Az olasz nők a szexre hajtanak

MTI
2004.03.08. 14:25
Egyre rámenősebbek a szexuális kapcsolatteremtésben az olasz hölgyek, míg az itáliai férfiak mindinkább igénylik az előjátékot a szeretkezés előtt. A korábbi előítéletekkel szakító magatartásformákat feltáró felmérés szerint - amelyet az ANSA olasz hírügynökség ismertetett - az egykor romantikus hölgyek helyett most inkább a férfiak azok, akik kedveskedésre, csókokra és ölelésre vágynak az aktus előtt.
Az olasz nők 48 százaléka számára immár elfogadható dolog, hogy ők kezdeményezzenek, és 34 százalékuk teljes készségét nyilvánította az azonnali és félre nem érthető hódításra. Eközben a férfiaknak csak 41 százaléka rohanná le kiszemelt partnerét - azonnali és közvetlen ajánlatra csak 15 százalék vállalkozna a gyors "nem" nagy kockázata miatt -, 25 százalékuk inkább virágcsokorral és egy mellékelt, csak homályosan megfogalmazott üdvözlőkártyával próbálkozna.

Ebben a tekintetben az olasz férfiak hagyományőrzőbbek, a kapcsolatépítést inkább gyertyafényes vacsorával (37 százalék) folytatnák, s csak minden ötödik férfiú ajánlana egy romantikus hétvégét meghódításra kiszemelt udvaroltjának.

Tizenöt perc is elég

A már kialakult partnerkapcsolatokban is fokozatos szerepcsere figyelhető meg. A hölgyek 42 százaléka azt részesíti előnyben, hogy az aktust ő kezdeményezze, ami azonban nincs mindig ínyére a férfiaknak - mindössze 14 százalék fogadná el ezt a helyzetet. Az előjátéknak a megkérdezettek 57 százaléka tulajdonít változatlanul nagy jelentőséget: a férfiak viszonylagos többsége (35 százaléka) szerint a csókok és simogatások szakaszának legalább fél óráig kell tartania, míg a hölgyek inkább úgy gondolják (38 százalék), hogy ebből elég egy röpke negyedóra is. A szebbik nem olasz képviselői emellett ugyan fontosnak, de nem elengedhetetlenül szükségesnek tartják a szexuális előjátékot.

És utána?

Az olasz hölgyek negyede nem akar alig néhány órával ezelőtti szenvedélye tárgyával egy ágyban ébredni, és gyorsan elhagyná a tetthelyet. Ugyanakkor a férfiak 33 százaléka szerint a záróakkordok elengedhetetlen része a babusgatás és az édes szó, s 29 százalékuk szívesen ébredne kedvese karjaiban - ez utóbbi felfogást a nőknek csupán a 21 százaléka osztja.