horoszkóp

Az anális szex Isten ajándéka

2007.01.13. 20:50
Nem tudja összeegyeztetni hitét és a szexuális életet? Szeretne szűzen menni a nászéjszakára, de az ördög folyamatosan kísérti? Megnyugtatjuk: az anális szex nem számít, az orális módszert pedig maga az Úr is csak ajánlani tudja. A SexInChrist.com weboldalon bibliaszöveg-magyarázatokkal és idézetekkel bizonyítják: Isten nem áll hívei boldogsága útjában, sőt iránymutatást is ad.

A vallás és a házasság előtti szex sokak hitvilágában nem fér össze. Mivel a Biblia az általános értelmezés szerint szüzességet kíván meg egész a nászéjszakáig, valóban nincs egyszerű dolga annak, akit hittel és szexuális vággyal egyszerre vert meg a sors.

A Jóisten azonban talán nem véletlenül teremtette a szexet élvezetesnek, és van olyan megengedő, hogy a Biblia is csak homályos utalásokkal célozgat arra, mi számít szexnek. A SexInChrist weboldal ezen felbuzdulva alaposan utánanézett és újraértelmezett pár dolgot. Szerintük ezek alapján a hüvelyi behatoláson kívül minden más módszer megengedhető, Isten pedig szívesen félrenéz egy kicsit – hiszen ő maga találta ki azokat a módszereket is, amelyekkel elkerülhető a hüvelyi behatolás (azaz megőrizhető a szüzesség), a nemi élet pedig nem csak a nászéjszakára való várakozásból kell álljon.

Az alternatív módszereket és útvonalakat, mint például az orális vagy anális szex már a Biblia létrejöttének idején is ismerték és gyakorolták, de csak manapság váltak a „normálisnak” tekintett szexuális élet részeivé. Még szerencse – hiszen amiről régen nem beszéltek, az nem létezett, így nem kerülhetett be a szent szövegek rendelkezései közé.

Hátsó megközelítésben

Az anális szexet például nem tiltja a Biblia – mutat rá a site. Illetve azt ugyan elismeri, hogy férfi és férfi közt a szent könyv sem támogatja ezt a kapcsolatot, de egy szót sem szól arról, hogy férfi és nő ne cselekedhetne így. Ha valakinek ez nem volna kellően bizonyító erejű, a site ezt még idézetekkel is alátámasztja. Az Énekek Énekében például Salamon király így szól menyasszonyához: „Vonj engemet te utánad”, ami szerintük arra utal, hogy a felvilágosult uralkodó hátulról szeretné magáévá tenni kedvesét. Persze rossz az, aki rosszra gondol, mi pedig a teljesség kedvéért hozzá kell tegyük: a magyar (Károli-féle) fordítás szerint a szöveg így folytatódik: „hadd fussunk”, ami az erotikusnál jóval sportosabb megközelítést jelent.

Miért van szánk?

Az orális szex aktusa esetében szintén jó hírrel szolgálnak: szerintük ez Isten által nemcsak megengedett, de egyenesen ajánlott. Bár a hagyományos, elítélő értelmezés ezt is Szodoma és Gomorra bűnei közé sorolja, és azzal érvel, Isten nem azért adott szájat az embernek, hogy ilyen dolgokra használja, a site rámutat: az Írás nemhogy elítélné, de hol virágnyelven, hol egész konkrétan ajánja is ezt az aktust. Ismét az Énekek Énekében mondja a menyasszony: „Mint az almafa az erdőnek fái közt, olyan az én szerelmesem az ifjak közt. Az ő árnyékában felette igen kivánok ülni; és az ő gyümölcse gyönyörűséges az én ínyemnek.”.

Az oldal szerint Onán is azzal követte el a hibát, hogy „a földre vesztegeti vala el a magot”, amikor isteni utasításra “az ő bátyja feleségéhez bemegy vala”. Onánnak ugyanis az isteni paranccsal ellentétben esze ágában sem volt teherbe ejteni bátyja feleségét, de mivel Isten aztán abba kötött bele, hogy miért a földre élvezett, az oldal szerint az egész mizéria kivédhető lett volna, ha a sógorasszony szájjal elégíti ki őt, majd lenyeli a spermát.

