horoszkóp

A pasik nem örülnek az aktképeknek

2005.11.17. 15:11
Aki eddig azt gondolta, hogy aktképet ajándékozni a pasijának karácsonyra a legtutibb ötlet, most el lesz bizonytalanítva. A dolog ugyanis egyrészt kicsit ciki, másrészt nagy a valószínűsége, hogy szívünk választottjából nem a várt ámulatot, hanem inkább szánalmat és némi féltékenységet váltunk ki. Bálint Antónia és Hajdú Péter sem helyesli az ötletet.

Eleve nem értettük, miért akar valaki magáról idegen fotós által készített művészi pucér képeket ajándékozni annak az embernek, aki egyébként nap mint nap lát bennünket meztelenül, legtöbbször egyáltalán nem művészi környezetben. Azok a nők, akik erre mégis vállalkoztak, a narciszisztikus, a totál bolond és a gázos kategóriában végezték. Érdekes módon úgy tűnik, hogy a férfiak egyetértettek velünk, legalábbis ez derült ki a közvetlen környezetünkben végzett kutatásból.

Ha akarlak nézegetni, majd itthon nézegetlek

Tekintse meg képeinket!

Az első blikkre igazán személyesnek tűnő ajándékkal kapcsolatban a férfivélemények is egybehangzónak bizonyultak. Rövid, nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk során egy olyan pasit sem találtunk, akinek tetszett volna az ötlet. Az "én halálra röhögném magam, kisszívem ha egy ilyen baromságot adnál nekem karácsonyra" volt a leggyakoribb megnyilvánulás, de voltak a csajuk meztelenségének exkluzivitását féltve őrző féltékenyek is, akik nem engednék, hogy egy "gennyláda, szemét, kéjsóvár, fotográfus fényképezgesse" barátnőjüket.

A spájzba a krumpli mellé

A legjobbak mégis a cinikus praktikusok voltak, akikben elsősorban a fotó tárolásával kapcsolatos problémák okoztak gondot, "Mert ugye az irodában mégsem rakhatom ki, otthon meg elég hülyén nézne ki az éjjeliszekrényen. Ha viszont a spájzban landolna a krumpli mellett, jobb tárolóhely hiányában, a csajom vérig lenne sértve."

Hajdú Péter is hasonlóan reagált felvetésünkre: "Fogalmam sincs, hogy hova tennék egy ilyen képet. A garázsba? Vagy mint a nyolcvanas években kifüggeszteném a vécé ajtajára belülről?" Hajdútól egyébként azt is megtudtuk, hogy az ötlet nem csak azért hagyná hidegen, mert barátnőjét, Bálint Antóniát ország-világ láthatta már meztelenül a Playboyban, hanem mert semmi új nincs benne."Nem túl kreatív. Én a hölgyek helyében még törném a fejem valami jobb ajándékon. Ebben az egész aktozásban semmi új nincs. Lejárt lemez " - intett bennünket óva a műsorvezető.

Még szerencse, hogy az összes magyar férfilapnak egyszer már levetkőző Bálint Antóniának eszébe sem jutott ilyesmi. "Szerintem ez mind civilként, mind modellként rossz ötlet. Nekem eszembe sem jutna ilyen ajándékot adni a választottamnak" - jelentette ki erélyesen Bálint Antónia.

Röfögő haverok

A megkérdezett pasik gyakori véleménye továbbá az volt, hogy teljesen felesleges méregdrága fényképeket csináltatni magunkról, ha szívünk választottja nem teheti a képpel azt, amit lelke mélyén a legjobban szeretne: röfögve haveroknak dicsekedni vele. "Ha a legjobb haverjaimnak nem mutathatom meg, hogy milyen dudái vannak a csajomnak, akkor meg minek?" - véli egyik megkérdezettünk, amivel Hajdú Péter is mélységesen egyetértett, hiszen "semmi értelme egy ilyen képnek, ha nem mutathatom meg senkinek".

Palástolt hurkácskák

Minket mégis elsősorban az izgatott, hogy mi lesz a képekkel, miután esetleg szakítottunk a pasival? Bosszúból beküldi a Goldengate-re? Vagy titokban végigjárja az egész baráti társaságot? A legmegalázóbb szerintünk azonban mégiscsak az lenne, ha a következő barátnő nézegetné majd kéjelegve az egykori közös ágyban palástolva vélt hurkácskáinkat, gurgulázó röhögések közepette. Akkor még a legjobb szakítás után biztos, ami biztos, visszakérni vagy együtt elégetni őket.

Általában inkább szégyenlősek

Egy amatőr modellekről készített aktképekre specializált fotóstól, Nagy Norberttől megtudtuk, hogy az őt felkereső nők legalább ennyi kétellyel jelennek meg az első találkozáson."Persze előfordul, hogy nem, de a legtöbb nő szégyenlősen mondja el, hogy valójában milyen képeket is szeretne, vagy hogy mi a célja velük. A tapasztalatom különben az, hogy a nők egyrészt tetszeni akarnak, de az egészben benne van az is, hogy a képek egyfajta bizonyítékok arra, hogy egy másik férfi, jelen esetben a fotós, is látta őket így."

Úgyis retusálva lesz

Klikk a képre!

"A fotózás során természetesen próbálom kiemelni a nők legszebb oldalát" - folytatta Nagy - "és persze rengeteget lehet játszani a fénnyel és az árnyékkal. Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy a nőkön csak leheletnyi smink legyen, hiszen az a cél, hogy az egész minél természetesebb benyomást keltsen". Azt azért megtudtuk, hogy vannak utómunkák is, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb legyen. Pont ezekkel volt kifogása aktszakértőnknek, Hajdú Péternek, aki szerint "ha a végén az egészet úgyis retusálták, akkor meg mi értelme? Akkor azért a nő a képen, mégsem az a nő, aki mellettem van."

Karácsonykor nagyobb a kereslet

Nagy Norbert azt is elárulta, hogy egy képsorozat ára ötvenezer forintnál kezdődik."Egy ilyen munka során készül vagy háromszáz kép, amiből aztán kiválasztjuk közösen a legjobb harmincat. A nők az eredményt látva legtöbbször elámulnak, hogy milyen jól tudnak kinézni" Kérdésünkre, hogy egyre gyakoribbak-e az ilyen felkérések, a válasz egyértelmű volt. "Igen, ez nagy divat mostanság. És főleg így karácsony előtt érződik, hogy növekszik a forgalom".

Akkor már inkább elmosódott képek

Az sem mindegy persze, hogy milyen képekről beszélünk: van, aki fotóssal nem vállalja a pucérkodást, de szívesen készít magáról szexi képeket. "Színes, fényes képeket semmiképp nem adnék a pasimnak, de MMS-ben volt már példa elmosódott meztelen képekre" vallotta be egy nőismerősünk. "Ha már muszáj, akkor jobb ha a pasink csinál rólunk képet, kizárólag magánhasználatra" - véli a megkérdezett csajok többsége. De inkább arra jutottunk, hogy vannak az exhibicionizmusnak más, rokonszenvesebb formái is. Addig is lesz hova elköltenünk ötvenezret, és majd ha negyvenévesen olyan királyul nézünk ki, mint Samantha a Szex és New Yorkból, akkor ráérünk újragondolni az egészet.