Cony Ferrara, a guminő lett a legjobb magyar pornószínésznő a 2005-ös évben a Tom Média által szervezett díjátadáson. Cony Ferrara testéből lassan kezdi teljesen kiszorítani a szilikon a természetes anyagot, de azért még működik. Az eseményen kötelező volt megmutatni a melleket, és a bátrabbak a puncijukat is mutogatták. Kovi eltűnt.

A Tom Média által szervezett pornóelismeréseket, a Pornó Oszkárt már 2002. óta adják át. A tavalyit lekéstem, csak az utána következő sztriptízversenyre értem oda, de állítólag az idei ugyanolyan volt, mint a tavalyi, csak egy fokkal romlott a színvonal. Ugyanaz a kebelcsoda, Kristina mutogatta a melleit fűnek-fának, ugyanazok a csintalan transzvesztiták mosolyogtak, ugyanolyan vetkőzős műsorokat lehetett nézni a színpadon, ugyanúgy Marilyn Mansonra, és megint a transzvesztiták voltak a legérdekesebb emberek.

Az egyik szervező elmagyarázta, hogy ez a rendezvény nem a közönségnek, hanem a szakmának szólt, ami meg is látszott. Akkor viszont azt nem értem, miért vetkőzős nőcikkel akarták őket szórakoztatni, a szakmabelieket ennél jobban semmivel sem lehetne lelohasztani. Tomor Péter szervező amúgy elégedett volt az estével, meg az egész szavazással, mert 4-500 választót voltak képesek mozgósítani. Az állandóan bennem motoszkáló bundagyanút eloszlatta, szerinte nem az alapján lettek leosztva a díjak, hogy ki melyik céghez tartozik vagy kivel van, hanem tényleg a közönség döntött.

Győzött a magyar traveszti underground

Galéria 18 éven felülieknek

Egy kivétel azért akadt a sablonos műsorok gátján: Desiré Dubounet, aki kifejezetten szórakoztató volt, csak kicsit talán túl underground a jelenlévőknek.

Desiré Dubounet (eredeti nevén Bill Nelson, született Kansas City) egy elképesztő figura, szakmája szerint orvos, természetgyógyász, kvantumbiológiával foglalkozik, és ebből is keresi kenyerét. Van egy szabadalma, amit már tíz éve piacra dobott, Európában SCIO néven árulják, ez a test elektromosságát méri. Ez az a műszer, amivel embereket szoktatnak le káros szenvedélyeikről.

Desiré nemcsak eredeti szakmájában sikeres (jelenleg 120 ember dolgozik a keze alatt kutatócégénél), hanem filmrendezőként is. Az idei Pornó Oszkáron a legjobb rendező díját kapta a jelenleg nálunk még be nem mutatott Paprika Western című filmjéért, ami egy igaz történet az amerikai családjáról magyar pornószínészek interpretálásában. Nyertes filmjének műfaja komikus pornó, és örült is, hogy értékelték, mert amúgy szerinte a magyaroknak az a bajuk, hogy nem tudják felismerni a tehetséget. Mondtam neki, hogy mi csak eltiporni, és elűzni tudjuk őket, amin jót nevettünk. Filmjével a párizsi pornó oszkárt már elnyerte, és jelölték a kínai nemzetközi pornó oszkárra is.

Egy sokoldalú férfinő, Desiré

Desiré Dubounet hat éve lép fel transzvesztita-showjával, és szerinte ebben a szubkultúrában a magyarok a legjobbak egész Európában. Az Alibi bárban szokott fellépni, és persze emellett kutat, fejleszt, feltalál és viccespornót rendez. Ráadásul 1976-ban rockandroll együttesének "Nobody but me" című számával feljutottak az amerikai slágerlistákra.

Tizenkét éve él Magyarországon, van egy nyolc éves fia Ildikó nevű feleségétől. Azért is jött ide, mert nem szerette Amerikát, szerinte túl előítéletesek ott. Ellenben nálunk nagyon jól érzi magát, nem szokták megbámulni, ha betér egy étterembe. Magyarul nem tud, mert szerinte a magyar nyelvet arra találták ki, hogy lelepleződjenek a betolakodók, hiszen ezt a nyelvet nem lehet normálisan megtanulni sose.

Miután teljesen leesett az állam ettől a sokoldalú embertől, Desiré menedzsere elmondta, hogy Desiré már tavaly megrendezte azt az ötvenhatos filmet, amit most Andy Vajna próbál utána csinálni. Vér a vízben volt a címe, és Antal Imre volt a narrátora, tavaly mutatták be a Corvinban. Azt nem tudom, mi a közös az ő filmjében, és Vajnáéban, mert a Vér a vízbent nem találtam meg az Imdb-n, de nem lehetett egy egyszerű film. A mások.hu híradása szerint meghívták a vezető politikusokat a premierre, amin csak Dávid Ibolya és Herényi Károly jelentek meg, de "Mindketten rövid idő elteltével távoztak a moziból."

Gálaműsor, magyar módi

Galéria

Desiré egy őskori Prodigy-szerű teknóra rázva kezdte meg a műsort pontban nyolckor. Mivel egyedül ő volt, aki tartotta magát az időrendhez, utána félórás szünet következett.

Idén Kiszel Tündével akarták feldobni az Oszkárt, aminél azért a tavalyi a sztriptízverseny sokkal jobb ötlet volt. Úgy látszik idén K. T. a menő ilyen körökben is, és ebben az a szép, hogy ezt nem is tudatosan csinálja.

Tünde ez alkalommal dilettáns műsorvezetőnek bizonyult társa, Amanda Elstak, a transzvesztita híresség mellett, aki szórakoztató is volt, provokatív is, vulgáris, és nem kérdezett hülyeségeket. Nem úgy, mint Tünde, aki a rendezvény végén megkért, hogy majd jó hangvételű cikket írjak erről. K. Tünde a végtelenül cuki formáját hozta, sokszor úgy jött be a színpadra, hogy azt sem tudta, hol van, és az sem zavarta, hogy Amanda éppen felkonferál valamit, belekezdett ő is.

Hová tűnt Kovács Pisti?

Kovit akartam volna faggatni a buzipornó előretöréséről, de idén nem jött el, hanem egyik angyalát, Király Katalint küldte maga helyett. Király Katit leszbikus kategóriában jelölték. Nem nyert sajnos, de így is jól reprezentált. Ő volt az egyetlen szolidan bájos, minőségi pornós a díszvendégek közt.

A szervezőt, Tomor Pétert megkérdeztem Kovi távolmaradásának okáról, de ő szerinte nincs ennek semmi különösebb oka, nincs köztük viszály vagy bármi, maximum az lehetett, hogy nem nagyon jutott be filmje idén Kovinak, ezért nem volt kedve eljönni. Vagy forgat valahol - mondta.

Természetellenes

Galéria 18+

A helyszínen a vidám transzvesztita közösségen és a görcsös pinafotósokon kívül a kigyúrt vállalkozók illetve az ordas kurvák társadalmi rétege képviseltette magát a legnagyobb számban. Azért normális figurák is akadtak, ezt azért írom, nehogy valaki megsértődjön. Sokan csak bemelegítésre ugrottak be a szomszédos Cuba Librében kezdődő Penthouse party előtt. Ők egy sztrippet illedelmesen megvártak, aztán szájhúzogatva tovább álltak.

Valóban nem történt semmi különös: a szokott rendben, ütemesen villantak a kötelező csöcsök, a színpadon aranyosan kinyalták egymást a tini- és az amatőr kategória győztesei, majd levetkőzött valamelyik guminő.

Természetes

A mutatványok között előtipegett Kiszel Tünde, arca szégyenérzettől pirult, és olyanokat mondott, hogy "nagyon szexi", meg hogy "nagyon aranyosak" vagy "nagyon izgi". De pont azért volt mellette a dögös Amanda, hogy helyére tegye a dolgokat. "Hadd csorgassák rá a nyálukat ezek az állat férfiak!", vagy "Ezt azért megbasznátok, mi?!" - konferálta fel az éppen soron következő műsorszámot.

