A német melegszépség, Jackson Netto, a Mr. Gay Europe egyik versenyzője, mindenki szívét megdobogtatta a rendezvény első fordulóján. Mi sem voltunk kivételek.

Lenyűgöző mosoly, barna bőr, tökéletesen kimunkált test és kedves tekintet. A Mr. Swimwear egyik dobogósa, Jackson Netto azért érkezett szerdán Magyarországra, hogy Németországot képviselve szálljon versenybe a Mr. Gay Europe címért. A 25 éves Jackson, aki öt éve él párkapcsolatban azzal a férfival, akit az első melegklubban tett látogatásakor ismert meg, Indiában született, és 17 éves korában költözött Európába. "Amikor Indiában éltem, nem értettem igazán, mi a homoszexualitás, de miután Európába jöttem, rádöbbentem, hogy nem vagyok egyedül, hogy vannak még olyan emberek, mint én. Ez egy csodálatos felismerés volt, ami boldogsággal töltött el. "

Hogy nehéz dolog-e melegnek lenni ebben a világban? "Nem mondhatnám. De a kamaszkor, önmagunk felfedezésének időszaka mindig nehéz, különösen akkor, ha valaki meleg, és rádöbben arra, hogy különbözik az átlagtól. Ezért találom fontosnak azt, hogy legyenek olyan emberek, akik nyíltan vállalják másságukat, és ki merik mondani, hogy melegnek lenni normális dolog. Hogy megmutassák: nem vagyunk egyedül. "

Képek

A stuttgarti fiú, aki jelenleg az Egyesült Királyságban tanul, nagyon boldog és izgatott volt a fürdőruhás megmérettetés eredményhirdetése után. Hogy szerinte melyik srác a legszebb a mezőnyben? Nagyon politikus választ kaptunk. Jackson szerint mindenkiben megvan a lehetőség a győzelemre, hiszen a fiúk jól képviselik hazájukat a rendezvényen. Majd hozzátette: "mi itt mindannyian győztesek vagyunk." Azért megpróbáltuk ennél személyesebb síkra terelni a szót: vajon mit gondol, meg fogja-e nyerni a versenyt? Nem sikerült a hiúságára hatnunk. "Meglátjuk" - mondta lenyűgözően széles mosollyal.

Hogy mit jelent számára ez a verseny? "Rengeteg dolgot. Ez egy olyan lehetőség, ami nem adatott meg mindenkinek. Esélyt kap az ember arra, hogy megváltoztasson dolgokat a meleg világban, hogy képviselje a meleg társadalmat. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek." Saját feladatát Jackson abban látja, hogy modellt nyújtson a fiataloknak abban, hogy elfogadják másságukat, megtanulják jól érezni magukat a bőrükben, és belássák, "meleg vagyok, és ez így van jól."