horoszkóp

Egymillióba fáj az átlagos olasz punciplasztika

MTI
2007.03.27. 17:20
Szeméremajak-csökkentés, szeméremdomb-zsugorítás, szűzhártya-visszaállítás az intim plasztikai beavatkozások népszerűségi sorrendje egy olasz klinika szerint. Szinte egyik beavatkozás sem úszható meg egymillió forint alatt.

Egy olasz szépségklinika felmérése szerint a páciensek leggyakrabban a szeméremajkak átalakítását kérik, mivel azok túlzott nagysága zavaró vagy fájdalmat okoz a szexuális kapcsolatokban, valamint olyan sportolási tevékenységekben, mint a lovaglás, motorkerékpározás vagy biciklizés. Egy ilyen típusú műtét ára 3500 és 4500 euró között mozog.

A második leggyakrabban kért beavatkozás a szeméremív felett elhelyezkedő bőr- és zsírpárna, a szeméremdomb túlzott mértékű zsírtartalmának leszívása. A hasfal és a szeméremdomb síkjának kiegyenesítését célzó műtét, amely magában foglalja az alhasi rész zsírrétegének csökkentését is, mintegy 750000 és egymillió forint közötti összegbe kerül.

Az utóbbi években megnőtt az "anatómiai szüzességet" helyreállító műtétek száma: a szűzhártyaplasztika mintegy 1,25 millió forintnak megfelelő euróba kerül, de a páciens még a beavatkozás napján hazamehet. A már szült nő számára ajánlják a vagina szorosabbá tételét a szexuális élvezet növelésének érdekében. A közel 1,5 millió forintnyiba kerülő operáció általános altatást is követel, és a páciensnek egy éjszakát a kórházban kell töltenie.