horoszkóp

Döglődik a hazai pornómozi

2008.07.16. 20:40
Kapcsolódó cikkek (1)
A külföldi mintához képest itthon ideje sem volt az annak idején nagy népszerűségnek örvendő pornómozinak elterjedni. Magyarországon már csak három vetítőterem sugároz reggeltől estig felnőtt filmeket, ezek közül az egyik nívós átalakításon ment keresztül. Vajon meg lehet még menteni a szexiparnak ezt a ágát, vagy az internet végképp lemossa a színről?

Az internet öli meg a pornómozikat

Miközben a környező országokban sorra bezárják kapuikat a legutolsó, egykoron teltházas pornómozik, addig Európában szinte egyedülálló módon Párizsban virágzik a szélesvásznú punci, a hatalmas farkak pedig akár az egész éjszakát betöltik. Magyarországon viszont soha nem is volt lehetőség arra, hogy a szexipar eme műfaja széles körben elterjedhessen. Még mielőtt rákattanhattunk volna arra az élményre, hogy a piros félhomályban, zipzár hangjának, nyögések, sóhajtozások és fitymacsattogások közepette élvezzük a Spermaschulét olyan helyen, ahol az átlag mozihoz képest tágas helyet biztosítanak a fotelek között az egyéb testrészeknek, ahol az a szemüveges férfi minden áron melléd akar ülni, ahová nők elvétve tévednek csak be, de akkor is inkább dolgoznak, mint moziznak, fricskát mutatott ennek a világnak a VHS. Később a DVD rontott a helyzeten, majd a biztos halálhoz az internet megjelenése adta meg a végső döfést.

A legtöbb helyen videófülke van

Budapesten minden nagyobb szexáruházban, többek között a Károly körúti Intim Centerben is van lehetőség arra, hogy pár száz forintért egy repülőgép-toalett méretű szexkabinban mehessen minden nagy lehetőség pocsékba. Ez azonban egyáltalán nem nevezhető mozizásnak. A célcsoport vegyes, mint ahogyan azt egyből tapasztaltuk, amikor is a fekete szerkós, fejkendős ipse arra sem vette a fáradtságot, hogy bezárja maga mögött az ajtót. Ha eddig kételkedtünk volna benne, most kiderült: kőkemény rocker - a pár másodpercnyi filmrészletet látva nem is az igénytelen fajtából.

Klikk!

Az Erotikacentrum nem adja fel

A Dob utcai szexüzlet úgy gondolta, hogy a döglődő iparra defibrillátorként fog hatni egy teljes átalakítás: az Erotikacentrum pincéjében egy igencsak nívós klubot alakítottak ki, ahová kizárólag tagsági kártyával lehet belépni, ennek éves díja 1000 forint. (A mozi használata alkalmanként plusz egy ezrest jelent.) A Buddha szoborral díszített előtérben egy bárpult áll a vendégek rendelkezésére, az ingyenes internetezéshez pedig három gépet is biztosítanak. Innen nyílnak a privát kabinok, amik közül némelyik nem is annyira privát, hiszen ha kedvünk szottyanna egy kis testi kontaktusra, akkor lyukas falú fülkét is választhatunk. A közös vetítőterem harminc férőhelyes és szintén pazarul van kialakítva, itt már az sem lehet kifogás a mozit nem kedvelőknek, hogy kényelmetlen ülve filmet nézni: egy hempergő is található a fal mellett. Heti rendszerességgel táncosok is fellépnek, a cég folyamatosan bulikat szervez, amolyan szvingerklub jellege van az egésznek, de mégsem az: bár szeretettel várnak minden érdeklődőt, itt azért nagyobb a szelektálás.

Nők ritkán vannak, és azok is kurvák

Igény pedig még mindig van, ahogyan azt több internetes fórumon is olvashatni: "A Hegedűs Gy. utcában van egy pornómozi, közel a körúthoz. Voltaképp egy szexshop, vetítőteremmel. Nők ritkán vannak, bár volt alkalom, hogy egyszer egy csaj pénzért árulta a cumit. De többségében hapsik vannak, úgyhogy ha előveszed a bránert, az tuti, hogy akad valaki, aki leszop. Amúgy a hátsó sorban nagy faszverés szokott lenni. Ki-ki magának, vagy egymásnak" - írja egy témában jártas.

Vandálok szedik szét a vetítőtermet

A Király utcai üzlet munkatársa viszont teljesen más véleménnyel van a mozik népszerűségéről: "Az, hogy most fél óra alatt négyen is benéztek az üzletbe, nem szokott előfordulni. A forgalmunk az utóbbi időben 90%-kal is visszaesett, annyira nem igénylik már az emberek sem a kölcsönzést, sem a pornómozit, hiszen már minden letölthető az internetről" - meséli. "Akik mégis betévednek a vetítőterembe, azok meg rongálnak - nagy kupac szemetet hagyva maguk után."

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft