Európában Budapesten a legolcsóbb a kurva egy órára és Londonban a legdrágább. A világon viszont az amerikai bordélyházak kérik a legtöbbet. Kínában már 6 ezer forintért dughat.

A SEXES-ről

A felmérést készítő szervezet teljesen független társadalmi közvéleménykutató cég, amely szex és különböző szexuális szolgáltatásokról végez gazdasági felméréseket, kutatásokat és elemzéseket.

A SEXES cég készített egy felmérést azzal kapcsolatban, hogy hol mennyibe kerül egy prostituált egy órára. A felmérésben rengeteg világváros női- és férfiprostituáltjainak átlagárai szerepelnek. Az eredményekből kiderül, hogy Európában nálunk a legolcsóbbak a kurvák, de ha az egész világot tekintjük, akkor is a tizenegyedikek vagyunk a legalacsonyabb árasok listáján. A közzétett adatok szerint Budapesten körülbelül 17 ezer forintért kaphat meg valaki egy prostit egy órára. Földi Ágnes a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete elnöke szerint ez az ár csak akkor tekinthető reálisnak, ha beleszámítjuk az extra szolgáltatásokat is, ugyanis az alapokat már jóval kevesebbért is meg lehet kapni, de sehol sem drágább 15 ezernél. Utánunk a második helyen Kijev és Bukarest áll közel 20 ezer forintos átlagárral.

Földi Ágnes szerint azért ilyen olcsó nálunk a prostitúció, mert a kínálat lényegesen túlmutat a keresletnél. „Nagyon sokan választják manapság ezt a formáját a megélhetésnek. Az árak majdnem tíz éve alig változtak, ami ha az inflációt is figyelembe vesszük lényeges csökkenésnek mondható.”

Az utcai kurva a legolcsóbb

Az amcsi bordélyházak a legdrágábbak

Ha sok pénze van kurvákra, akkor azt javasoljuk, hogy az európai célpontok közül Londont vagy Párizst válassza, de Rómában, Madridban és Milánóban is rendesen a zsebébe kell nyúlnia ha dugni akar, de udvarolni nem. A felmérés szerint az angol fővárosban 63 ezer forint a középárfolyama egy prostituáltnak, de a kontinensünkön hatodik helyen álló Nizzában is közel 60 ezer forintba kerül egy egyórás dugás. Vigaszként szolgálhat hazánk alacsony áraira, ha körülnézünk világviszonylatokban is, ugyanis az e téren legolcsóbbnak számító Pekingben már 6, Hongkongban 9, Manilában pedig alig 10 ezer forintért mienk lehet az örömlány. A világon a legdrágábban az amerikai bordélyházakból vehetünk lányokat egy órára, ami 78 ezer forintos órabért jelent. Összehasonlításképpen egy amerikai pornószínésznő átlagosan 143 ezer forintot kap, ami megegyezik a nálunk legmenőbb pornós csajok napidíjával. Ha a konkrét helyeket tekintjük világszinten, akkor Londonhoz hasonló árakat csak Dubaiban találunk.

Itthon a pasik drágábbak

Méltatlan lenne, ha nem ejtenénk szót a férfi prostituáltak árairól. Európában Genfben a legdrágább egy egyórás menet (kb. 40 ezer Ft), a világon pedig itt is a pornószínészek kérik a legtöbbet, de a 45 ezer forintos summájukkal messze elmaradnak kolleganőiktől. Európában a második legdrágább Oslo és London, a világon pedig Dubai. A legkevesebbet a férfiprostik közül Európában a románok, az ukránok és a portugálok kérnek, a világon pedig nem meglepő módon a kínaiak.

Magyarországon a férfiprostituáltak lényegesen drágábbak a nőknél, egy melegprosti átlagára 28 ezer forint környékén van. Földi Ágnes szerint ez is a szolgáltatás függvényében változhat. „Nem mindegy, hogy transzvesztitáról beszélünk, vagy csak egy sima melegprostiról. Egy travinak lényegesen nagyobb befektetésekre van szüksége ahhoz, hogy el tudja adni magát és ez az áraikban is kiütközik” – magyarázta az Érdekvédelmi Egyesület elnöke a Velvetnek.