Guminőkön versenyeztek az oroszok

2007.08.29. 08:51
A hétvégén rendezték meg az ötödik Buborékbaba bajnokságot Oroszországban. A verseny lényege, hogy bátor férfiak és nők gumibabáik hátán hajóznak végig egy vadvízi folyó kijelölt szakaszán. Az eseményen néhány plasztiknő kivételével senki sem sérült meg.

A hétvégén négyszáz orosz férfi és nő raftingolt felfújható gumibabáik hátán, a vadvizű Vuoksa folyón. Az ötödik Buborékbaba bajnokság a Szentpétervártól 110 kilométerre fekvő Losevo településről indult.

A rendezvény szülőatyja és szervezője, Dmitry Bulawinov a Daily Mailnek elmondta, hogy a bizarr versenyszám ötlete poénként született egy bulin, persze kellőképpen részegen. Mikor pasik megvitatták, mi mindent lehet kezdeni egy felfújható guminővel egy kempingezés során, valaki felvetette, hogy a babák remekül úsztathatók a folyón. És tényleg.

A tiszta verseny jegyében Bulawinov és a többi szervező megpróbáltak férfi babákat rendelni a női versenyzőknek, de sajnos a gumipasik túl drágának bizonyultak, így kénytelenek voltak a hölgyek is guminőn lovagolni.