horoszkóp

Minden harmadik kollégája fantáziál a munkatársáról

2008.02.09. 20:58
Kapcsolódó cikkek (1)
Az emberek tizenöt százaléka szexelt már a munkahelyén, a beosztottak harmada szexelne az előrejutásért, minden tizedik raáadásul meg is tette. Pedig a főnökkel dugásnak alig van eredménye. Összefoglaltuk a témával kapcsolatos legérdekesebb kutatási eredményeket, és reméljük ön mesél hozzá életszagú történetet.

Az éber felnőttlét jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, így az óhatatlanul is a kapcsolatok kialakításának fontos helyszínévé válik. És ezzel elsősorban nem a barátkozásra gondolunk. A Harris Interactive által végzett 2006-os amerikai kutatás szerint az emberek 35 százaléka fantáziált már arról, hogy munkatársával szexel. A Wall Street Journal szerint pedig 40 százalékuk meg is tette.

Az emberek hatoda szexelt már a munkahelyén

A munkahelyi kapcsolatok előnye, hogy az ember jól ismeri a másik tevékenységét, a környezetében lévő embereket, a napi gondokat, meg hogy találhat néhány lopott pillanatot egy kis irodai szexre. Erről egyébként az amerikai férfiak 16, a nők 7 százaléka számolt már be. A Durex 2003-as nemzetközi vizsgálata szerint az emberek 15 százaléka szeretkezett már a munkahelyén, a legtöbben Dél Afrikában, Chilében és Törökországban.

Annak eldöntését, hogy előny-e vagy a hátrány, ha a nappalok jelentős részét partnerünkkel egy épületben, esetleg egy légtérben töltjük, önre bízzuk. Az viszont biztos, hogy egy munkahelyi kapcsolat számos konfliktus forrása lehet. Mi történik például egy csúnya szakítás után? Mi van a féltékenykedéssel? Vagy a pletykákkal? A Harris Interactive vizsgálata szerint az amerikaiak 5 százalékának vált roppant kínossá a munkahelyi viszony, 9 százalékuk kapcsolatának története pedig végigszaladt az egész cégen.

Minden tizedik brit dugna a főnökével

Különösen terhelt lehet a viszony, ha az ember a főnökével kezd. Egy, a britek körében végzett kutatás 10 ezer ember megkérdezése után arra jutott, hogy minden harmadik ember hajlandó lenne a főnökével szexelni az előmenetelért, és minden tizedik már meg is tette. A stratégia azonban nem tűnik túl sikeresnek, legalábbis a Top Santé magazin felmérése szerint, ugyanis a szexet bevállalók mindössze 12 százaléka jut előrébb a ranglétrán.

A munkahelyi kapcsolat fokozza a teljesítményt

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a munkahelyi viszonyok milyen hatással vannak a teljesítőképességre. Egy friss olasz kutatás szerint a hatás egyértelműen pozitív. Serenella Salomoni szexológus felmérése szerint akinek munkahelyi kapcsolata van vidámabb, energikusabb és jobban teljesít

A többszörösen nehezített körülmények ellenére a férfiak 54, a nők 40 százaléka semmi kivetnivalót nem lát abban, ha valaki a munkatársát választja szexpartnernek. Legalábbis az Opinion Research Corporation 2007-es vizsgálata szerint.

Ha vonzó, nem kap kosarat

Ugyan hazánkban nem divat a munkahelyi szexuális zaklatást annyira komolyan venni, mint Amerikában, de ha valaki - mély viszolygást kiváltva - rendszeresen próbálkozik becserkészni az embert, az igen kellemetlenné tudja tenni a mindennapokat. Ráadásul mindkét félnek. Nem valami klassz naponta látni azt, aki kikosarazott. Egy 2006-os vizsgálat szerint ez a férfiak 16, a nők 5 százalékával történt már meg.

Anélkül, hogy számokba fojtanánk, még megosztunk önnel egy érdekes adatot. A konkrét történeteket úgyis öntől várjuk. A Harris Interactive szerint a megkérdezettek 6 százaléka randizott már munkatársa rokonával.

Meséljen munkahelyi viszonyokról
Önnek volt már munkahelyi viszonya? Tud kínossá vált munkahelyi kapcsolatról? Hallott már olyanról, hogy szex közben buktak le a felek? Vagy látott, tapasztalt olyan tanulságos esetet, amit szívesen megosztana? Írja meg nekünk, hogy mások is okuljanak.