horoszkóp

Szex az álmaidban

2005.04.22. 11:18
Az álmokban megjelenô szexuális tartalmú képek fontos jelentést hordozhatnak. Ha megismered a magyarázatot, lehet, hogy a várt gyönyör a valóságban is utolér.

Egy őrjítően vonzó férfi szorít magához, végigsimítja az arcodat. Érzed a leheletét a bôrödön, és ajkaitok lassan közelednek egymáshoz. Mikor végre elcsattan a szerelmes csók, Te felülsz, és réveteg tekintettel bámulsz a szoba sötétjébe. Az ôrjítôen vonzó férfi arca eltűnik, talán már le sem tudod írni, milyen volt. Csak álmodtál.

De miért? Szinte mindenkinek voltak már erotikus álmai az egyszerű csóktól a legbizarrabb szado-mazo jelenetekig. Nem lehet csak a nehéz vacsorára fogni az éjszakai "mozit". A szextartalmú álmokon keresztül a tudatalatti próbál valamilyen lényeges információt felszínre juttatni.

Az álomfejtés tudománya évszázados múltra tekint vissza, és olyan tekintélyes pszichológusok foglalkoztak vele, mint Freud és Jung. Bár vannak szakértôk, akik az álomelemzést megbízhatatlannak tartják, mára megszilárdult helye a terapeuták eszköztárában. Közülük többen is azt tartják, hogy az álmok által jelentôsen javíthatjuk életünk, különösen szexuális életünk minôségét. Az álmok ugyanis ott folytatódnak, ahol ébrenléti gondolataink a szoba sötétjébe olvadnak, és néha olyan megoldásokat kínálnak, amelyek ébren eszünkbe sem jutnának.

Tehát ha azt álmodjuk, hogy jót szeretkezünk a munkatársunkkal, akkor valóban vonzódunk hozzá? Nem feltétlenül. Párterapeuták szerint az erotikus tartalmú álmok több dolgot is jelenthetnek az álmodó személyének és életkörülményeinek függvényében. Az erotika sokszor nem is a szexrôl szól. De honnan lehet ezt tudni? Kilenc nô vall erotikus álmairól, amelyet szakértôk elemeznek. Remélhetôleg te is kulcsot kapsz saját álmaid megfejtéséhez. Édes álmokat!

Repülés

Grafika: Zugor Zoltán
"Egy repülôtéri váróban üldögélek. Csatlakozik hozzám egy férfi, akivel azonnal beszélgetni kezdünk. A következô pillanatban magához húz, és ott kezdünk el szeretkezni mindenki szeme láttára. Erôteljes orgazmust élek át, majd az álom véget ér. A férfi arcát nem látom" - számol be a projektmenedzser Tünde (29) az egyik álmáról.

Elemzés Ez az a szexuális tartalmú álom, ami nem a szexrôl szól. Valószínűleg Tünde sikerélményei jelennek meg benne. A repülôterek a magasabb szintre lépést szimbolizálják. Tünde készen áll arra, hogy új kihívásokkal nézzen szembe. A férfi arctalansága Tünde védekezô mechanizmusa: talán magának sem meri bevallani az igazi vágyait.

Mi mást jelenthet? Ha sikerül feljutnia a repülôgépre az álmaiban, igazán szerencsésnek vallhatja magát: valószínűleg rendben van a szexuális élete. Egy álombeli, arctalan partnerrel történô szeretkezés nem ritka dolog. Jelentheti azt, hogy esetleg te sem tudod, mit vársz el szexuálisan a párodtól.

Nôi vonalak

"Álmomban beültem egy kávéházba, és rendeltem egy csésze kapucsínót" - osztja meg velünk egy éjszakai látomását Diana (37), aki ápolónô. "Várakozás közben kisütött a nap, és egy sugara beragyogta a kávézót. Míg ebben gyönyörködtem, észrevettem, hogy egy nô figyel. Fogtam a csészémet, és mellé ültem. Kortyoltam egyet, de megremegett a kezem, és a kapucsínó fehér habja kicsurgott az ajkaim közül. A nô hozzám hajolt, és elkezdte lenyalogatni az arcomról a habot. Majd csókolóztunk és simogattuk egymást. Sohasem volt kapcsolatom nôvel, de ez az álom nagyon izgató volt."

Elemzés Itt nincs kétség. A kicsorduló kapucsínóhab Diana elfojtott, de most felszínre törô szexuális energiáit szimbolizálja. A habot lenyaló nô pedig azt a vágyat jelképezi, hogy egy nô elégítse ki orálisan. Diana azt is bevallotta, hogy sokszor, amikor az elvált férjével szeretkezett, nôkre gondolt titokban. Az ablakon áthatoló napsugár talán felnyitja Dia szemét.

Mi mást jelenthet? Ha ébren sohasem álmodozol nôkkel létesített szexuális kapcsolatról, a leszbikus álom azt is jelentheti, hogy van egy olyan része az énednek, ami korábban nagy szerepet játszott az életedben (pl. ifjúkori lelkesedés), és amire most nosztalgiával gondolsz. A homoszexuális álom figyelmeztethet egyszerűen arra is, hogy változatosabb szexualitásra vágysz partnereddel.

