Pornóra nem jár állami támogatás

2004.03.09. 10:04
A német bíróság visszautasította annak a munkanélküli férfinak a keresetét, aki thai felesége távollétében az állammal akarta kifizettetni pornófilmjeit, és a bordélyházban tett kiruccanásainak költségeit.
Az elutasító döntést azután hozták, miután a magányos férj be akarta perelni a helyi szociális hivatalt, mert az nem akarta támogatni a pornó és a kéjlányok iránti igényét. Az Ansbach déli részén fekvő város bírósága szerint a szociális juttatások között nem szerepel a 43 éves férfi szexuális igényeinek kielégítése.

Extra igények

"Azt akarta, hogy havonta négy bordélyházban tett látogatását, nyolc pornófilmet és az óvszereket az állam fizesse ki helyette" - mondta el Peter Burgdorf, a bíróság szóvivője - "valamint a pornófilm nézésekor való önkielégítéshez segédeszközökkel lássuk el."

A férfi korábban a Külügyminisztériumhoz fordult segítségért, hogy a feleségét hazaszállítsák szülőhelyéről, Thaiföldről, ahova 2002-ben tért vissza. Ezt azért kérte, mert nem tudta kifizetni az utazási költségeket. "Azt állította, azért kellettek neki ezek a juttatások, hogy ép és egészséges maradjon, amíg a feleségével nem tudja levezetni a felgyülemlett feszültséget" - mondta Burgdorf. "Most pedig a fellebbviteli bírósághoz fordult ügye kedvező elbírálása érdekében."