horoszkóp

Aktnaptár a csapatszellem jegyében

2005.02.08. 10:00
Az, hogy ifjú énekesnők, színésznők és fotómódellek időről-időre levetkőznek valamelyik férfimagazinnak, már-már munkaköri kötelesség. Férfiakat azonban egyelőre még ritkábban látunk a vágy titokzatos tárgyaiként pózolni. Kivéve, mikor mégis.

Az olimpiai bajnok férfi vízilabdacsapat például jó ötletnek tartotta, hogy naptárat jelentessenek meg magukról - ezzel az ország nőlakosságának nagy része valószínűleg messzemenően egyetértett. Az UTE vízipólócsapata azonban még ennél is bevállalósabb volt: ők mindjárt aktnaptárat készíttettek.

Szakmai szempontok

Tekintse meg képeinket!
"Promóció", "imidzsépítés" és egyéb varázsszavak vezényelték az UTE vízilabdacsapatának menedzsmentjét, akik egy decemberi délután egyszer csak előálltak a meghökkentő ötlettel: készüljenek ízléses aktfotók a játékosokról. Petrovics Mátyás, a csapat edzője először szakmai oldalról világította meg a Velvet számára, miért volt kihagyhatatlan ez az ötlet: "Mind a játékosok, mind én négyéves szerződéssel bírunk, ezalatt szeretnénk egy ütőképes csapatot kialakítani, ami a jelenlegi élvonalbeli csapatok méltó ellenfele lesz. Ebben az évben - a szakmai munkámat megkönnyítendő - komoly stáb állt fel a csapat mellé, akik a menedzselést vették kézbe. Ehhez hozzátartozik az imidzsépítés,vagy hogy promóciós dolgokban veszünk részt." - mondta el. Az edző még aznap, edzés után elővezette a játékosoknak a tervet: "A csapat attól csapat, hogy együtt vesz részt mindenben" - vélte, és a játékosok két-három ember kivételével valóban vállalták is, hogy egyetlen vízilabdába öltözve állnak a kamera elé.

Bevállalós szakosztályelnök

A vállalkozás további szép példával szolgált a csapatszellemre: mivel a fotózást vállaló sportolók eggyel kevesebben voltak, mint az év hónapjai, végül maga a szakosztály elnöke, Sági Gábor is vállalta hogy a kamera elé áll - ő került a naptár szeptemberi oldalára. "Először szó volt róla, hogy én ugranék be, de mivel a női válogatottnak is én vagyok az edzője, úgy éreztem, a kettő nem fér össze" - magyarázkodott a csapat edzője a Velvetnek.

Nem bánták meg

Klikk a képre!
A fotókból készült "Pasinaptár 2005" című kiadvány azóta megjelent a Cosmopolitan mellékleteként, a visszajelzések pedig többnyire kedvezőek: "Csipkelődést persze kapunk néha, de akik elvállalták a fotózást, azok nem bánták meg. Először persze furcsa volt a fiúknak ez a szerep, de most, hogy már eltelt egy hónap, kellemes emlékké vált a fotózás, jókat derülünk."

Az edző szerint a srácok barátnőinek is nagyon tetszett a végeredmény, amit Bisztritsányi Dávid, a naptárban augusztusra jutó játékos is megerősített. "A barátnőm lazán fog, úgyhogy nem is támasztott volna kifogást, de épp ma végre látta is az eredményt, és elégedett volt vele." - mondta el a sportoló, akit edzője egyébként a csapat egyik legtehetségesebb játékosaként említett.

Bisztritsányi barátnőjén kívül több helyről is kapott pozitív visszajelzéseket, az esetleges negatív beszólásokat pedig az irigységnek tudja be: "Szerintem fiatalon ezt be lehet vállalni, idősebb koromban pedig talán még büszke is leszek rá, hogy ilyen voltam. Semmiképp sem bántam meg."