Az önkielégítés a teremtés bónusza

A maszturbálás sem számít bűnnek: a furfangos magyarázat szerint ha egyszer Isten a maga képére teremtette az embert, úgy a szexuális vágy is isteni eredetű, ennek kielégítése pedig nem lehet szennyes vagy bűnös cselekedet, hisz ezzel kétségbe vonnánk Isten képességeit. Az Úr nem hibázhatott – nyugtat meg az oldal mindenkit, aki eddig ne merte volna kihasználni ezt az ajándékba kapott fícsört.

Keményen a halálig

Az istenhívőknek az erekciós problémákba sem kell belenyugodniuk: ha egyszer az ősapák több száz évig éltek, és még ebben a korban is sikerrel nemzettek új fiakat, miért ne tehetné meg ezt bárki élete végéig? A hit tehát jól megfér akár a Viagra szedésével is – állítja az oldal, és ez ellen Istennek sincs kifogása, hisz azt ígéri “meg is erősít titeket mindvégig + feddhetetlenségben, a mi Urunk Jézus Krisztusnak napján”.

Az egyház nem egyeztetett az Úrral

Bár a weboldal kitér még az édeshármas, valamint a szadomazo-játékok létjogosultságának bizonyítására, mi már ezek után is igazán kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a kérdésről az egyház magyarországi képviselőit: mi számít házasság előtti szexnek, és megőrizhető-e a szüzesség, ha a rendelkezésünkre álló lehetőségek közül mindent kihasználunk, a hüvelyi behatolás kivételével? Isten földi helytartói azonban a jelek szerint nem egyeztettek az Úrral az elmúlt kétezer évben a témáról.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar sajtófőnöke például zavarba jött a kérdéstől. Szerdahelyi Csongor először arra kérte a Velvetet, hogy "ne tegyen fel hülye kérdéseket", majd közölte, hogy nem ért ehhez a témához és munkatársunk inkább saját szüleinél érdeklődjön a témával kapcsolatban. Végül elárulta: az egyház álláspontja szerint két felnőtt ember elhatározásától függ, hogy összeházasodnak-e. Miután tovább forszíroztuk, hogy mi számít szexnek az egyház számára, Szerdahelyi Csongor gyorsan elköszönt és lecsapta a telefont.

Egy neve elhallgatását kérő pap viszont megosztotta az igazságot a Velvet olvasóival. Vagyis az egyház álláspontja szerint a szexualitás csak a házasság keretein belül élhető ki, mert az alapvetően az utódnemzést szolgálja. A szex bármilyen formája házasságon kívül paráznaság, így bűn. Még csókolóznia sem lehet az ifjúnak és a leánynak, csak miután házastársnak nyilvánították őket. Sem az orális, sem az anális szex, sem a maszturbáció nem megengedett a hajadon illetve nőtlen ifjaknak. Lélekben kell ugyanis tisztának lenni, mielőtt Isten előtt örök hűséget fogad az ember. Mindez azt is jelenti, hogy ha egészségügyi okból, és nem szexuális kapcsolaton keresztül veszíti el a leány a biológiai szüzességét, attól még szeplőtlennek számít az Úr szemében - fogalmazott egyházi informátorunk.

Szüzesség vagy óvszer?

Bár a Sex In Christ weboldal okfejtései néha valóban belemagyarázósnak tűnnek, valamint az angol és a magyar nyelv különbségei miatt az ott jóval ködösebb megfogalmazások a Károli-fordításban kevésbé értelmezhetőek félre, az azonban mindenképp menti törekvéseiket, hogy eszmefuttatásaikat szinte mindig ugyanazzal a magyarázattal zárják: a hüvelyi behatolás elkerülése nem csak azért ajánlott, mert – bizonyos esetekben - csökkentheti a szexuális úton terjedő betegségek elkapásának lehetőségét, hanem mert a nem kívánt terhességet is megelőzi. Mivel pedig az egyház nem támogatja az óvszer használatát, hívők számára az alternatív útvonalak használata még mindig előremutatóbb megoldásnak tűnik, mint a HIV-fertőzött lányanyák sorozatgyártása.