horoszkóp

A Szex és New York rajongói kedvelik az egyéjszakás kalandokat

2004.09.02. 13:29
A sorozat rajongói kalandvágyók, ambíciózusak és nyitottak az újra. A nők kedvence Carrie, az újságírónő, míg a férfiak a galériást kedvelik.
Tekintse meg képeinket!
A Szex és New York című sorozat rajongói keresik a kihívásokat, és különösen fogékonyak az egyéjszakás kalandokra. Ez az eredmény derült ki egy német kutatásból, amit a Pro7-nel kapcsolatban álló SevenOne Media és az Emnid piackutató cég végzett egy 4300 megkérdezettből álló reprezentatív felmérésben, adta hírül a dpa német hírügynökség.

Önmegvalósítók és trendkövetők

A kutatásból kitűnt, hogy a sorozat rajongóinak a társadalmi siker és a szociális elismertség is fontos. Ennek megfelelően a Szex és New York rendszeres nézőinek nyolcvan százaléka szövöget becsvágyó terveket és szeretné szakmailag megvalósítani magát. Ehhez még nagyfokú divattudatosság is társul: a megkérdezettek több mint fele vallotta, hogy öltözködésében szívesen követi a legújabb trendet.

Élmények és filmek

Az élmények keresésére irányuló attitűd a szabadidős tevékenységek kiválasztásában is megmutatkozik: elsősorban a divatsportok és az új termékek hozzák lázba a sorozat rendszeres nézőit. Multimédia terén is fokozott érdeklődést mutatnak: az átlaghoz képest jóval többször néznek videót vagy DVD-t és szörföznek az interneten.

Mást kedvelnek a férfiak és a nők

Nemek közti eltérést jelez a négy főszereplő népszerűségére irányuló kérdés: a hölgyek számára Carrie Bradshaw, az újságírónő a legszimpatikusabb. Jelentős lemaradással következik utána Miranda Hobbes ügyvédnő. Ezzel szemben a férfiak egyértelmű kedvence a konzervatív és jóravaló galériás, Charlotte York, aki csak kevéssel előzi meg a kacér Samantha Jones pr-managert.