Fél évszázadon kesztül rajzolta perverz képeit Namio Harukawa. Képein gigantikus méretű fenékkel rendelkező nők élnek vissza hatalmukkal a gizda férfiakkal szemben. A művész némely képén az ősi japán kínzási módszert, a kötözést is megjeleníti mint szado-mazo szexuális játékot.

A fájdalmat kéjérzettel keverő szexuális játékok, eltévelyedések: a szadizmus és a mazochizmus. Egyeseket riaszt, másokat viszont kéjjel tölt el. És vannak, akiket megihlet az alárendeltség.

Harukawa múzsájái fenekében férfifejek vannak

Namio Harukawa 1932-ben született a Japánban és fél évszázadon át rajzolt női uralomképeket. Művein gyámoltalan, kis emberek szerepelnek, akik felett gigantikus fenékkel megáldott európai vagy ázsiai (soha nem afrikai) nők guggolnak vagy épp ülnek. A japán művész ugyan kimerészkedik több másik fajta szado-mazo játékba (aranyzuhanyok, rabszolgaság, füstölő fétis, póni-játék), de a szerkezet mindig ugyanaz: egy cseppet sem Playboy alkatú, hideg arckifejezésű nő kényszeríti arra a legtöbb esetben megkötözött férfit, hogy a nemi szervét nyalja. Harukawa neve világszerte ismert, munkáit gyakran bemutatják különböző S/M honlapok. Az ő rajzaiból válogattuk ki legjellemzőbbeket.

Klikk!

Japánok a legprofibbak kínzásban

Nem véletlen ez az irányzat. A japán szado-mazo alapjait a 16. századi, háborús időkben alkalmazott kínzási módszerek képzik. Míg Európában mindenféle kínzómasinát találtak ki, a japánoknak elég volt csak egy vékony kötél ahhoz, hogy gyötrelmesen lassú halált okozzanak vele. A vérutak elzárása és az idegpályák ingerlése ugyanis pokoli fájdalommal járt, a kínt pedig fokozta, hogy a gúzsba kötöttet ráadásul még fel is függesztették. Ez az eljárás lett a kikötözős játékok, a bondage alaptechnikája is.

Mazochizmus

Ahogy a szadizmus de Sade márki nevéből származik, a mazochizmus Sacher-Masoch gróf nevéhez fűződik. A férfi mindig más fölött uralkodni vágyó nőkkel kötött házasságot - elég sokszor. Egészen addig elment, hogy szerződéseket írt alá, amelyekben vállalta, hogy feleségeinek engedelmes rabszolgája lesz, mindig készen valamennyi kívánságuk teljesítésére, és felhatalmazta őket arra, hogy engedelmetlenség esetén megbüntethetik. A gróf pedig folyamatosan büntetés alatt állt.

Tokióban közel 30 profi domina dolgozik, és mivel munkájuk nagyon veszélyes, felkészítésük több évet is igénybe vehet. Legfőbb elvárás az erős egyéniség, nem véletlen, hogy többségük művész: írók, táncosok töltik ki ezt a szakmát, és akad közöttük férfi is.