horoszkóp

Szexéhes szinglihordák uralják a netes társkereső oldalakat

2007.09.03. 10:36
Egy amerikai kutatás szerint a neten ismerkedő nőknek a harmada már az első randin ágyba pattan virtuális pasijával. Sajnos a legtöbben a pillanat hevében elfeledkeznek egy igen fontos dologról, a biztonságos szexről.

Az egyik texasi egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy mi jellemzi azoknak a nőknek a szexuális szokásait, akik a világháló segítségével próbálnak partnert találni. Paige Padgett és társai meglepő felfedezést tettek. Annak ellenére, hogy a nők kínosan ügyelnek arra, hogy ne adjanak ki magukról túl sok információt, és meglehetősen tartózkodóan viselkednek az őket ostromló cyberudvarlókkal szemben, ha egyszer rászánják magukat a személyes találkozóra, nem cicóznak sokáig. A felmérés szerint ugyanis az első netes randik harmada az ágyban ér véget.

Szex első látásra

Dan Ariely, a MIT egyik viselkedéskutató professzora szerint nem meglepő, hogy a visszafogottnak és óvatosnak tűnő nők az első randin odaadják magukat. Ariely szerint ugyanis ez emberek a pillanat hevében könnyen elvesztik a fejüket. „Amikor a laptopjukkal az ölükben üldögélnek otthon, és irogatják egymásnak ezeket a kicsit steril leveleket, akkor igazából nem éreznek semmit. Viszont amikor találkoznak, hirtelen feléled a vágy, és minden megváltozik.”

Herceg fehérlovon

Mark Brooks, az onlinepersonalswatch.com szerkesztője szerint azoknak az embernek, akik komoly és romantikus kapcsolatra vágynak, gyakran ellepi az agyát a rózsaszín köd és nem olyannak látják virtuális partnerüket, mint amilyenek valójában, hanem amilyennek ők szeretnék látni. Padgett szerint viszont, ha realitás talaján maradunk, akkor a netes ismerkedés igazán biztonságos, hiszen a nők még a személyes találkozó előtt kiszűrhetik azokat a férfiakat, akik nem szimpatikusak. Ráadásul a párok még az első randi előtt megegyezhetnek az együttlét részletiről.

Big Sister

Igaz, a mondás, miszerint a nők választanak pasit és nem fordítva. A gyengébbik nem képviselői ugyanis alaposan utánajárnak annak, akivel randizni szeretnének. A megkérdeztek nagy része vagy saját kezűleg, vagy egy ügynökségen keresztül lenyomozta a szerencsés kiválasztottat. Volt, aki külön figyelt arra, hogy az illető nem bonyolódik-e bele valamilyen hazugságba, volt, aki telefonon keresztül próbált meg többet megtudni partneréről, sokan pedig a női megérzésükre hagyatkoztak.

Gumi nélkül

Mivel a szexuális forradalom már rég lezajlott, senki nem botránkozik meg azon, hogy manapság az első csók és az első szex közötti időszak viszonylag lerövidült. Padgettet főként az döbbentette meg, hogy az első légyott során a megkérdezett nőknek csak az egy negyede használt gumit. „Nem gondolnak arra, hogy a szex veszélyes is lehet. Nem úgy tekintenek rá, mint egy egy éjszakás kalandra, hiszen úgy érzik, hogy szoros kapcsolat fűzi őket az adott pasihoz” – nyilatkozta a tanulmány szerzője.

Szinglihordák

Az Online Dating Magazine szerint az Egyesült Államokban összesen kilencven millió egyedülálló férfi, illetve nő él, közülük majdnem minden negyedik havonta legalább egy társkereső oldalra bejelentkezik. A Padgett-féle tanulmány elkészítés során megkérdezett nők fele elvált. A friss húst kedvelő pasik legnagyobb bánatára az is kiderült, hogy a hirdetők egyharmada már betöltötte negyvenedik életévét. A párjukat kereső nőknek csak a 25%-a huszonakárhány.