horoszkóp

Óvodába küldtek közmunkára egy pedofilt

2007.11.15. 18:16
Németországban egy óvodába küldték közmunkára azt a férfit, akit korábban már pedofília miatt is megbüntettek. A férfi az oviban két gyerekkel is fajtalankodott. A közmunkáról döntő bíró a bürokrácia miatt nem tudott arról, hogy a férfi egy ismert pedofil.

Jövő héten lesz annak a férfinak a tárgyalása, aki egy német óvodában, ahol a rá kiszabott 720 órányi közmunkát végezte, fajtalankodott két gyerekkel - jelentette az ügyészség csütörtökön a Reutersnek. Az A.B. monogramú 41 éves férfit egy pénzügyi csalás miatt ítélték közmunkára még tavasszal, és azért dolgozhatott a St Petri evangélikus óvodában Mellében, Osnabrück mellett, mert a bíróság nem vette észre, hogy korábban már háromszor is elítélték pedofília miatt.

"A kolléga figyelmetlen volt, és nem látta, hogy volt már szexuális bűncselekménye, ezért megengedte neki, hogy egy óvodában dolgozzon. Nem olvasta el az aktáját" - mondta el a bíróság egy munkatársa. A rendőrség akkor figyelt fel újra a férfira, amikor az óvodába járó gyerekek elkezdtek panaszkodni a szüleiknek.

A korábbi gyermekmolesztálós esetek 1988 és 1990 között történtek, amikor a férfi még az egykori Kelet-Németország területén élt. Annak ellenére, hogy az ügyek szerepelnek a férfi bűnügyi aktájában, a bíróság nem ismerte a részleteket, mert nincs hozzáférésük a kelet-német aktákhoz.

Ha az új tárgyalások után elítélik, a férfi börtönre számíthat.