horoszkóp

Keressük a legszexisebb sportolónőt!

2008.08.09. 18:05
Kapcsolódók (1)

Mi kiválasztottunk 10 jelöltet, Ön pedig döntse el, hogy a nemzetközi listánkon melyik aktív vagy visszavonult sportolónő nyerje el a legszexisebb olimpikon címet! A tizes a legjobb, az egyes pedig a legrosszabb. Szavazzon!

01. Serena Williams

Egyesült Államok, tenisz

Nyolcszoros egyéni Grand Slam győztes. Egyike azon kevés teniszezőnek, akinek sikerült teljesítenie a Grand Slamet karrierje során, azaz mind a négy nagy tornán diadalmaskodni. Játékának nincsen igazi gyenge pontja, általában erőteljes szervájával és alapvonalütéseivel írányítja a mérkőzéseit. Saját divatcége van, meccsein ezért gyakran hordja saját készítésű, szokatlan ruháit.

02. Natalie Coughlin

Egyesült Államok, úszás

A 25 éves Coughlin hat aranyérmet szeretne nyerni, és ha ez sikerül neki, akkor beállítja a kelet-német Kristin Otto egyéni csúcsát, aki hat olimpiai bajnoki címet szerzett. Az úszónő, akinek végzettsége pszichológus, három egyéni és három váltószámban tervezi az indulását. Hátúszásban világcsúcstartóként abszolút a legesélyesebbnek számít 100 méteren, a másik két számban viszont kemény ellenfelekre akadt.

03. Misty May

Egyesült Államok, strandröplabda

A 31 éves amerikai professzionális strandröplabda játékos és csapattársa, Kerry Walsh nyerte az aranyérmet a 2004-es athéni olimpián a brazilok ellen - nem vesztettek el egyetlen játékot sem a hét mérkőzésükből. May sikerét leginkább apjának köszönheti, aki akkor is kitartott mellette és bíztatta, amikor a sportolónőt súlyos sérülés érte és úgy tűnt, örökre ott kell hagynia a röplabdát.

04. Detre Diána

Magyarország, szörf

A 25 éves vitorlázó az 1980-as moszkvai olimpián repülühollandiban bronzérmet nyert Detre Szabolcs lánya. Egy Magyarországon nem túl ismert sportágban, a szörfözésben szerzett olimpiai kvótát. A felkészülés alatt sokat betegeskedett, de mentálisan megerősödött. A sportágban szinte gyereknek számító Detre 28 szörfös közül lesz az egyik, aki rajthoz áll - és hazánkat képviseli.

05.Franziska van Almsick

Németország, úszás

1992-ben, 14 évesen két-két ezüst- és bronzérmet nyert az 1992-es barcelonai olimpián. Egy évvel később pedig hat aranyérmével a sheffieldi Európa-bajnokság legjobbja. 2004-ben elismerte, hogy több éve anorexiában szenved. Betegsége még az athéni olimpia előtt elkezdődött és annyira legyengítette a szervezetét, hogy soha többé nem tudott kiemelkedő sikereket elérni.

06. Logan Tom

Egyesült Államok, strandröplabda

A 26 éves sportolónő, akit a női strandröplabda legdominánsabb alakjának tartanak, már 16 évesen már profi játékos volt. Megjárta a sydney-i és az athéni olimpiát is, és még a legszexisebb sportolói címet is megkapta hazájában. Aktfotói az FHM magazinban jelentek meg. Egy testvére van, Logan, a sportág iránti szeretetet pedig volt kitől örökölnie: az apja szintén strandröplabdás.

07. Dravucz Rita

Magyarország, vízilabda

A szolnoki születésű 28 éves lány az egyik legnépszerűbb vízilabdázó Magyarországon. Családjában szinte mindenki MÁV dolgozó: édesapja állomásvezető-helyettes, édesanyja ugyancsak ott dolgozik, sőt a nővére is, csak ő Szegeden. Először úszással foglalkozott, majd Kecskeméten kezdett el pólózni. 2005 nyarán a montreali világbajnokságon nagyszerű játékával szerzett aranyérmet Magyarországnak.

08. Steffi Graf

Németország, tenisz

Az 1968-es születésű sportolónő korábbi világelső német teniszező, minden idők egyik legjobb teniszezője. 22 egyéni Grand Slam-címet szerzett, nála többet eddig csak Margaret Smith Court - nek sikerült (24). Összesen 107 WTA-tornát nyert meg, ezzel harmadik az örökranglistán. 1999-ben fejezte be profi pályafutását. 2001-ben hozzáment Andre Agassihoz, két gyermekük született.

09. Brandi Chastain

Egyesült Államok, futball

A visszavonult labdarúgójátékos 1971-ben született, Kaliforniában. Tagja volt az USA női labdarúgó-válogatottnak és a WUSA-ben szereplő San Jose CyberRaysnek. A legjobban az 1991-es női labdarúgó-világbajnokság döntőjében Kína ellen lőtt győztes büntetőjéről ismert és az utána való műsoráról. ( Chastain úgy ünnepelte meg a gólját, hogy lerántotta magáról a mezét, és térdre esett, az öklét pedig összeszorította. Ez a kép a Time magazinnak, a Newsweeknek és a Sports Illustratednek is a címlapján szerepelt.

10. Jennie Finch

Egyesült Államok, softball

A softball olimpiai bajnoka akkor robbant be a köztudatba, amikor 2004-ben az ESPN internetes portálon a legszebb sportolónőnek választották az olvasók. A szőke olimpikon olyan hírességeket előzött meg, mint Anna Kurnyikova és Amanda Beard. Ötévesen kezdett softballozni, két bátyja ismertette meg vele ezt a játékot. Minden korosztályban bajnokságot nyert, majd az egyetemi bajnokságban is sikereket aratott az Arizonával. A 2004-es athéni olimpiai győzelem után írt alá szerződést az Octogon ügynökséggel, amely Anna Kurnyikova ügyeit is intézi. 2002-ben ismerte meg jelenlegi férjét, Casey Daigle amerikai focistát, akivel közös kisfiukat nevelik.