Mindenhogy jó, de legjobb hátulról

2007.06.22. 18:29
Olvasóink fele jónak minősíti utolsó dugását, 17 százalékuk lefeküdt már prostival, egyharmaduk pedig azt hiszi, a dohányzás nem okozhat impotenciát. Szexkérdőívünket majd hétezren töltötték ki.

Korábban közzétett kérdőívünkben arra kértük Önöket, hogy meséljenek nekünk szexuális életükről. Önök annyira készségesek voltak, hogy több mint tízezer kérdőívvel tömték tele postaládánkat. A beérkezett anyagokon végzett előzetes szűrés után 6766 ember adatait dolgoztuk fel. Hogy ki esett ki? Például a 2 és 325 éves olvasóink, a férfi, aki 21 éves, de 50 évesen vesztette el szüzességét, illetve azok, akik már több millió partnerrel feküdtek le. Ezek ugyanis kicsit gyanúsnak tűntek.

Demográfiai adatok
Kérdőívet kitöltő olvasóink átlagéletkora 31 év volt. Nem reprezentatív vizsgálatunkban a nemi megoszlás nem volt kiegyenlített: a férfiak 66, míg a nők 34 százalékban képviseltették magukat a mintában. Olvasóink 63 százalékban felsőfokú végzettséggel, és 33 százalékban érettségivel rendelkeznek, a maradék 4 százalékot az általános iskolát és a szakmunkást végzők tették ki. A kérdőívet kitöltő olvasóink közel fele él kapcsolatban, több mint egyharmada házas, 22 százalék egyedülálló és 16-an megözvegyültek.

Meleg kalandok és a szüzesség

Olvasóink 1,4 százaléka saját nemét kedveli, míg 3 százalékuk egyik nemet sem zárja ki a párválasztásból. Arányaiban lényegesen több nő vallotta magát biszexuálisnak, viszont a melegek közül inkább a férfiak képviseltették magukat a kutatásban. Úgy tűnik, hogy a heteroszexuálisok közül is többen belekóstoltak a saját nemük élvezetébe, hiszen az olvasók közel 8 százalékának volt már homoszexuális kapcsolata.

Az adatok szerint általában a középiskola befejezésének időszakában jutunk el oda, hogy megtapasztaljuk első szexuális élményüket, ugyanis a szüzesség elvesztésének átlagéletkora 18 év. Úgy gondoltuk, hogy a nők előbb, a férfiak valamivel később botlanak bele első szexpartnerükbe, de tévedtünk. A két nem között csak hangyányi különbség mutatkozott. A legkorábbi szexuális tapasztalat egy női olvasónkat érte, aki 10 évesen vesztette el a szüzességét, míg a legidősebb korban ártatlanságától megszabadult férfi 40 évesen is szűz volt még. Tisztára mint a moziban.

A kérdőív kitöltői között 11 még mindig szűz ember is akadt, akik meg akarták velünk osztani szexuális életük részleteit. Közülük négyen nők, 21 és 28 év közt, míg a férfiak 19 és 30 év közöttiek.

Évi egy új partner

Bár a Durex 2004-es szexuális egészség kutatásában azt találta, hogy a magyarok átlagosan 9,5 partnerrel voltak már életükben, a mi olvasóink ebből a szempontból tapasztaltabbnak bizonyultak, ugyanis átlagosan 12 partnert fogyasztottak már el. A két vizsgálat közötti különbség részben a nemi arányok jelentős eltéréséből fakadhat, hiszen ha csak női olvasóink átlagát vizsgáljuk, a partnerszám rögtön 8-ra zuhan. A válaszadók életkorát és a szüzesség elvesztését figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy átlagosan egy új szexpartnert szerzünk magunknak évente. Már aki: partnerszám-csúcstartónk ugyanis havonta talál magának új kalandot. A férfi ugyanis több mint 500 nővel feküdt már le.

