horoszkóp

Négy perces egy átlagos menet

MTI
2005.11.12. 09:47
Egy német orvos, dr. Jürgen Brater Szexuális tévedések című lexikonja szedett össze pár érdekes adatot. Az író kutatásai szerint egy átlagos menet mindössze 3-5 percig tart, sok híres heteroszexuális halt meg szűzen, ráadásul a hatvanas években sokkal nagyobb kultusza volt az egyéjszakás kalandoknak is.

"A szőkék különösen aktívak szexuális téren". "Az ellentétek vonzzák egymást". "A férfiak a fiatal nőket kedvelik". Klisék ezek vagy sem? Világosan megválaszolja a kérdést egy német orvos, dr. Jürgen Brater Szexuális tévedések lexikonja című könyve, amely kereken 500, széles körben elterjedt tévedéssel és féligazsággal számol le ebben az elsőrendű fontosságú témakörben.

Átlagosan gyors

Az orvos szerint nem nevezhető gyorsmenetnek, azaz quickie-nek egy 3 perces aktus, mert sok lepedőakrobata állításával ellentétben a tulajdonképpeni aktus átlagos időtartama három és öt perc közötti ideig tart. Brater jól tudja, hogy a legtöbb férfi a húsz-harminc perces szexuális aktust tartja normálisnak, ami ennél kevesebb ideig tart, azt túl rövidnek tekinti. Kutatók azonban rájöttek, hogy ez a becslés nem annyira valóságon, mint inkább a férfi és partnere elvárásán alapszik.

Elterjedt, de téves hiedelem, hogy az egy éjszakára szóló kapcsolatok napjainkban jóval gyakoribbak, mint korábban. Valójában azonban a hatvanas és hetvenes évekhez képest ma ritkábbak ezek a kapcsolatnak nem is nevezhető szexuális együttlétek - derül ki felmérésekből. Ennek oka pedig többnyire az AIDS-től való félelem - olvasható a Lexikonban.

A mondás szerint minden heteroszexuális férfinek életében legalább egy nővel volt szexuális kapcsolata, de dr. Brater szerint ez sem igaz. A szűzen meghalt férfiakra példaként említi Isaac Newton neves brit természetkutatót (1643-1727), és Immanuel Kant híres königsbergi filozófust (1724-1804).

A kor nem számít

Az már köztudomású, hogy a férfiak a teltebb idomokat előnyben részesítik a vékony hölgyekkel szemben. Nem köztudott viszont, hogy a férfiak általában jóval csekélyebb jelentőséget tulajdonítanak imádottjuk korának, mint küllemének. Ezt brit kutatók derítették ki, akik a jelenséget azzal magyarázzák, hogy a férfiak az ifjabb partnertől több utódot, egy különösen szép hölgytől viszont egészséges, és nagyobb teljesítményekre képes gyerekeket várnak.

Érdekesség még, hogy némely férfi szemlátomást hitelt ad a szőkékről elterjedt vicceknek, amelyek szerint a világos hajú nők különösen érzékenyek és egyben butácskák is. Vörös hajúaknál ellenben felfokozott szexuális étvágyat gyanítanak - és méltán, amint azt egy hamburgi kutató kiderítette. Ráadásul - jó, ha ezt fiatalemberek megjegyzik maguknak - különösen azok a hölgyek festik hajukat előszeretettel vörösre, akik úgy érzik, hogy elhanyagolják őket párkapcsolatukban.