A babaarcú Peti Magyarország legszebb meleg fiúja

2008.06.21. 14:27
Hol kerül egymás mellé Bea asszony, az agresszív görkorcsolya és roppantnál roppantabb buta kérdések? Természetesen a Mr. Gay Hungary választáson, ahol mindenki Peti győzelmére számított, ő mégis megilletődve vette át Deamtől a jogart. A 21 éves fiú csibészségével, vagányságával és babarcával hódított. Riportunk.

Tegnap óta új fiú képviseli a melegjogokat Magyarországon, megválasztották ugyanis 2008 melegkirályát, aki Gyöngyösi Nándi és Ladányi Ádám után a negyedik Mr. Gay Hungary lett.

Nicole mellett az esemény másik háziasszonya Hargitai Bea volt, aki a műsor után így összegezte saját teljesítményét: "az elejét elbénáztuk, de hát nem Erős Antóniát keresték erre a műsorra". Azt Nicole is elmondta, voltak ugyan bakik, de azok előre bele voltak építve, hogy ne legyen olyan "steril" a műsor: "Az volt a lényeg, hogy legyenek benne játékok, csipkelődések".

Hargitai Bea pedig nyilván arra gondolt, amikor a szépségverseny kérdezz-felelek részét a következő konferansszal vezette fel: "most pedig roppantnál roppantabb buta kérdésekre kell válaszolniuk a fiúknak". Az izmok mellett ugyanis, mint minden szépségversenyen, a Mr. Gay-en is fontosak a belső tulajdonságok, vagy ahogyan a Királynő-választáson definiálták, a belső kisugárzás. Itt a legszebb fiút keresték. A legszebb meleg fiút.

A félig üres VAM Design centerben a zsűri egy kis kakasülőn foglalt helyet a kifutó mellett: Ladányi Ádám Deam, vagyis Mr. Gay Hungary 2007, Zimány Linda modell, Gáspár Bea, Szabó Patrícia, a Cosmopolitan főszerkesztője, Kiss Attila, a BelAmi modellügynökség magyarországi irodájának vezetője és Kieron Athey cseh modell.

Klikk!

Ugyanúgy kisebbség

A közönségből többen is csodálkoztak azon, hogy az idei zsűritagok közé Bea asszony is bekerült és hiányolták a divatszakma képviselőit. Gáspár Bea tavaly annyira jól érezte magát, hogy idén is szeretett volna eljönni. A családnak a melegszépségversenyhez fűződő viszonyát Győzike így írta le: "Mi minden évben itt vagyunk, nagyon szeretjük ezt a műfajt. Mi is kisebbség vagyunk, ugyanúgy, mint ők." Bea asszony továbbá úgy vélte, fontos, hogy a zsűritagok ismert személyiségek legyenek. "Minél több ismert ember vesz részt egy ilyen rendezvényen, annál több helyen tudják majd azt publikálni."

A szépségverseny egyébként négy részből állt: a fiúk először farmerben-pólóban, majd lengébb öltözetben, ki esőkabátban, ki zsokészerelésben vagy akár munkavédelmi sisakban és kesztyűben érkeztek a színpadra. Aztán színes fürdőgatyára vetkőztek, amit a bevonulás után, persze a színfalak mögött, egy aranyszínű kisgatyára cserélték. Ekkor következtek a roppantnál roppantabb buta kérdések. Nicole és Hargitai Bea olyasmikre volt kíváncsi, megbánták-e a fiúk, hogy melegek, mit kívánnának egy aranyhaltól és mit keresnek egy pasiban. A fiúk a kérdésekhez méltóan roppant szellemesen válaszolgattak.

A közönség soraiban már az este elején is Peti nevét hallottuk esélyesként, olyan néző is akadt, aki előre megmondta, hogy ő fog nyerni. Sőt, ő lett a Velvet közönségszavazásának nyertese is. Így igazán nem volt meglepő, amikor Deam Petit szólította győztesként.

Klikk!

