a világ, de a banda frontemberét, Nikki Sixx-et sem kell félteni, ha balhéról van szó. San Diegoban a zenész először egy palackot hajított a tömegbe, amit később az egyik rajongó csaj visszadobott a színpadra. Sixx ezek után önmagából kikelve szidni kezdte a lányt, lekurvázta, és szopásra bíztatta.

2. Rockbitch

2002-es feloszlásukig javarészt kelta, punk, goth és a fém zenei vonalat képviselte a brit csapat. Azoknak, akiknek eddig nem mondott semmit a Rockbitch név, azoknak ezek után fog. Nem akarjuk előre lelőni a poént, de azért azt megjegyezzük, hogy a színpadi alakítás méltán kapta meg a 18-as karikát. ( Akiknek mindez nem elég, azok a Muffinon még durvább koncert szemtanúi lehetnek a csajok előadásában. )

3. Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne 1982-ben egy iowai koncerten leharapta egy denevér fejét. A szerencsétlen állatot valószínűleg a fények vakíthatták el, és mozdulatlanul feküdt a színpadon, amikor az énekes lecsapott rá. Osbourne meggyőződése volt, hogy egy játékról van szó, ezért poénból a szájába vette és ráharapott. "Amikor a szárnyaival elkezdett csapkodni, annyira megijedtem" - mesélt az élményéről később, a denevér ízét pedig egy hamburgeréhez hasonlította.

4. Rammstein

A Rammstein az 1999-es worcesteri koncerten verte ki az biztosítékot olyannyira, hogy az eset egy éjszakás börtönnel végződött. A Bück dich című szám előadása alatt ugyanis Christian Flake Lorenz rabszolgaként jelent meg a színpadon, és Till Lindemann vezetgette pórázon. Végül Lindemann nadrágjából egy élethű műpénisz is előkerült, és az énekes pisilést szimulálva körbefröcsögte a színpadot.

5. Janett Jackson és Justin Timberlake

A Super Bowl 2004-es döntőjének szünetében tartott zenei rendezvényen Janett Jackson melle okozott hatalmas médiabotrányt. Az előadás csúcspontjaként ugyanis Justin Timberlake egy hirtelen mozdulattal elszakította az énekesnő ruháját, a cici pedig jócskán kikacsintott. Annak ellenére, hogy a kínos incidenst követően a kamera rögtön másik képre kapcsolt, milliók látták a kivillanó mellet. A műsort közvetítő CBS nem győzött bocsánatot kérni, és a zenei részekért felelős MTV-t okolta a történtekért.

6. Red Hot Chili Pepper

Pályafutásuk alatt először - és talán utoljára - 1983-ban érte hatalmas csalódás a Red Hot Chili Peppers-t, amikor a Cit Cat Club sztriptízbárban koncerteztek. ( Akkor még Tony Flow and the Miraculously Majestic of Mayhem nevű formációként. ) Amint megjelentek ugyanis a táncosnők, az együttes körül egyből minimálisra csökkent az érdeklődés, csinálhattak bármit. A fellépés alatti szünetben, az öltözőben jött az ötlet, hogy miként hívják fel magukra a figyelmet: meztelenre vetkőztek, a zoknijukat pedig a farkukra húzták, így játszották el Jimi Hendrix Fire-jét. Osztatlan sikert arattak, jó szokásukat pedig megtartották.

7. Madonna

Mint az legutóbb is bemutattuk, Madonna soha nem szűziességéről volt híres. A mélytorkozásos felvétel pont abból az időből származik, amikor az énekesnő világ körüli koncertezésre indult 1990-ben. A Blond Ambition turné során Torontóba is ellátogatott, a híre viszont megelőzte, így esett, hogy figyelmeztették: ha a színpadon a Like a Virgin előadása közben maszturbációt szimulál, letartóztatják. Madonna persze magasról tojt a fenyegetőzésekre, a koreográfiát juszt sem változtatta meg, ennek ellenére megúszta a börtönt.

8. Britney Spears, Madonna és Christina Aguilera

A 2003-as MTV Video Music Awards ünnepségén ismételten a régi Madonna sláger, a Like a Virgin szám alatt bontakozott ki kisebb botrány. A nagyszabású esemény alkalmával összeállt trió, Britney Spears, Madonna és Christina Aguilera adták elő a dalt - a két fiatal énekesnő menyasszonyi ruhában domborított, a popdíva pedig fekete ruhában vonaglott a színpadon. Aztán egyszer csak megtörtént az, amire senki nem számított: Madonna először Spears-hez fordult egy csókért, majd Aguilera-t smárolta le, nem kicsit borzolva ezzel a kedélyeket.

9. Placebo

2008-ban a Placebo együttes frontembere, Brian Molko és Stefan Olsdal, a banda basszusgitárosa meleg csókkal sokkolta a litvánokat egyik koncertjük alkalmával. Ezzel az előadással tiltakoztak az ellen, hogy a Litvánia fővárosának polgármestere megtiltotta a tolerancia elleni kampányt.


Regisztrálj a nyereményekért! Név:   E-mail: