horoszkóp

Benzinszámlával olcsóbb a dugás

2006.08.30. 16:40
Ausztrál bordélytulajdonosok bemutatott benzinszámláért cserébe árengedményt adnak a hozzájuk betérő vendégeknek. Megéri nekik: tele van velük az összes újság.

Árengedménnyel csábítják vendégeiket az ausztráliai bordélytulajdonosok: aki bemutat egy benzinszámlát, tankolt literenként 20 centet leírhat a lányoknál igénybe vett szolgáltatás árából - írja a Reuters. A rendszer nem saját találmányuk, igaz, épp az ellentéte annak, amikor a nagy áruházláncok megállapodnak a benzinkutakkal: ott az áruháznál kiállított számla bemutatásakor engedményes benzinárat számolnak a náluk tankolóknak.

Reklámköltség-hatékonyság

A Sydney-i The Site nevű bordély igazgatója - a szakmában megszokott módon csak keresztnévvel rendelkező - Kerry azt is elmondta a Reutersnek, hogy nekik ugyan semmiféle megállapodásuk nincs semmilyen benzinkúthálózattal, a rendszer mégis működik és megéri nekik: az akciót eleinte újságokban kezdték reklámozni, de rövid időn belül felkapta őket a média, ami gyorsan megtérülő reklámköltséget jelent.

Kétezer forinttal olcsóbb a hús

Egy 50 literes tankot 126,9 centes benzinárral számolva 63,45 ausztrál dollárból lehet teletölteni (kb. 10.414,- Ft). Literenkénti 20 cent árengedménnyel a benzinszámla mindössze 53,45 ausztrál dollárra (8.774,- Ft) jönne ki, ezt a 10 dolláros különbözetet azonban a bordélyban kapható félóra 150 dolláros (24.620,- Ft) árából vonhatják le az autósok. Ausztráliában engedélyezett a bordélyházak üzemeltetése, de mivel a törvények értelmében csakis lakóterületen kívül, így legelterjedtebb az autós megközelítés.