horoszkóp

A párcserés szexre ment rá Jude Law házassága

2005.01.31. 13:06
Nálunk még meghökkenve olvassuk, a briteknél azonban már bevett dolog a partnercsere, azaz amikor házaspárok más párokkal szeretkeznek. Szakemberek szerint a partnercsere ideiglenesen feldobja a szexuális életet, hosszútávon azonban tönkreteszi a kapcsolatot. Nem egy sztár házassága ment már rá a partnercserére, a legújabb hírek szerint például így járt Jude Law és Sadie Frost is.

Közelállók szerint Jude Law és Sadie Frost tavalyi válásának oka valójában szexuális eredetű volt, írja az angol The Sun. A házaspár ugyanis csatlakozott ahhoz a hobbihoz, amit a britek milliói űznek szexuális életük felfrissítése céljából: a partnercseréhez. A párcserén résztvevők többség többnyire csak szexuális életét szeretné kissé felélénkíteni és megfűszerezni, de szakemberek többsége szerint, ez súlyos következményekkel járhat.

Feldobni a szexet

#alt# A pszichológusok szerint partnert cserélni egy-egy alkalomra igen veszélyes játék, ennek ellenére egyre több ember csatlakozik, és próbálja ki a vicc kedvéért. Sokan úgy gondolják, ezzel valóban izgalmat csempészhetnek a szeretkezésbe, ráadásul nem számít megcsalásnak, hiszen partnerük szeme láttára szeretkeznek mással, és ha jól megy, ezt mindenki élvezi.

Ugyan a pszichológusokra senki nem hallgat, úgy tűnik egyre több embert tart vissza a kalandtól, hogy híres álompárok házassága ment rá erre a kis szexuális kalandozásra. A Law-Frost házaspár állítólag rendszeres csereszexet folytatott a Supergrass együttes dobosával Danny Goffey-val és feleségével, Pearl Lowe-val. Ez Nagy-Britanniában nem tűnik olyan meghökkentő hírnek, mint nálunk, a briteknek igen nagy százaléka űzi ugyanis ezt a hobbit. A felmérések szerint minden száz párból 14 szívesen kipróbálná a párcserét, legalább egy alkalom erejéig.

Régi hobbi

A partnercsere gyökerei az 1970-es évekre nyúlnak vissza, akkor jöttek divatba az úgy nevezett kocsikulcspartik, ahol a párok egymás partnerével szeretkeztek. Egy felfűtött éjszakán a férfiak bedobták egy edénybe a kocsikulcsukat, és azzal a lánnyal szeretkeztek, aki az ő kulcsukat húzta ki.

Mára ez már elterjedt hobbinak számít, a párcserével fogalakozó internetes oldalakra naponta átlag 25 ezer ember kattint. A házaspároknak a saját kódrendszere is megvan, a "Játszunk?", vagy a "Meg akarod osztani?" kérdésekkel hívják be egymást a chatszobába. A partnercsere csak a jómódúak és különcök hobbija, tanárok ugyanúgy találhatók a követők között, mint milliomos üzletemberek. A résztvevők általában átlagos szerelmespárok, csak egyszerűen úgy gondolják, őket az tüzeli fel, ha látják párjukat mással szeretkezni. A párok általában az interneten találnak rá a másik párra, kiválasztják, aki szimpatikus nekik, fényképet cserélnek, aztán megbeszélnek egy találkozót. Többnyire rendszeresen találkoznak, vannak, akik meglehetősen sűrűn, akár hetente, kéthetente.

Mindketten felizgultak

"Chateltünk egy másik párral, aztán találkoztunk, iszogattunk, végül bementünk a fürdőszobába és levetkőztünk. Először Peter nézett engem, ahogy a másik férfival szeretkezem, aztán én figyeltem őt a másik nővel. Amikor hazaértünk, Peter azonnal letépte rólam a ruhát és kirobbanóan jót szeretkeztünk, hiszen még mind a ketten nagyon fel voltunk izgulva" - nyilatkozta egy 24 éves lány a The Sun-nak. De a partnercserét, vagy angolul swinging-et nem csak a fiatalok gyakorolják, hanem az idősebbek is. A szintén az újságnak nyilatkozó Cathy és Jeff ránézésre egy átlagos, ötvenes párnak látszik, de ők is havonta egyszer összejönnek öt pásik párral, és partnert cserélnek egymás között. "Rengeteg olyan pár van Angliában, mint mi. Semmi különös nincs ebben" - mondták, ami szintén megerősíti, hogy Nagy-Britanniában már igen elterjedt a partnercsere.

Marriage over

A témában nyilatkozó sztárok azonban utólag nem lelkesednek a cseréért, több házasság ment tönkre ezen hobbi miatt. A Virgin cég tulajdonosa, a milliomos Richard Branson önéletrajzában bevallotta, első házasságát ez az izgalmasnak tűnő hobbi tette tönkre. Felesége ugyanis egyre szívesebben szeretkezett Kevin Ayers énekessel, és mint kiderült, nem csak a partnercsereprogram keretében. "Ami egy kis ártatlan tréfának indult, végül oda vezetett, hogy Kristen elhagyott engem, és összeköltözött Ayers-szel" - írta a milliomos üzletember.