Hazatérés

"Azt álmodtam, hogy orálisan elégítem ki Arnold Schwarzeneggert az anyám házában. Amikor felébredtem, undorodtam az egésztôl, mert ki nem állhatom az Arnie-féle férfiakat, és rosszul vagyok a látványtól, ahogyan fegyvert tart a kezében. De érdekes módon erotikus álmaim nagy része anyám házában játszódik." Mária (39), bolti eladó, ma is megborzong a gondolattól, hogy a Terminátorral szeretkezzen.

Elemzés A házak gyakran a testet szimbolizálják. Mária valószínűleg attól tart, hogy lassan olyanná válik, mint az anyja. Az álom azt árulja el róla, hogy egyáltalán nem biztos abban, mi jó számára a szexben. Az orális szexet követô undor jelentheti azt, hogy Mária nem szeret hízelegni. Az orális szex gyakran szimbolizálja a verbális kommunikációt. Mária a munkája során naponta kerül olyan szituációba, hogy rá kell beszéljen másokat valamire, és ezt ô nem szereti.

Mi mást jelenthet? A szülôi ház gyakori felbukkanása az álmokban azt jelenti, hogy nosztalgiával gondolsz életed egy korábbi, valószínűleg kevésbé komplikált korszakára. Ha álmodban orálisan elégítesz ki egy férfit, de ezt kellemetlennek találod, valószínűleg azt oltották beléd, hogy az orális szex nem tiszta dolog. Másrészt viszont, ha élvezed, akkor alighanem sok örömöt találsz a szexben, és mindenre kapható vagy, hogy párodat kielégítsd.

Börtönrock

"Álmomban egy börtönben jártam, ahol egy elítélt fegyveres rablóval készítettem interjút. Mivel erôs fizikai vonzalmat éreztünk, levelezni kezdtünk. A levelek egyre intimebbek, egyre erotikusabbak lettek. A férfinak már nyolc éve nem volt szexuális kapcsolata, ezért nagyon rám indult. A szabadulása után találkoztunk, és hazáig sem bírtuk ki: egy parkban állati erôvel estünk egymásnak. Tényleg olyanok vagyunk, mint két kiéhezett tigris. Azonban a levelek miatt ismerjük egymás érzéseit is, tehát igazi, mély kötelék alakult ki közöttünk." Viktória (36) újságíró, és az álma majdnem szakmai ártalomnak tűnik.

Elemzés A felszínen a tipikus "a jókislányok is vágynak a rosszra" gondolat valósul meg, miközben a belsô indíttatás az, hogy csak egyszer az életben hadd engedjem el magam és apait-anyait beleadva szeretkezhessek! Egy másik szinten ez az álom - Viktória foglalkozását is tekintetbe véve - azt is jelentheti, hogy egy rég eltemetett álom, vágy készül a felszínre törni. A férfi rabló, tehát elképzelhetô, hogy Viktória személyiségének, életének egy szeletét valaki "ellopta", eltüntette. A felnôtté válás során szívünk nagy szeletét elzárjuk, ezért álmodunk rabokról, eltemetett testekrôl és szökevényekrôl. Az álmainkban általunk megmentett emberek pedig a bennünk megmentésre szoruló részt szimbolizálják.

Mit jelenthet még? A börtön biztonságos helyszínnek tűnik, ha olyan szexuális vágyainkat akarjuk kiélni, amelyeket a való világban nem sikerül. (Ugyanígy működnek a széfek, a jól ôrzött múzeumok is.) Amikor az álomban egy szám is megjelenik - Viktória esetében a nyolcas -, érdemes visszanézni az idôben: mi történt velünk nyolc évvel ezelôtt?

Családi ügy

Grafika: Zugor Zoltán
"A férjem mellett sógorom és a férjem legjobb barátja is régóta szerepelnek az erotikus álmaimban" - meséli Barbi (31), lapszerkesztô, aki lassan tíz éve ismeri a vágyott triót. Azt állítja, hogy a három férfi külsôleg és belsôleg is nagyon hasonlít egymásra. "Az álmok eléggé nyilvánvalónak tűnnek. Szexelünk, amit nagyon élvezek, de ugyanakkor foglalkoztat a kérdés is, vajon szabad-e nekem ezt tenni? Van bennem némi rossz érzés, de ez ugyanakkor növeli a gyönyört is. Ezek az álmok olyannyira valósnak tűnnek, hogy elôfordult már, komolyan azt hittem, hogy megcsaltam a férjemet."

Elemzés Barbi boldog házasságban élô nô, de van néhány olyan erotikus álma, ami még nem vált valóra. Mivel ezek az álmok vissza-visszatérnek, elképzelhetô, hogy a házasélet egy bizonyos részét - nem feltétlenül a szexet - unalmasnak találja. A sógor és a legjobb barát még az álmokban is biztonságos választásnak tűnnek, mert Barbi jól ismeri ôket, és mert nagyon hasonlítanak a férjére. Ugyanakkor az is igaz, hogy még sohasem találkozott velük intim körülmények között, ami még izgatóbbá teszi a dolgot. Barbi valószínűleg szeret flörtölni, de mióta férjhez ment, uralkodnia kell magán. Meg kellene próbálni, hátha újból tüzesebbé teheti a házasságát.

Mit jelenthet még? A harmadik fél megjelenése a partner néhány fontos jellemzôjét emeli ki: ezek megtalálhatóak abban a férfiban is, akivel végül megcsalja párját. Az is elképzelhetô magyarázat, hogy esetleg a sógort vagy a legjobb barátot jobban meg szeretné ismerni, közelebb szeretne kerülni hozzá.

A cikk teljes változata az áprilisi Shape magazinban olvasható.