horoszkóp

Tarlós István nadrágtartóban, és a tucatnyi playmate

2006.08.24. 15:54
Jól állunk egymásnak - viccelődött az egyik playmate-jelölt, aki egy rá nagy mértékben hasonlító másikat simogatott. A gén- és biotechnológia mai állása szerint egyelőre még teljesen azonos az a tizenkét jelölt, akik az idei Év Playmate-je címért versenyeznek. A modellek közt feltűnt Tarlós István főpolgármester-jelölt is, aki a lapban divatfotókon szerepel nadrágtartóban.

„Majd szép képet tegyetek be, meg ha butaságot nyilatkozunk, fogalmazzátok okosra” - ad egyértelmű utasítást a sajtó megjelent képviselőinek egy képkivágásból az idei Év Playmate-je verseny egyik jelöltje, Oláh Viki. Rokonszenves ez az önirónia, de valami azt súgja, ez esetben mégsem csupán erről van szó.

Szegecselt szandál és körömpiszok

Az idei playmate-választás döntőjéhez érkezünk hamarosan, ezért az Articsóka étteremben azt a tizenkét modellt mutatta be a lapvezetés, akik közül majd a szakmai zsűri (sosem derül ki, pontosan mit takar ez a kifejezés) és néhány celebritás kiválasztja az év playmate-jét. Az utóbbi időben még divatosabbá alakított étterem a sajtótájékoztató előtt sajátos elrendezést mutatott, egyik sarokban a jelöltek pózoltak, de őket hermetikusan zárta el a külvilág elől egy falka fotós.

Képek a versenyről

A fekete, Playboy emblémával díszített, rendesen kitömött topot és farmersortot/farmer-forrónadrágot/farmerminit viselő modellek kéretlenül is egymást simogatták az izgalmasabbnak ható fotók kedvéért, egyikük lábkörme alól piszkált ki valami piszkot, miközben a kamerába mosolygott, másikuk a szegecselt szandáljának pántját igazgatta.

Jakuzzi, szauna, meg minden

A fotósok közé véletlenül beszorult újságírók beszélgetni kezdtek a playmate-jelöltekkel, akik a lap állandó olvasói számára már ismerős életérzés-mintákról számoltak be kérdés nélkül is. Lényegében arról beszéltek, egy zalaegerszegi spa hotelben fotózták a Playboy szeptemberi száma számára készült bemutatkozó anyagukat. Ez persze jó buli volt, mert volt ott jakuzzi, szauna, meg minden, és persze korlátlan italfogyasztás, melynek keretében főleg pezsgőt és koktélokat ittak, mulattak. Azt is megtudtuk, hogy fürdőruha ugyan volt rajtuk eredetileg, de később már az sem, mert kényelmetlenné vált. A fotósok tömege eközben lassan oszlani kezdett, és az is kirajzolódott, melyik modell melyiket szereti leginkább simogatni: ők új fotósok érkezésekor gondosan megkeresték az általuk preferált kolléganőt: „Jól állunk egymásnak” - viccelődött az egyik.

Újabb percek teltek el céltalanul, ezalatt üdítőt hoztak az asztalunkhoz, majd a magazin legfrissebb számát. Unalmunkban lapozgatni kezdtük, és feltűnt, hogy a modellek teste meztelenül rendkívül hasonlít egymásra, de az arcuk alapján egyelőre még megkülönböztethetők. Ma még örülünk annak, hogy a bio- és géntechnológia ezen szintjén még nem hoznak létre tizenkét teljesen egyforma nőt egy verseny számára. Elmélkedésünkön legalább az asztaltársaságunk is hasonlóan jól szórakozott, legalább annyira, mint az időközben helyet foglaló playmate-ek azon, hogy saját bevallásuk szerint mennyire nem tekintik egymást konkurenciának.

Tarlós nadrágtartóban

„Hát ennyire kampány van?”- kiált fel egy újságíró, amikor a szeptemberi számban Demszky Gábort fedezi fel egy divatfotóknak titulált képanyagban. Az anyag címe Három Pestőr, és ehhez a lap mindhárom főpolgármester-jelöltet felkérte, hogy álljon modellt öltönyben a főváros tetszőlegesen választott helyszínén. Azt, hogy elvállalták, lényegében mindhárman azzal indokolták, hogy szívesen szerepelnek egy ilyen nívós lapban.

Képek a versenyről

És hogy mennyire kampány van, arra utalhat Tarlós István megjelenése a playmate döntőseinek bemutatásán, habár az étterem hátsó asztalához minden feltűnés nélkül érkezett, és onnan hamar távozott. A főpolgármester-jelölt bármelyik csomagküldő szolgálat modellje lehetne a magazinban közölt fotók alapján: oldschool, óarany csíkos nyakkendője és nadrágtartója autentikus látványt nyújt, és Katona Kálmánnal ellentétben még az is tükröződik a képsorozaton, hogy némileg élvezte a fotózást.

Most a rendőrség engedélyével

Radnai Péter a Playboy főszerkesztője a dramaturgia egy pontján megköszönte Tarlósnak, hogy részt vett a fotózáson - habár nem teljesen tisztázott, ki tett ezzel szívességet kinek - de ez a pillanat azért késett sokat, mert a lapvezetés meg akarta várni a szeptemberi szám címlaparcait. Ismét az R-Go gidák meztelen teste látható a borítón, a mellükön egy piros felirattal: 'Most a rendőrség engedélyével'. A két táncosnőre érdemes volt várni: szótlanul leültek egy asztalhoz egy férfival, és onnan nem mozdultak többet.

„Tavaly azt hittem, azt a mezőnyt már nem lehet überolni, és tessék, újabb, tizenkét gyönyörű nő” - kezdte a bemutatást Radnai. Egyik-másik kalandvágyó újságíró még az esemény előtti utolsó cigaretta elnyomásakor megfogadta, ezúttal a közhelyek kerülésével igyekszik majd beszámolni, tehát nem próbálja kikövetkeztetni, összesen hány milliliter implantátum lehet a versenyzők testének különböző pontjaiba építve, és hány mélynek nevezhető gondolat hangzik majd el az elkövetkezendő bő egy órában. Belátták azonban, ilyen feltételek mellett legfeljebb egy hírt tudnának összerakni.

Rajtam minden igazi

„Mondhatok még valamit? Nagyon büszke vagyok rá, hogy rajtam minden igazi” – tette hozzá a Radnai által felolvasott rövid portréjához ez egyik jelölt, Márki Zsuzsi megelőzve azt a vádat, hogy az újságírók azok, akik nem tudnak elszakadni a szilikon hagyományaitól. A modell bejelentését további két halk coming out követte a hátsó sorból, így összesen három, esztétikai beavatkozáson át nem esett versenyzőt ismerhettünk meg. Pedig dicséretes, ha valaki még a pályafutása előtt blindre vállal valamilyen átalakítást, nem tudva még biztosan, hogy a szórakoztatóipar ezen szegmensében beválik-e.

Képek a versenyről

Egy másik versenyző, Bognár Niki hasonló bátorságról tett tanúbizonyságot, Radnai szerint ugyanis a Playboy emblémáját tetováltatta a csípőjére. A főszerkesztő személyenként mutatta be a versenyzőket, szavai közt már előremutató jelzők is szerepeltek, szinte hétköznapi lényként beállítva a jelölteket. A bevállalalós lány, és az extrém sportok szerelmese szóösszetételeket eszerint végleg törölhetjük a modell-terminusból, de a sokszínűségre irányuló igényeket is félre kell kicsit tennünk.