horoszkóp

Playmate-ek rázzák a rózsaszín falnál

dns
2007.09.07. 20:14
Banki kölcsönből finanszírozott mellműtét, szakítás utáni playmate-próba, ausztriai gogotánc és más női sorsok elevenedtek meg a Club Sensation öltözőjében. Ezalatt rózsaszín díszletben Erős vs. Spigiboy klipet forgatott az idei döntős playmate-ekkel Party című feldolgozásukhoz.

„Az álláshirdetésre jött? Pultosnak?”- kérdezte tőlem a Club Sensation előterében egy fekete bőrdzsekis fiatalember. Azt nem élhettem át, milyen, ha véletlenül playmate-nek néznek, így aztán maradtam a bulvárújságírásnál.

Alulról fényképezett

Nézze meg képeinket!

Erős Attila (dj, informatikus, közgazdász, reklámszakember) és Spigiboy (dj, matematikus) feldolgozta a Party (party is a gruppenszex) című, az eredetét tekintve homályos sztenderdet, és az idei Év Playmate-je verseny döntőseit kérték fel, szerepeljenek a dalhoz készült klipben.

A szereplőknél is jobban felkeltette a figyelmünket az előzőleg hozzánk eljuttatott szinopszis, amelyik szerint ez egy alulról fényképezett négeres klip lesz, ami az MTV Base-en megszokott. Érkezésünkkor az első beállítást vette a stáb a raktárépület negyedik emeletén található szórakozóhelyen, amelyben azt a nem szokatlan képet láttuk, hogy egy fiatal lány forrónadrágban és lakkszandálban, renyhe tekintettel táncol a kamera előtt.

Belelátni az emberekbe

„Én nem vagyok playmate, csak ráértem és jöttem”- mondta jelenete végén Bencze Ivett, amikor leendő aktmodell pályafutásáról érdeklődtünk. „Csak ruhában modellkedem egy darabig. Most érettségiztem, pszichológusnak készülök. Szeretnék belelátni az emberekbe.”

Mint azt az operatőr elmondta, a modellekkel végigveszik ezt a jelenetet, akik aztán csoportosan is táncolnak majd a belső teremben, szintén rózsaszín falak közt. Az ötlet nem tűnt formabontónak, de Erős Attila elmondta, közel sem ez a céljuk. „Nem kedveljük azokat a klipeket, amelyek valami sztorit akarnak elmesélni, abban sokszor bele szoktak bukni az alkotók. Inkább hangulatokat szeretnénk visszaadni. Ez egy buliklip”

Minicuccban befagyunk

Az ideológiamentes buliklipeknek több változatát ismerjük a zenei csatornákról: van a medencés buliklip, a jacthos buliklip, a tengerpartos buliklip, az utóbbi időben pedig ismét előretör a szórakozóhelyes buliklip, és hogy 2008 hoz-e áttörést a buliklipek trendjében, kíváncsian várjuk.

Akik ezúttal a sztorit keresték, az öltöző felé indultak, ahol a playmate-ek valós női sorsok széles repertoárját kínálták, miközben a sminkjüket és a hajukat készítették. Többen a hajszárító köré gyűltek arra panaszkodva, „minicuccban befagynak” a 15 Celsius fokos teremben. Ezalatt odakint a klipforgatáson kívül pultos-casting és a leendő konyhai személyzet eligazítása zajlott. Eredetileg nem voltak terveink a playmate-lélektannal, de esemény híján belevágtunk.

Mellet ad a bank

„Banki kölcsönt vettem fel ahhoz, hogy megcsináltassam a mellem. Ha ezt nem tettem volna meg két éve, akkor sosem indultam volna ezen a versenyen” – mosolygott Király Anikó dunaújvárosi benzinkutas, és megvillant ezüst fogékszere. „A nővéreim melle emberi fej nagyságú, belőlem, mint a legkisebb lányból, úgy tűnik, kifogyott a szufla. Arányos mellet akartam, nem nagyot”- utalt Király Anikó a Barcsay-féle anatómiai alapműre.

A háta mögötti fekete kanapán néhány lány arról beszélt, tudják, hogy Ronaldónak van egy eltitkolt gyereke, de amikor erre rákérdeztünk, hallgattak. A dohányzóasztalra ekkor két üveg whiskey-t helyezett egy fiú, amit órákig senki nem bontott fel. A külső pultban pezsgőt és unikumot tölthettek volna maguknak a modellek, de ekkor még azt sem ittak.

Szeret táncolni, mindenfélét

Klikk!

Már indultunk volna megnézni a második forrónadrágos beállítást, amikor egy modell megragadta a fotósunkat, hogy kettejükről készítsen közös képet. A szalmaszőke lány a Playboy logóját tetováltatta a mellére, de valódi elkötelezettsége ellenére nem tagja a döntős csapatnak. „Pedig van különbség egy napilapos fotós hippi és egy magazinfotós között”- merengett az eset után a fotós kolléga, biztosra véve, őt tévedésből az utóbbi kategóriába sorolta a lány.

A sarokban egyedül ülő Kovács Vivien sem tartozott a garnitúrához, amiről egy rövid barkochba keretében értesültünk. A klipszereplő tőmondatokban kitért arra, pultosként dolgozik Nyíregyházán, szabadidejében táncol. Egy sóstói fellépése alkalmával figyelt fel rá valaki, és meghívta ebbe a klipbe. „Szeretek táncolni. Mindenfélét”- foglalta össze.

Őrült buli lesz

„Én is táncolok. Ausztriában gogózom. Évek óta gondolkoztam már azon, hogy elindulok ezen a versenyen” – mondta Judák Tünde apró lurexfelsőben. „Előtte volt egy plasztikai operációm, megcsináltattam a fülem, hogy ne álljon szét”- dobta hátra fekete haját, hogy lássuk a végerdeményt, mielőtt a kamera elé hívták volna, hogy táncoljon kicsit ő is forrónadrágban a rózsaszín fal előtt. Amikor a klipről kérdeztük, Judák Tünde lelkesen így szólt: „ez egy őrült buli lesz.”

„Az a szomorú, hogy sok lánynak kezd tönkremenni a magánélete, mert a fiúik féltékenykednek” – mondta Balogh Dia, aki a szakítását követően jelentkezett a versenyre azzal a kiemelt céllal, hogy exe a magazinba lapozva az ő aktját fedezze fel. Ez a vágya már teljesült, volt barátjával viszont azóta sem beszéltek. És hogy mit válaszoltak a playmate-ek arra az összefoglaló kérdésre, milyen élményeik vannak a forgatásról, összegezve „jajj, hát szuper volt.”