horoszkóp

Bizarr szexrekordok farokmérettől a csonkításig

2007.06.20. 18:23
Óriás bálnafarok, válás hozománnyal és házasság egy fával. Érdekességek a szexualitás világából.

AWorld Sex Records oldala érdekes információkkal szolgál a szexualitással kapcsolatos furcsaságokról. Ezekből szemezgettünk Önnek.

Az állatvilág legnagyobb pénisze

Logikus, hogy a nagytestű állatoknak nagy farka van. Az elefántnak például 150 centiméteres a hímtagja, mégis az állatvilág legméretesebb péniszeit nem a földön, hanem a vízben találhatjuk. A hosszú szárnyú bálna fallosza tartja az abszolút rekordot, a maga 305 centiméterével, amely 1,76 zsiráfnyak hosszának felel meg.

Legrégebbi szexkézikönyv

A világ legöregebb szexualitással foglalkozó útmutatója Kínából származik, és majd 5000 éves. Az ősi kézikönyvet Huang-Ti uralkodónak és három nő és egy férfi tanácsadójának tulajdonítják. A mű a négy segítő uralkodóval folytatott beszélgetését rögzíti, és generációkon keresztül szolgált szexuális bibliaként és orvosi kézikönyvként egyaránt.

A legnagyobb elképzelt pénisz

A híres lengyel antropológus Bronislaw Malinowski írta le a Trobriand szigeteki Inuvayla'u történetét, aki egy helyi klán fejeként elképesztő méretű péniszével vívta ki a nép tiszteletét. A legenda szerint, amikor a nők fürdőzni mentek Inuvayla'u pénisze kígyóként cikázott utánuk a földeken, és angolnaként kergette a nőket a vízben. Mikor a vezér elhagyta a falut, levágta péniszét, mely korallá változott, míg heréből azóta is látható, hatalmas kövek lettek.

Ősi szexualitással kapcsolatos törvények

Az ősi közép asszíriai törvények szerint, ha egy férfi megcsókolja egy másik asszonyát, annak le kell vágni az alsó ajkát egy karddal. Hammurapi törvénykönyvében engedélyezi a válást, de csak abban az esetben, ha a férfi visszaadja a hozományt a megunt asszonynak, és továbbra is eltartja őt. Az incest tabu megszegését halállal vagy száműzetéssel büntették, míg a csábítás árát pénzben szabták meg.

Legfurcsább házassági forma

Öregemberek és gyerekek, valamint azonos neműek közötti házasságban nincs semmi különös. Az azonban egészen meglepő, hogy fák és emberek között is születtek házasságok. A furcsa jelenség természetesen nem a növények felé irányuló perverziót legitimizálta, hanem csak egy ötletes kibúvóként szolgált, régi szabályok alól. India déli részén ugyanis az volt a szokás, hogy egy fiú csak akkor nősülhetett, ha idősebb bátyja már talált magának menyasszonyt. Ha nem, hát összeházasították egy fával.