Kiszel Tünde interjúi a győztesekkel elég egysíkúak voltak, mindenkinek a ruháját dicsérte, majd megkérdezte, hol csináltatta. Vagy poénkodott: "Természetes mellek!! Micsoda ritkaság ez a mai világban! Nagy tapsot a természetes melleknek!" - szólt Tünde, hogy annyira ő se tűnjön prűdnek.

A Kaméleonban eközben ide-oda cirkáltak az alulöltözött hoszteszek, bárhová léptem, Cony Ferrara pornószínészbe botlottam. Ennek meg is lett az eredménye, mert Cony lett 2005. legjobb pornószínésznője a közönségszavazatok alapján. Cony testéből lassan kezdi teljesen kiszorítani a szilikon a természetes anyagot, de azért még működik, és elő is adta rövid vetkőzős műsorát.

Fasszájba-basszájba

A győztesek

Az ilyen események nagyszerűek arra, hogy az üres percekben az ember belegondoljon, milyen jó dolga van, hogy nem kell folyton gombnyomásra műfalloszokat a szájába vennie vagy idegeneket nyalogatnia. Az idei életműdíjas Monique Covetra tekintve meg pláne nem lehet jó szívvel irigyelni a boldog, ifjú díjazottakat. Monique elég ramatyul (valaki szerint "tök szarul") nézett ki, és látszott, ez a sors keze. Monique egyébként is folyton panaszkodik, hogy milyen rossz sora van. A díjátvételkor elmesélte, három idegösszeroppanáson van túl, de azért örül a díjnak. Monique le van soványodva kissé, de azért még mindig nagy felhajtást tud maga körül kelteni, amikor asztaltársaságából valakinek a fejére ül, és maszturbálni kezd vele. Vérbeli.

Pornós parti Kiszellel és nulla emberrel

A Kaméleon tíz órára teljesen kiürült, senki nem maradt ott, még a győztesek se ünnepeltek. A kiüresedés röpke ideje alatt Kiszel Tünde a színpad mögött öltözködött, és azt hitte majd egy nagy pornós partiba fog csöppenni, ha előjön. Nagyon meglepődött, hogy mindenki elszelelt addigra. Én még ott voltam, megkérdeztem hát tőle, mi járatban a Pornó Oszkáron. "Semmi közöm a pornóhoz, és nem is lesz, de az erotikához van közöm" - magyarázta el. "A pornó számomra olyan, mint egy fűtővel munka közben szeretkezni, vagy ahogy én mondom, szerelmeskedni." Hűtő vagy fűtő? - kérdeztem vissza, mert nem egészen értettem a hasonlatot. "Nem szoktam pornót nézni, mert érzelmes vagyok" - fejtette ki. Elmondta, hogy nem nagyon készült a mai estére, a pillanatnyi intuíciójára bízta magát. Azért az elejére kitalált egy rövid beszédet arról, hogy "az életünk része az erotika". Kiszel Tünde amúgy is abszolút toleráns, szerinte két ember létezik: a jó és a rossz, és a pornósok jók. Nagyon megfogta például Monique Covet, mert szerinte szép, meg kedves, és nem megjátszós. Pedig az.

Mielőtt eloldalogtam volna, utánam szólt, hogy nem vagyok-e kocsival, aztán hívott ő is egy taxit, és hazament érzelmes világába újratöltődni. Én meg elhánytam magam.

Elszálltak az első fecskék.

2005-ös pornó oszkár díjazottak

Legjobb amatőr pornószínésznő: Erica Venus
Legjobb amatőr pornófilm: Girls and Fingers
Legjobb pornószínész: Mike Foster
Legjobb leszbikus színésznő: Krisztina Ventura
Felfedezett: Janet Joy
Legjobb pornószínésznő: Cony Ferrara
Legjobb pornófilm: A kolostor sötét tikta
Legjobb rendező: Desiré Dubounet
Legjobb éjszakai műsorvezető: MiciAlibi
Legjobb szexjelenet: Stefania Bruni
Tolerancia díjazott: Adam Webb
Életműdíjas: Monique Covet
Éjszaka hangja: Desiré Dubounet