Élvezni nehéz

2005.06.17. 15:38
Az Orgazmus Klinikán mindenkit megtanítanak élvezni - akár még a hüvelyében is. Eközben az is kiderül, miért nem tudnak élvezni a férfiak, miért olyan nehéz az orgazmus, és hogy vannak olyan nők, akik akár pár másodperc alatt elérik, míg mások azt sem tudják, mi az.

Dr. Tóth Emese szexológus, az Orgazmus Klinika vezetője nem állítja, hogy összedőlne a világ a szexuális problémák következtében, de határozottan úgy gondolja, sok ember szenved az alulteljesítés miatt, és ő maximálisan igyekszik nekik segíteni. Dr. Tóth Emese, - akivel munkatársunk egy fülledt, erotikus vacsorán találkozott először, és azon nyomban megállapította, hogy nagyon jó nő - büszke módszerére, mely szerinte a világon egyedülálló. Teoretikus maszlaggal ugyanis nem lehet szexuális problémákat megoldani, ő a gyakorlati szexológiában hisz, és kollégájával és üzleti partnerével, Lengyel Sándorral együtt így javítják a páciensek örömérzetét. Orgazmus Klinikájukat nem csak a hüvelyi orgazmus hiányával küszködő nők látogatják, hanem férfiak is, igaz ők más problémával jelentkeznek.

Miért nem élveznek a fiúk? És a lányok?

A férfiak legfőbb problémája a korai magömlés, a merevedési zavar, de ugyanilyen gyakori, hogy egy férfi azzal jön, nem tud többször egymás után szeretkezni, pedig szeretne, vagy éppen valamiért semmi kedve a szexhez. Dr. Tóth Emese szerint ezen esetek többségét csak pszichésen kezelni nem volna elegendő és célravezető, ezért alkalmazzák a gyakorlati kezelést, mely igen rövid idő alatt, már néhány alkalom után megszünteti a bajt. A merevedési zavar mondjuk nem könnyű eset, de egy korai magömléssel már hat alkalom után csodákat lehet művelni.

#alt#
Fotók: Barakonyi Szabolcs

Nőknél már összetettebbek lehetnek az orgazmus problémák, és ez még akkor is így van, ha egy szexkedvelő, egészséges nő nem érti, mért nem tudnak vígan dugni más egészséges nők. Ennek Tóth Emese szerint sok oka lehet, először is, sok nő valóban vígan szeretkezik, csak éppen soha nem élvez el, mivel fogalma sincs róla, milyen is az. "Van, akinek a hüvelyben teljesen semleges érzés a közösülés, van olyan is, aki felfigyel, amikor érzi, hogy váltás történik a hüvelyi élmény érzékelésében, mert azt hiszi, hogy itt következne az orgazmus. Ám ez a felfigyelés egyúttal meg is szakítja az átlépés lehetőségét, ami még nem is közvetlenül az orgazmushoz vezet, csupán egyik köztes lépés." - vázolja Tóth Emese az orgazmushiánnyal kapcsolatos laikus tapasztalatokat. Ez az érzés állítólag gyakori, így nem kell kétségbe esni, ha ön rögtön magára ismert.

Nőknél is előfordulhatnak szervi problémák, van aki egyszerűen nem nedvesedik, ami a folyamatos dörzsölés miatt fájdalmat okoz. De vannak kényesebb esetek is, a méh függesztő szalagjainak a hímvessző általi lendületes átmozgatása például jó érzést kelthet a nőben, de ha a nő közben megfeszíti magát, és az szalagokat is ilyen egyenetlenül feszes állapotban éri a fizikai megterhelés, elkezd fájni. Ilyenkor a nő egész alhasa begörcsölhet, és ha ez többször előfordul, a nő már eleve görcsösen áll hozzá a szeretkezéshez, és nincs is kedve hozzá. Pedig Dr. Tóth Emese szerint az igazság az, hogy egy orgazmus képes profi nő, rögtön a behatolás utáni másodpercekben képes elélvezni, méghozzá a hüvelyében. Ehhez pontosan elegendően érzékeny a hüvely, a kevés hüvelyi idegvégződésről szóló történetek tehát a tudomány mai állása szerint városi legendának bizonyulnak.

A műpénisz is pénisz

A legtöbb nőnek a hüvelyi orgazmussal van gondja, azért fordul a csodaklinikához. Dr Tóth Emese szerint nem létezik olyan nő, aki ne lenne képes megtanulni a hüvelyi orgazmust, ő legalábbis eddig még mindenkivel sikert ért el, bár ez nem technikai kérdés. Szerinte sok nő lámpalázas, mikor élesben, pasival kell gyakorolnia, ezért azt ajánlja, aki mélyebbre akar merülni a hüvelyi örömökben, gyakoroljon műpénisszel. De ne az olcsó fajtával, hanem a drágával, ami valóban olyan, mint az eredeti. A vibrátor nem ajánlott, mert az rezeg, szemben a férfiak farkával, ami nem. Ráadásul a vibrátor zsibbaszt is, így csak egy darabig nyújt kellemes élményt, utána már nem okoz akkora örömöt, és nem a férfira készíti fel a nőt, holott éppen ez lenne a cél.

#alt#
Dr. Tóth Emese
A csikló orgazmus térhódításának oka az lehet, hogy a csikló alapvetően kéznél és szem előtt van, már egészen kicsi kortól. A lányocskák egészen korán rájönnek, hogy az ott érzékeny, és kellemes dolog. Ez a későbbiekben is így marad, a csikló mindig érzékeny, sőt némi folyamatos izgatás után meg is merevedik, míg a hüvely viszont csak erősebb vérbőséget okozó izgalmi állapotban válik érzékennyé. A behatolás utáni azonnali orgazmus tehát eleve csak akkor jöhet létre, ha a nő már kellőképpen izgatott a szexhez. Ha ez az izgalmi állapot létre jött, Tóth Emese szerint sokszor már teljesen mindegy, hogy mit dugunk oda a nőnek, viszonylag ritka, de van olyan nő, aki már a kézzel történő hüvelyi izgatástól is elélvez. Az ujjak egy hímvesszőhöz képest ugye viszonylag kicsik, de ha már elindult az orgazmus folyamata, akkor sokszor már nincs is szükség mechanikus technikára az élvezéshez. Kérdeztük Tóth Emesét, valóban van-e olyan, hogy G pont, mire azt a választ kaptuk, hogy inkább valami olyasmi van. "G területnek hívnám inkább, és csak akkor fellelhető, ha a hüvely izgalmi állapotban van. Ráadásul ez nem egy konkrét anatómiai képződmény, hanem mindig vándorol, akár aktus közben is" - mondta el szexológus hölgy.

Van különbség

A férfi és a nő orgazmusa között egyébként nagyon sok anatómiai hasonlóság van, de legalább ennyi a különbség is. Tóth Emese szerint talán az egyik legfontosabb különbség, hogy a férfinél szex után hamar létrejön a nyugalmi állapot, főleg már a tartós párkapcsolatra jellemző rutinszex során. A férfi azonnal tud mással foglalkozni, a nőnek azonban a jó szex után magas marad az izgalmi állapota, és nemigen akar rögtön mással foglalkozni, vagy ha igen, energiáját beleviszi tevékenységébe is. Ha a férfi nem bírja már a nő ritmusát, Tóth Emese szerint a legjobb megoldás, ha a nő adja meg saját magának, amire szüksége van. Ebből következőleg tehát a jó szex sem teljesen feszültségmentes, hiszen minél nagyobbat élvez egy nő, annál inkább izgalmi állapotba kerül, így annál nagyobb az esélye, hogy rövid időn belül ismét szeretkezni akar.

Élvezni nehéz

A fentiekből talán már látszik, élvezni nem is olyan könnyű, számos dolog közbe jöhet, amire nem is gondolna az ember, aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy fuccs a jó kis orgazmusnak. Ilyenkor írja be a legtöbb ember az orgazmusklinka szót a keresőbe.

