horoszkóp

Sorsfordító szex

2005.02.08. 18:10
Bármelyikünkkel megtörténhet, hogy az egyéjszakásnak szánt kaland gyökerestül megváltoztatja az életünket, mert olyan váratlan élményben van részünk, amelyet nyugodtan nevezhetünk sorsfordító szexnek.

Az egész úgy indult, mint egy sima nyaralás: két hét határidők, számok és grafikonok nélkül; helyette nap, türkizkék tenger és maximális nyugalom. Amikor Krisztina két barátnőjével vitorlázni indult az Égei-tengerre, nem sejtette, hogy ez a vakáció fenekestül felforgatja majd az életét.

Kai, a kapitány a második éjszaka lépett be az életébe. Adonisznak semmiképpen sem lehetett volna nevezni, de mélybarna bőre vonzotta a tekinteteket. Családos ember volt, ez kiderült a hajókabinban kitett fotókból. És mégis: Krisztinára mágnesként hatott. A lány a kétheti nyaralás után szépen hazament, szakított a barátjával, és magában csöndben eltemette ígéretesen indult tanácsadói karrierjét. Ehelyett megbízott egy ingatlanközvetítőt, hogy találjon neki házat a görög tengerparton, ahol majd kis panziót nyithat. Nyár végén pedig újra visszautazott az Égei-tengerre, vitorlázni. Az egész úgy hangzik, mint valami romantikus kivonulás a világból. Mint akinek elege van a stresszből és a jólétből. Csakhogy mindez legfeljebb mellékszál a történetben. Ami ugyanis Krisztina döntését alapvetően meghatározta, amit azon a nyáron megélt, az bizony sorsfordító szex volt!

Sorsfordító szex

A szex másmilyen is lehet

Igenis vannak olyan szexuális találkozások, amelyek megváltoztatják az ember életét, állítják a szexuálszociológusok. A szakemberek szerint a szex sokak számára nem több rendszeres testápolásnál. Nagyjából annyira izgalmas és izgató, mint a zuhanyozás. Ha azután ezek az emberek egyszer átélik, hogy a szex másmilyen is lehet, mint amilyennek addig megszokták, az élmény természetesen következményekkel jár.

Nem feltétlenül kellenek hozzá extrém játékok vagy fortélyok, hogy a szex sorsfordítóvá váljék. Egy nő számára egyszerűen jó érzés megtapasztalni, hogy a férfi reagál arra, amit ő érez. Ha a férfi kedvéért orgazmust kell színlelnie, az nem túl felemelő. Nagyon más viszont azt érezni: a férfi észreveszi, hogy orgazmusa van, és annak megfelelően viselkedik. Például nagyon gyengéd. Vagy mindenben benne van, ami csak a nőnek eszébe jut. A férfiak esetében hasonló a helyzet: sokuknak még sosem volt olyan kapcsolata, amely a szex tekintetében tökéletes lett volna. És szenzációként élik meg, ha egyszer egy nővel igazán elengedhetik magukat az ágyban.

És ez csak a kezdet

Mindkét nem számára fordulópont annak megtapasztalása, hogy olyan dolgokat tehetnek meg, amelyeket korábban, vagy másvalakivel sosem volt bátorságuk. Amelyeket annyira hihetetlenül szépnek találnak, hogy szinte szégyellik is kicsit a másik előtt felfedni, mire vágynak lelkük mélyén. Ajtó egy új világba - és ha már résnyire nyitva van, mindent megteszünk, hogy ne csukódjon be többé. Így válik az egyéjszakás kaland sorsfordító szexszé.

A változásnak nem kell feltétlenül drámainak lennie. Az elején talán csak az ember külseje, öltözködési stílusa lesz új. Végül is felfedeztünk egy új ént, az pedig csak máshogy néz ki, mint a régi! És persze mindent meg is teszünk, hogy tessünk annak az embernek, akivel a döntő élményben részünk volt. Még ha régóta világos is, hogy a közös jövő csupán illúzió. Ám a dolog mégsem marad ennyiben.

A teljes cikk az ELLE februári számában olvasható.