Mindenhogy jó, de főleg heti többször

Olvasóink fele az elmúlt hónapban hetente kétszer vagy annál többször is dugott, 35 százalékuk pedig 1-4 alkalommal élt szexuális életet. Érdekes, hogy a múlt hónapban csak az emberek 15 százaléka termelte feleslegesen a nemi hormonokat. Pedig emlékeznek: a vizsgálati személyeink 22 százaléka egyedülálló. Vagy az alkalmi kalandok ilyen népszerűek, vagy mindenki a kérdőív kitöltése előtt szakított párjával. Egyik sem hangzik jól.

Hogy mennyi ideig tart egy hancúrozás? Az emberek több mint a fele előjátékkal együtt fél és egy óra között jut el a csúcsra. Amennyiben persze eljut. Ha a játszadozást nem számoljuk, a puszta aktus 10 és 20 perc között lezajlik. Ez az eredmény összecseng a Durex kutatással, ahol átlag 20,4 percnyi előjáték jutott egy dugásra. Nemcsak hogy elég időt szánunk a szexre, de nagyrészt élvezzük is. Bár nem visszük túlzásba: a kérdőív kitöltőinek fele jónak minősítette legutóbbi dugását, ötöde fenomenálisnak, és csak 5 százalékuk ítélte rossznak legutolsó élményét. Mi van a többiekkel? Ők is kielégültek.

Tudjuk, hogy hányszor és mennyi ideig szexszel egy átlag Velvet-olvasó, csak arról nem beszéltünk még, hogy hogyan. A kérdőív eredményei alapján kijelenthetjük: az emberek leginkább mindenhogy szeretnek dugni. Általában nem neveztek meg kedvenc pózokat olvasóink, de aki igen, ott egyértelműen a kutyapóz nyert. Ösztönösen, hátulról.

Ha nincs szex, akkor ott a maszturbálás. Meg ha van szex, akkor is. A válaszadók 35 százaléka egy héten többször, 11 százaléka napi rendszerességgel nyúl magához. Megközelítőleg ugyanennyien vannak azok, akik sohasem választják a magányos kielégülést. Ők persze nagyrészt nők, a lelkes napi rejszolók pedig inkább férfiak.

Gruppenszex és a prostik

A nők több mint a fele nem érdeklődik a többpartneres megoldások iránt, a férfiak 60 százaléka viszont - bár szintén nem próbálta, de - kíváncsi lenne rá. Olvasóink 4 százaléka vett már rész csoportos szexben, és ugyanennyien osztották már meg ágyukat egy pasival és egy nővel. 10 olyan női válaszadónk volt (a nők kevesebb, mint fél százaléka), aki már szexelt két nővel egyszerre, a pasiknak viszont a duplája, közel egy százaléka simogatott már két férfitestet egy időben. Pedig 7 százalékuk heteroszexuálisnak vallja magát.

A prostik szolgáltatásának igénybevétele egyértelműen férfiak szórakozása. De leginkább senkié. Férfiolvasóink 17 százaléka feküdt már le hivatásossal, a nők közül csak 24 olyan személy volt, aki pénzért próbálta ki a szexet.

Alkohol és dohányzás

Kíváncsiak voltunk, mint gondolnak az élvezeti szerek impotenciára gyakorolt hatásáról, és úgy tűnik Önök sokkal kisebb veszélyt látnak a cigaretta, mint az alkohol hosszú távú, rendszeres használatában. 32 százalékban hiszik ugyanis azt, hogy a dohányzás nem okozhat impotenciát, míg az alkohol esetében csak 22 százalékban. Pedig tévednek. Mindkét szer használata elronthatja a szexuális életet.

Hamuszórás és köszönet
Technikai okok miatt a kérdőív két kérdésére adott válaszokat nem tudtuk kielemezni, ezért minden kitöltőtől elnézést kérünk. Segítségüket és lelkesedésüket ezúton köszönjük, és reméljük, jövő heti párkapcsolati témákat feldolgozó vizsgálatunkban is számíthatunk az Önök segítségére!