Nem fogy a gumi a pekingi olimpián

2008.08.20. 14:15
Nem kell a sportolóknak az olimpiai faluban található ingyenes óvszer. Négy éve Athénban még meg kellett duplázni a gumimennyiséget, Pekingben viszont az óvszer kétharmada egyelőre érintetlenül hever. A sportpszichológus szerint az olimpiára mindenki érmet szerezni megy, nem pedig szórakozni.

Az olimpiai falu orvosi központjában található százezer óvszer körülbelül kétharmada megmaradt, írja az AFP. Az olimpiai faluban lakó tízezerötszáz sportoló ingyen juthat hozzá a gumihoz, ám úgy tűnik, a versenyek miatt nem a szexre koncentrálnak, de az is elképzelhető, hogy a sportolók előre gondolkoztak és már otthon beszerezték az óvszert. Május végétől egyébként a jobb pekingi szállodák is a szobafelszereléshez tartozó óvszerrel gondoskodnak a biztonságos szexről.

"A sportolóknak tudniuk kell arról, hogy az orvosi központban óvszert is kérhetnek. Ez nem egy új dolog, már hagyománynak számít" - nyilatkozta az olimpiai falu orvosi központjának igazgatóhelyettese, Vao Wyanli.

Nem kell a gumi

A pekinigi szervezők azért szereztek be ilyen mennyiségű kondomot, mert a négy évvel ezelőtti athéni játékokon a nagy kereslet miatt meg kellett duplázni az óvszermennyiséget. Sydney-ben 2000-ben még csak mindössze 2000 óvszer állt a sportolók rendelkezésére.

Az orvosi központ munkatársa elmondta, mindent megtettek annak érdekében, hogy a sportolók ne érezzék magukat kellemetlenül, ha óvszerért látogatnak el hozzájuk. "Nem szabad abba a sarokba néznünk, ahol ki vannak rakva. Csak bejönnek és elviszik".

Nem a szex a lényeg, hanem az érem

A pekingi sportolók szerint az óvszer talán jobban fogy majd, ahogy egyre több verseny a végéhez közelít. "Az is elképzelhető, hogy mindenki hozott magával" - nyilatkozta a francia magasugró, Jerome Clavier.

Samia Hallage, a brazil női röplabdacsapat pszichológusa szerint viszont a fokozott stressz miatt a sportolók kevesebbszer szexelnek. "Ide mindenki ugyanazzal a céllal érkezett: érmet szeretne nyerni. Ezenkívül pihenniük és enniük kell. Nincs idejük másra" - mondta a sportpszichológus.