horoszkóp

Biztonságos szex az utószezonban

2005.08.26. 09:56
Aggódó angolszászok milliót nyugtatta meg Dr. Sarah Brewer az interneten, amikor elmondta, milyen a biztonságos tengerparti szex az utószezonban. Íme.
Elsőként azt tanácsolja Dr. Sarah Brewer a Village nevű női magazin webolodalán, hogy a gondok megelőzéseképpen még akkor is pakoljunk be az úti orvosi poggyászba egy-két óvszert, ha épp cölibátusi fogadalmat tettünk - biztos, ami biztos alapon. Annál is inkább fontos az elővigyázatosság, mert a bazársoron kapható világítós és ízesített óvszerek akár még rossz minőségűek is lehetnek. Minek okán veszélyesek.

Szex a vízben

Vajon a sós vízben való szexuális kapcsolat létesítése irritálhatja a szöveteket? - teszi fel a doktornő az ijesztő kérdést, majd azonmód meg is válaszolja: a sós víz állománya testszövet-barát, ennélfogva nem annyira kényelmetlen a vízben való szeretkezés. Ugyanakkor az esetleges súrlódás elkerülése végett érdemes megvizsgálni, mennyi homok lebeg az adott tengervízben.

Különösen iszlám vallású országokban érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy mennyire szigorú szabályok vonatkoznak a nyilvános területeken gyakorolt intimitásra. Ha rajtakapnak minket, megeshet ugyanis, hogy nyaralásunk hátralevő részét a helyi fogdában töltjük.

Homok a szélben

A homok könnyedén beáramolhat a testnyílásokon, mely akár irritációt és fájdalmat is okozhat. Ezért ajánlatos beszerezni extra méretű strandtörölközőt, már ha okvetlen a parton szeretnénk egymáséi lenni. Szintén biztonsági okokból alaposan zuhanyozzunk le az esemény után. A doktornő kizárólag felületi zuhanyzást javasol, hiszen szervezetünk automatikusan kilöki magából az oda nem illő elemeket, mint amilyen a homok.

Naptej a bőrre

Vajon mennyiben befolyásolja a naptej az óvszer erejét? - érkezik a következő kérdés. Semmiképp sem szabad síkosítóként használni, int minket a brit orvos, mert gyengíti és bomlasztja a gumit. Egyes krémek állítólag már 15 perc alatt 95 százalékkal csökkentik az óvszer megbízhatóságát. Ezért kizárólag olyan vízalapú síkosítószert szabad használni, amit kimondottan latex alapú óvszerekhez gyártottak. Esetleg vásárolhatunk misztikus nevű és drágább poliuretán tartalmú krémet is. Amennyiben nem találunk ilyet a kikötői gyógyszertárban, érjük be az elősíkosított óvszerekkel, abból is a spermaölő változattal (a nagyobb biztonság kedvéért).

Monikini

A következő aggodalmat keltő kérdés az, hogy igaz-e, hogy a meztelen napfürdőzés gyengíti a mell szöveteit? A napfürdőzés nagy valószínűséggel nem károsítja jobban a mell szöveteit, mint a test bármely más szövetét. Ugyanakkor a mellbimbók és a fehér mellek hajlamosak a lesülésre, azért a doktornő azt tanácsolja, hogy nagyon alaposan kenjük be ezeket a területeket naptejjel és csak fokozatosan növeljük a Napon töltött percek számát. Ezen a téren sem árt a fent említett elővigyázatosság: csak olyan helyen monokinizzünk, ahol ezt a helyi szabályok engedélyezik.

Alkohol a Napon

A továbbiakban a doktornő felhívja a figyelmet arra a tényre is, hogy az alkohol a napon könnyebben a fejünkbe szállhat, valamint arra a meglepő megállapításra jut, hogy - bár az italozás mindkét nemnél oldja a gátlásokat - afrodiziákumként csak a nők esetében működik.