horoszkóp

Egymással fekszenek le az amerikai csajok

2005.09.20. 17:43
Az amerikai nők manapság kétszer annyian próbálják ki egymással a szexet, mint tíz évvel ezelőtt - derítette ki a lakosság szexuális szokásait firtató állami felmérés.

Egyre több amerikai nő vállalja, hogy volt már szexuális kapcsolata azonos neművel - derítette ki egy kedden publikált kormányfelmérés, ami a lakosság szexuális szokásait mérte fel. A nők 15 és 44 év közti korosztályának 11 és fél százaléka vallott így a 12500 amerikai lakos bevonásával 2002-ben készült felmérés során, amit csak most hoztak nyilvánosságra. Összehasonlításképp egy 1992-es, azonos témájú kutatás adatai szolgálnak: ezek szerint akkor a 18 és 59 éves korú nők mindössze 4,1 százaléka vallott be leszbikus kalandot.

A Hyattswille-i Nemzeti Egészségügyi Statisztikai Hivatal által vezényelt felmérés azt is kimutatta, milyen gyakorisággal élnek a tinédzserek az orális szexszel, és átlagosan hány szexuális partnere van egy átlagamerikainak. Ezek az adatok arra is szolgálnak, hogy belőhessék általuk például az AIDS-szűrés optimális gyakoriságát, vagy kidolgozhassák azt a betegbiztosítási konstrukciót, ami az adott szexuális preferenciájú lakosság legszélesebb rétegét fedi le.

Szerintük ez a biztonságos szex

Az 56 oldalas tanulmány nem ad magyarázatot arra nézve, mi lehet a változás oka az 1992-es számokhoz képest, de a szerző, William Mosher - akinek szakterülete a demográfia, és 27 éve tanulmányozza a társadalomban előforduló szexuális mintákat - szerint e változás oka az lehet, hogy az AIDS korában sok nő veszélytelenebbnek ítéli a nő-nővel szexet.

A növekedés egyértelmű Charles Turner, a New York-i Egyetem alkalmazott szociológiai kutatások professzora szerint is. "Mi csak annyit tudhatunk meg ezekről a dolgokról, amit a kérdésekre válaszolva az emberek elmondanak nekünk" - mondta el a professzor egy telefoninterjúban. Turner szerint a jelenlegi kutatási eredmények annak is köszönhetőek, hogy a válaszolók ma már jóval nyitottabbak az ilyen kérdésekre is.

A pasik kevésbé kísérleteznek

Turner ugyanakkor érdekességként említette meg, hogy a férfiak közti szexuális kapcsolatokban nem mutatható ki ilyen növekvő tendencia: az 1992-es adatokhoz képest a 18 és 44 éves kor közti amerikai férfiak 2002-ben is 90 százalékban vallották magukat heteroszexuálisként, 2,3 százalékuk homoszexuálisként, 1,8 százalékuk biszexuálisként, 3,9 százalékuk pedig "valami másként" definiálta magát.

A nők további meglepetéssel is szolgáltak a tudósoknak: 1992-höz képest 73-ról 86 százalékra nőtt azok száma, akik szívesen részesítették orális szexben férfipartnerüket. A heteroszexuális orális szexuális gyakorlatokat mind férfiak, mind a nők egyre növekvő számban gyakorolják, főleg a 15-19 éves korosztályban. A tinilányok 10, a kamaszok 12 százaléka azonban itt meg is áll, az aktust nem követi behatolás. A vaginális közösülést elutasító fiatalok 16 százaléka vallási okokra hivatkozik, mikor az orális szexet részesíti előnyben.