A német nők többsége inkább arra bukik, ha a pasija eszes, és nem arra, ha jó az ágyban. Az sem árt, ha a férfi köszönőviszonyban áll a porszívóval. A Velvet kicsit másként gondolja.
A Brigitte nevű német női magazin 50. jubileumi kiadásának megjelenése előtt egy kérdést intézett olvasóihoz: "Mikor férfi egy férfi?". Az ezeregyszáz válaszadó 79 százalékának fontosabb, ha egy férfi együtt tud nevetni vele, mintha kiváló problémamegoldó (21 százalék). Az iskolai végzettséget a nők 91 százaléka tartja fontosnak, szemben a jó testtel, mely csak 9 százaléknál lényeges.

Jobb a házias, mint az ügyes szerető

A nők 76 százaléka tartja sokkal fontosabbnak, hogy egy férfi tudjon beszélni érzéseiről, mint hogy munkájában sikeres legyen (24 százalék).

Meglepő eredmény, hogy a "háztartásban szorgoskodó" és a "jól teljesít az ágyban" tulajdonságok közül a többség (61 százalék) a házias férfit részesítette előnyben, szemben a lepedőakrobatával (34 százalék). A nők 81 százaléka kedveli a határozott és magabiztos férfiakat, és csak 19 százaléknak imponál, ha egy pasi "olykor félénk". A gyerekekért rajongó urakat a megkérdezettek 66 százaléka tartja férfiasabbnak, mint az új lehetőségekre fogékonyakat.

A Velvet szerint a szex

A Velvet gyors házi körkérdésének eredménye némileg eltér a nagy német magazinétól. A szerkesztőségünkben dolgozó nők egybehangzó véleménye szerint a legfontosabb, hogy egy pasi jó legyen az ágyban. Rögtön utána következik a humorérzék és a problémamegoldó készség. Éppen csak lemaradt a dobogóról az a kívánság, hogy a férfi képes legyen beszélni érzéseiről.