horoszkóp

Ön melyik színésznő mellét nézné rongyosra?

2009.03.04. 18:30

Hazai pályán Hernádi Judit mellbedobása az abszolút aranyérmes a Velvet ciciversenyén, a külföldi filmszínészek péniszei közül pedig Ewan McGregor farka vitte a pálmát az olvasók szavazati alapján. Kicsit nehezebb dolgunk akadt, amikor a határon túli celebnők életműveit szedtük elő, hiszen a sor szinte végtelen, mert alig akad olyan színésznő, aki ne vetkőzött volna le legalább egyszer a kamerák előtt. A kört viszont szűkíteni kellett, így az önkényes válogatás során tizenhárom filmes villantás maradt versenyben - innentől kezdve viszont megint az Önök dolga eldönteni, hogy melyik jelenetek érdemlik ki a dobogós helyezéseket.

01. Gillian Anderson

A leginkább Dana Scully különleges ügynökként köztudatba rögzült Gillian Andersonnak jó ideig esze ágában sem volt megválni a ruhájától. A 2006-ban forgatott thriller, a Hideg fejjel (Straightheads) viszont számára is meghozta a változást. Dan Reed filmjében többször is látható a teste, persze az alaptörténet meg is követeli a meztelenséget: Anderson egy olyan nőt játszik, akit egy züllött összejövetelről hazafelé menet megerőszakolnak.

02. Uma Thurman

Hosszú lábait legelőször modellként kamatoztatta, aztán 18 évesen már a Veszedelmes viszonyokban (Dangerous Liaisons) tárta fel a melleit a nézőközönségnek. Innentől kezdve persze sokáig leginkább erotikus karakterek szerepét kapta meg, jóval később tudta csak kamatoztatni komikus oldalát is. Panaszra persze semmi oka, Stephen Frears nagysikerű filmjében olyan nevekkel játszhatott együtt, mint például Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer és Keanu Reeves.

03. Juliette Binoche

Ugyan már két gyermekkel is büszkélkedik (Raphale és Hana), a 44 éves Juliette Binoche testén nem fogott ki sem a szülés, sem a kor ( nem hiába ő a francia filmtörténelem legjobban fizetett sztárja ). A bűnös viszonyokban egy Boszniából menekült nőt alakít, és a forgatókönyv alapján Jude Law szeretője lesz. A látványért pedig Binoche mellett Anthony Minghellát éltethetjük, ki a vászonra álmodta a színésznő meztelen melleit.

04. Angelina Jolie

Kritikusok azt mondják, A kifutó a semmibe (Gia) Angelina Jolie egyik legnagyobb alakítása: vagy mert teljes mértékben tudott hasonulni az AIDS-ben meghalt lány karakterével, vagy mert hasonló érzelmi világú ő is. Gia egy kábítószer-függő szupermodell volt, akit szerelmi szálak fűztek egy lányhoz, Lindához ( Elizabeth Mitchell ), de kettőjük dolga túl későn teljesedett be. Jolie karaktere meghal a film végén, ám a rajongók számára vigasz, hogy anyaszült meztelenül láthatjuk egyszer a lift előtt ácsorogni.

05. Susan Sarandon

Susan Sarandon még 1978-ban alkotott maradandót a mellvillantások szerelmeseinek. Louis Malle filmjében, a Csinos kislányban (Pretty Baby) a még csitri Brooke Shields játszik az oldalán, akinek a történet szerint szüzessége 400 dollárért kel el egy bordélyházban.

06. Halle Berry

Marc Forsternek köszönhetően lovagolta meg ágyasát (Billy Bob Thorthon) a Szörnyek keringője (Monster’s Ball) című filmben - teljesen meztelenül. A produkció az emberi sorsok szövevényes története, rasszizmusról és rossz családi hagyományokról szól, főszerepéért Halle Berry-t Oscar-díjjal jutalmazták.

07. Michelle Pfeiffer

Bele az éjszakába, azaz Into the Night a címe annak az 1985-ös filmnek, amiben Michelle Pfeiffer teljes mértékben megszabadul a ruháitól. Bár csak egy pillanatig látjuk így a színésznőt, egyből elsiklunk olyan részletek felett, hogy vígjátékban John Landis olyan neves rendezőket is felkért egy-egy statiszta jelenetre, mint például Paul Mazursky, David Cronenberg, Jonathan Demme, Jack Arnold, Jim Henson, és még maga John Landis is megjelenik a filmben.

08. Monica Bellucci

Bár a Visszafordíthatatlan (Irreversible) fő témája a szerelem, a meztelenkedés mellett mégis a legtöbb szerepet az erőszak kapja. Persze annak ellenére, hogy a film mindenhol kicsapta a biztosítékot és botrányt okozott, több díjat is bezsebelt. Bellucci meg szokásához híven pompásan néz ki, és az alakítása sem hagy maga után semmi kivetnivalót.

09. Sandra Bullock

Akik eddig skatulyázható színésznőnek hitték Sandra Bullock-ot, azok mindenképp nézzék meg az alábbi bejátszást, mert sem a szerep, sem a póz nem lehetett egyszerű. Bullock egyetlen meztelen jelenete olyan forróra sikeredett, hogy teljes egészében bele sem került az Amazon ( Fire on the Amazon ) című, 1993-as filmbe.

10. Audrey Tautou

Egy XVIII. század végi történetnek köszönhetően Audrey Tautou mellei is közszemlére lettek téve. Az Amélie csodálatos életével világhírűvé vált francia színésznő A vágy forradalmában ( vagy A szabad gondolkodó, Le Libertin - ki hogy ismeri ) a törékeny Tautou egy kéjvágyó kis társaság tagjaként lubickol a medencében meztelenül.

11. Eva Mendes

A 2001-ben mozivászonra vitt Kiképzésben (Training Day) ugyan Eva Mendes nem vitte túlzásba tehetségének megvillantását, a rendező, Antoine Fuqua annál inkább nagyobb hangsúlyt fektetett a kubai származású színésznő testére. Azért csak megérte ez a pucérkofás is, hiszen olyan szereplők mellett tűnt fel a neve, mint Denzel Washington, Snoop Doog, vagy Ethan Hawke.

12. Gwineth Paltrow

Szintén nem túlozza el, de Gwyneth Paltrow is mutat annyit, amennyi épp van neki. A Szerelmes Shakespeare-ben (Shakespeare in Love) Lady Viola románca hozza meg az ihletet Will Shakespeare ( Joseph Fiennes ) számára, a színésznő mellének látványától meg a lélegzete ugyan elakad, de egyébként úgy törnek elő belőle a szavak, mint még soha.

13. Helen Hunt

1992-bele Helen Hunt sem bírt magával, és filmbéli partnere (Eric Stoltz) szájába adta a mellbimbóját a Tánc a vízen ( The Waterdance ) című filmben. A helyzet amúgy cseppet sem ilyen egyszerű, a forgatókönyv szerint ugyanis a férfi mozgássérült, így szex terén igencsak korlátolva van a szerelmespár.


Regisztrálj a nyereményekért! Név:   E-mail: