Hetente háromszor szexelnének a magyar nők

dns
2004.12.02. 16:40
Ismét felmérték a magyarok szexuális igényeit, ezúttal a nők szemszögéből. Kiderült, a honleányok nagy része hetente 2-3 alkalommal szeretne ágyba bújni, és pasijuk véleményével ellentétben a férfiasság fogalma náluk nem a szexnél kezdődik. A kutatás eredményeit összevetettük korábbi felmérésekkel, és kiderítettük a szexuális funkciózavarok gyakoriságát a korai magömléstől a merevedési zavarig.

A magyar nők 77 százaléka nem kizárólag az ágyban nyújtott teljesítménnyel méri partnere férfiasságát. 63 százalékuk pedig nem gondolja úgy, hogy a minőségi együttlét a szexnél kezdődik - derült ki a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport és a Free Association kutatócég "Mi kell a nőnek?" címmel publikált interneten végzett felméréséből. A kutatás célja az volt, hogy a magyar nők szexuális szokásait vizsgálva eddig kevesebb figyelemmel kísért problémakörre helyezze a hangsúlyt.

Kandúrbandi-para

"Inkább a férfiak hajlamosabban azt gondolni, a szexuális aktivitás a férfiasság mércéje, a nők tágabban értelmezik a férfiasság fogalmát: a gyengédség, a figyelmesség, megértés is beletartozik, nemcsak az aktus" - mondta Dr Molnár Tamás szexuál-pszichológus, akit arra kértünk, véleményezze a kutatás eredményeit.

A tanulmány másik érdekes eredménye, hogy a nők 56 százaléka hetente 2-3 alkalommal vágyik arra, hogy ágyba bújjanak vele. 19 százalékuk ennél is kevesebbszer szeretne kielégülni: hetente egyszer, és leginkább hétvégén. A számok meglepőek lehetnek annak tudatában, hogy néhány nemzetközi felmérés arra enged következtetni, a magyarok a vörösboros marhapörköltben és a szexben egyaránt a nagy mennyiséghez, és az igényes tartalomhoz ragaszkodnak.

A Durex óvszer-multi 26 országra kiterjedő idei szexfelméréséből az derül ki, hogy a szeretkezések számát tekintve a magyarok a világátlagon felül teljesítenek. Évente átlagosan 105 alkalommal akcióznak (élen járnak az amerikaiak, akik évente 124-szer dobják le a textilt, a görögök 117-szer, a dél afrikaiak és a horvátok 116-szor, a latin országokat viszont nem találtuk a toplistán). Az évi 105-ös dózis egyébként nagyjából megfelel a heti 2-3 alkalomnak.

A magyarok jó szeretők

Ezen kívül még egy érdekes felmérést is megemlítünk a honpolgárokkal kapcsolatban. A Balassi Bálint Intézet korábban kiírt egy pályázatot Magyarországon élt, vagy jelenleg is itt élő külföldi fiatalok számára "Milyenek a magyarok?" címmel. Különösen hízelgő egy Tomasz Wolbrecht nevű fiatalember véleménye. Szerinte a magyarok nagyon jó szeretők. Tudják, hogy rövid az élet, ezért minden elképzelhető helyen csókolóznak. Különösen kedvelt helyszín a metró mozgólépcsője. Wolbrecht szerint ezek közül is a Moszkva téri a kedvenc, mert az a leghosszabb.

Ellentmondások

"A felmérések eredményei ellentmondásosak, mert az életben is ellentmondásos adatokat kapunk. Az a statisztika, ami előttem van, arról számol be, hogy a 30-40 éves férfiak átlagosan két naponta kívánják a szexet, a nők pedig 3-4 naponta" - vázolta a sokadik verziót a szakember, aki hozzátette, mivel a szexuális kultúrába bekerültek korábban nem ismert, vagy nem elfogadott módszerek, így a különböző igényeket könnyebben át lehet hidalni.

"A férfiak 60 százaléka maszturbál állandó kapcsolat mellett is. Az önkielégítő nők aránya átlagosan 30 százalék. A szexuális kultúra sokszínűsége alatt azonban nemcsak az önkezet értem, hanem az egyoldalú kielégülést is. A nők szívesen kielégítik a partnerüket orálisan. És fordítva is így van az esetek többségében" - tette hozzá dr. Molnár, aki szakmai tapasztalatait nemrég Szexbajok - A szexuál-pszichológus tanácsadásai című könyvében publikálta.

Szájhagyomány

A legújabb, internetes felmérés is kitér az orális szexre. Honpolgáraink többségének fontos, hogy örömet szerezzen partnerének. 14 százalékuk viszont nagyobb örömét leli az orális szexben, mint a hagyományos gyakorlatokban. A válaszadók negyede azt állítja, csak az akcióval együtt érzi teljesnek az együttlétet.

A Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport és a Free Association a kutatásban nagy figyelmet szentelt a merevedési zavaroknak is. Ennek okáról a felmérésben résztvevőket szerettük volna megkérdezni, de nem reagáltak. A kutatásból kiderül, a válaszadók 42 százaléka tapasztalt már merevedési zavart a partnerénél, és a kor előrehaladtával ez a probléma gyakoribbá vált. Az eredményt megosztottuk a szexuál-pszichológussal.

Kínos zavarok

#alt# "Valóban gyakori probléma, de a praxisomban a leggyakrabban előforduló szexuális diszfunkció a korai megömlés" - közölte a szakember, aki szerint a férfiak legtöbb problémája lelki okokra vezethető vissza. A neveltetés, a traumák, a tudattalan elfojtások és hárítások is felelősek a satnya teljesítményért.

"Természetesen a hölgyek hajlamosak saját hibájuknak tulajdonítani a zavarokat. Azt gondolják, nem elég szexisek, partnerük nem szereti, és ne kívánja már őket. Van, aki pedig egyből arra gondol ilyenkor, hogy partnere megcsalta őt. A nők látható csalódottsága pedig tovább ront a férfi helyzetén" - mondta dr. Molnár Tamás. A felmérés eredményei szerint a merevedési zavart csupán a nők 20 százaléka tulajdonítja szervi eredetűnek. A nők szexuális problémáiról a felmérésben nem értekeznek.

A nők szexuális problémái

"Négy problémával találkozom gyakran. Az első helyen az orgazmus zavarok állnak. A második helyen a vaginalizmus, vagyis amikor a hüvely görcsös összezáródása következtében képtelenség behatolni. A harmadik leggyakoribb zavar a fájdalmas közösülés, a negyedik pedig korunk új jelensége: a pszichikai meddőség" - mondta végezetül a szakember.