Két gyereket szült 12 éves diákjától a tanárnő

2004.08.06. 17:10
Huszonegy éves felnőttként is ugyanolyan szerelmes egykori tanárnőjébe Vili Fualaau, mint 12 évesen volt. Ez azonban már akkor sem volt gyermeki rajongásnak tekinthető: az akkor 34 éves nőnek két gyermeke is született jócskán kiskorú tanítványától, akinek megrontása miatt börtönbüntetésre is ítélték. A kicsiket a lecsukott tanárnő helyett hét éven át az anyós nevelte.
Mary Kay Letourneau 42 éves egykori tanárnő szerdán szabadult, miután letöltötte hétéves börtönbüntetését. Az akkor 34 éves nőt azért ítélték el, mert bírái szerint megerőszakolta akkor 12 éves tanítványát, Denis Fualaau-t. A szerelemben korhatárt nem ismerő párnak később két gyermeke is született a különös viszonyból.

Gyermekkora óta szereti

Az NBC Today show-jának adott interjújában a most 21 éves Fualaau azt állítja, még mindig szereti Letourneau-t, és arra kérte a bíróságot, hogy töröljék el az annak idején életfogytig tartó hatállyal kimondott eltiltási határozatot, ami még mindig meggátolja őket abban, hogy újra együtt lehessenek. "Nélküle soha nem lehetek teljesen boldog" - nyilatkozta a fiatalember, amikor pedig megkérdezték, hogy szereti-e a nőt, akit hét éve nem láthatott, egyértelmű igennel válaszolt.

A pár kapcsolatának kezdetén a tanárnő 34 éves volt, tanítványa pedig 12. A kipattant ügy annak idején sokkolta a közvéleményt, és hatalmas médiavisszhangot váltott ki a címlapsztoriktól kezdve a könyveken át a tévéfilmig. Fualaau mindvégig tagadta, hogy ő ebben a kapcsolatban "áldozat" lett volna, és ragaszkodott ahhoz, hogy kettejüket úgy választották el egymástól, hogy nem is hagytak nekik lehetőséget.

A gyerek gyerekei

A Seattle-környéki tanárnőt 1997 végén ítélték el, ekkor már Fualaau gyermekét várta. 1998 januárjában feltételesen szabadult, de eltiltó határozatot hoztak ellene, melynek értelmében többé nem találkozhatott volna a fiúval. Nem egészen egy hónappal később azonban ismét letartóztatták, amikor - a tiltás ellenére - hajnali 3-kor rajtakapták őt és tanítványát a tanárnő autójában, egy közös esti mozizás után. Letourneau-t visszaküldték a börtönbe letölteni hátralévő büntetését, és itt szülte meg második gyermekét - ez egyébként bizonyítékként szolgált arra, hogy a pár az eltiltó határozat ellenére is folytatta szexuális kapcsolatát.

Letourneau a botrány kitörésének idején férjes asszony volt, de férje később elvált tőle, és négy közös gyerekükkel együtt Alaszkába költözött. A feleség új szerelméből született két gyermek gyámjának Fualaau édesanyját nevezték ki. Az elmúlt években ő gondoskodott unokáiról, akik édesanyjukkal, Letourneau-val csak a börtönben, látogatásokkor találkozhattak.

"A közvélemény cinikusan áll hozzánk"

Fualaau azt állítja, hogy az elmúlt hét évben folyamatosan arra gondolt, milyen lesz majd újra látni szerelmét: "Mit mondok majd neki? Először megöleljem, vagy mondjak neki valami szépet? Valami romantikusat? Oda fog futni hozzám, vagy ki fut majd vajon kihez?" A fiú mindazonáltal józanul azt is mérlegeli: "Látni szeretném, vajon még mindig ugyanaz az ember-e, akibe annak idején beleszerettem?"

A 21 éves fiatalember azt is elmondta: Az emberek nagyon cinikusak, ha a mi kapcsolatunkról van szó". Nem egyszer szinte kényszerítették őt, hogy keressen magának magakorabeli barátnőt: "Azt mondták mindig, hogy rengeteg lány van és én is találnék nekem való korút közülük... de más kapcsolatokban nem vagyok boldog." A kérdésre, hogy megérte-e neki a Letourneau-val folytatott szerelmi viszony, a fiatalember így válaszolt: "Egyelőre nem tudom. A többi még csak ezután jön majd..."