Tíz évet kaphat a pedofil apáca

2007.11.14. 16:25
Norma Giannini nővér, a St. Patrick Iskola egykori igazgatója a hatvanas években többször is molesztálta a rábízott gyerekeket. Bár mindez közel negyven éve történt, az apácának csak most kellett bíróság elé állnia.

Két férfi jelentette fel a hetvenkilenc éves római-katolikus apácát, aki állítólag több éven keresztül molesztálta őket, amikor abba az iskolába jártak, melynek Norma Giannini volt az igazgatója. Az idős hölgy nem tagadta a vádakat, pedig amennyiben bűnösnek találják, akár tíz évre is lecsukhatják - olvasható a CBS News oldalán. Az illetékes bíróság február elsején hozza meg az ítéletet.

Az egyik extanuló állítása szerint először 1965-ben környékezte meg Norma Giannini. A nővér arra kérte az akkor tizenhárom éves fiút, hogy gombolja ki ruháját. Mivel a megszeppent diáknak remegett a keze, a nővér segített neki és rávette a fiút, hogy megérintse a mellét. Ezután még hatvan, nyolcvan alkalommal zaklatta őt, és kétszer le is feküdtek. A másik férfi azt állítja, hogy ő több mint száz alkalommal - először hetedikben - került intim közelségbe Gianninival és legalább egyszer szexeltek is.

Betty Smith, a chicagói Irgalmas Nővérek helyi vezetője szerint, miután a kilencvenes években tudomásokra jutott Giannini ténykedése, beutalták egy intézménybe, ahol több kezelésen is részt vett, emellett folyamatosan megfigyelték, és nem mehet kiskorúak közelébe. Giannini nővér öt évvel ezelőtt egészségi állapotára hivatkozva végleg visszavonult.