"Fele-fele arányban jönnek férfiak és nők legtöbbször a legnagyobb titokban, és még a partnernek sem mondják el, hogy ide jönnek." - kezdi el Tóth Emese klinikája bemutatását. "Ez legtöbbször jó is így, nem is biztos, hogy a partnernek erről tudnia kell, elég, ha együtt élvezik majd az ágyban a frissen szerzett tudást. Az ügyfelek 90 százaléka rögtön hozzánk jön, mert hallott már rólunk, és van egy olyan 10 százalék, aki már mindenhol megfordult és utolsó mentsvárként tér be hozzánk." - vázolja fel a páciensek összetételét Tóth Emese. Olyan is van, hogy valaki a párjával keresi fel az Orgazmus Klinikát, az itteni páros kezelésnek azonban az orgazmus szakértő szerint nincs sok értelme, eredményt elérni igazából csak egyénre szabott programmal lehet; elég ha egyikük hazaviszi a megoldást, hogy mindkettőnek jó legyen.

Szexelni kell

A szupertitkos terápia nagyjábóli lényege, hogy az ember ne tudatosan, a "fejével" akarjon dugni, hanem tényleg élvezze, amit csinál - ahogy és amennyire tudja. Felfigyeljen új dolgokra, és élvezze a szeretkezést, ne az járjon egyfolytában a fejében, mit gondolhat, hogy érezhet a másik, hanem adja át, amit a tréningen kapott. Sok nőnek jelent például frusztrációt, hogy viszonylag hosszú idő alatt tud csak elélvezni, de egy idő után már úgy sem, hiszen egyfolytában arra gondol, hogy a másik már biztos unja, hogy ő csak gerjed, élvezni meg nem tud. Nőmagazinos kamuszövegnek hangzik, de olyan nő is felbukkan Tóth Emese rendelésén, aki egyáltalán nem érti, mi a jó szexben. Ezek a nők soha az életben nem élveztek el attól, hogy hozzájuk ért egy merev hímvessző, viszont hallják más nőktől, meg olvassák az újságokban, hogy a szex tulajdonképpen valami olyasmi, amit élvezni is lehet. Őket kíváncsiságuk hajtja az Orgazmus Klinikára és többnyire "gyógyultan" távoznak onnan. Van, akinek nem az orgazmussal van problémája, hanem egyszerűen sosincs kedve kezdeményezni. Amikor ráveszi magát és benne van, akkor már élvezi, sőt el is élvez, de többnyire elhárítja a közeledést, mert nincs kedve hozzá.

A terápia kezdete egy különleges masszásféle, aminek lényege, hogy az orgazmushiányos páciens olyannyira ellazuljon, hogy szinte a teste bármely pontja izgatható legyen, mintha egyetlen erogén zóna lenne az egész ember. Ez olyan például, mint amikor valaki "becsikiződik" és már bárhol érünk hozzá, az égvilágon mindenhol csikis lesz. Az ellazulás után jönnek a gyakorlati feladatok, melyeknek mozdulatsorát Tóth Emese nem tárta fel, azt viszont elmondta, akár az orgazmusig is el lehet jutni anélkül, hogy bármiféle fizikai érintkezés, vagy nyúlkálás történne. A terápia alatt kötelező házi feladat a szexelés, de ez Tóth Emese szerint a lehető legélvezetesebb házi.

"Élvezkedni kell, el kell fogadni, hogy úgyis változni fogunk, és meglepetések fognak történni. A lényeg, hogy szétmossuk azt, ami van, és az egészből létre hozzunk egy újat. Fontos, hogy a szervezet pörögjön föl, mert a szexhez dinamika kell, és van akiben nincs meg ez a a dinamika." Az orgazmus klinika vezetője szerint a páciensek azt állítják, hogy pontosan azt kapták, amit kívántak, visszaesők pedig egyszerűen nincsenek.