Maga a győztes viszont nem számított erre az eredményre: "Meglepődtem" - mondta nekünk a verseny utáni percekben az öltözőben. Mint megtudtuk, szerinte a babaarcának köszönheti a győzelmét, kedvenc sportja az "agresszív görkorcsolya", de feltételezzük, hogy igen meggyőző fizikumát nem ennek során fejlesztette díjnyertes tökéletességűre. Pénznyereményének pontos összegét nem tudja, családja pedig még azt sem tudja, hogy fiuk melegek számára rendezett szépségversenyen indult. Peti jelenleg érettségi és egy remélhetőleg igen mozgalmas év előtt áll, és azt tervezi, amint lehetségessé válik a melegek élettársak közötti kapcsolatok regisztrációja, párjával hivatalosan is örök hűséget fogadnak egymásnak. Gyökeres Peti 21 éves és arra is fel van készülve, hogy ezentúl a sajtó képviselői minden meleg témában őt fogják megkérdezni. Elmondta, még nem tudja, mennyire hatékonyan tudja ellátni a melegek képviseletét. Nicole szerint Peti az európai versenyen is esélyesként indulhat, mert olyan erős a kisugárzása, hogy biztosan fel fog tűnni.

Peti szurkolótábora egyébként hallhatóan lelkesebb volt, mint a többi indulóé, a győztes barátja az első sorból őrjöngte végig az eseményt, majd a Velvetnek elmondta, frenetikus érzés a frissen megválasztott melegkirály pasijának lenni : "A mi kapcsolatunk teljesen szilárd és biztonságos. Nem vagyunk féltékenyek, megbízunk egymásban, mindenegyes napunk állatian boldogan telik. Kicsit féltettem először, mert alapjában véve visszafogottabb típusú srác, nem forgolódott a színpad, kifutó világában, bár szerette volna. Remélem a sors ezzel előbbre viszi majd" - mondta nekünk majd elrohant ünnepelni.

Cuki, tündéri, kell még ennél több?

Nemcsak Petit, hanem a zsűrit is megkerestük, indoklást várva, hogy vajon minek köszönheti Peti ezt az óriási népszerűségét. Zimány Linda azzal a mondattal kezdte a nyilatkozatát, hogy "a zsűri nagyon nehéz helyzetben volt", de be kell, hogy valljuk, mindezt csak a Velvet rámenős riportere csikarta ki belőle, aki nagyon szereti ezt a klasszikus mondatot zsűritagok szájából hallani. Szabó Patrícia viszont épp egy másik klasszikust idézett: szerinte az első két helyezett személye egyáltalán nem volt kérdéses. Zimány Linda meg is tudta indokolni a zsűri döntését, a nyertes fiú jó tulajdonságait sorolva: ""Édes, cuki, tündéri, gyönyörű, kell még több? Szép, aranyos, jófej, jól néz ki, jó teste van". Amennyire a körülmények engedték, mindezt mi is leellenőriztük. És tényleg.

Nem a tipikus melegarc

Nicole szerint Peti nagyon gyönyörű fiú, szép teste van édes kis pofija van, dögös, van benne csibészség, jól mozog a színpadon, a kamerának. A BelAmi cseh modellfiúja szerint a testalkata miatt lett ő a nyerő, a BelAmi vezetője, Kiss Attilát pedig éppen azzal fogta meg a 21 éves fiú, hogy az arca, a karaktere" nem annyira tipikusan meleg. Peti ugyanis a BelAmi modellügynökség indulója volt, Kiss Attila választotta ki, a fenti szempontokat figyelembe véve. A cseh modellsrác, Kieron Athey pedig csak annyit mondott, azért szebbek a magyar fiúk a cseheknél, mert Magyarország közelebb van a tengerhez és így sötétebb bőrük van a fiúknak.

Klikk!

A közönség tagjai között arra is kíváncsiak voltunk, mit favorizálnak a nézők. Attila például a férfiasabb fiúkat szereti, például Gyöngyösi Nándit, így neki és barátjának is Peti volt a kedvence. "A jelentkezők inkább lányosak, a mostanában trendi módon vékonyak. És nagyon fiatalok" - mondták.

Az eseményen egyébként szépségkirálynők, -és jelöltek is megjelentek, így Polgár Krisztina és Freire Szilvia is. Freire az előző király, Ladányi Ádám meghívására érkezett és, meglepő módon, szintén Petinek drukkolt.

Jó országimázs lehet a Mr. Gay

Desire Dubonet a hazai meleg szépségverseny licensztulajdonosa lett és a tavalyi után ismét itt rendezik a Mr. Gay Europe versenyt, aminek Nicole szerint az az oka, hogy tavaly nagyon jól sikerült a verseny. "Magyarországon nem annyira toleránsak még az emberek, remélem, hogy az ide érkező fiúkat nem éri atrocitás. Ha jól sikerül a verseny, az jót tesz Magyarország országimázsának" - mondta.