A hűtlen férfiak többsége szeretője karjaiban, vagy bordélyházban töltötte élete utolsó óráját. Egy prostituáltnál állítólag jobban megerőltetik magukat, mint odahaza.
A félrelépés végzetes lehet a férfiakra nézve - derül ki a frankfurti egyetem törvényszéki orvostani intézete által készített tanulmányból. Az intézet orvosai megvizsgáltak hatvan nyilvántartott halálesetet, amelyeknél a partnerek egyike nemi aktus közben halt meg. A hatvan áldozat közül 56 férfi volt, akik szívinfarktusban haltak meg. Átlagos életkoruk 59 év volt.

Utolsó percek a bordélyházban

"Az érintettek több mint a fele élete utolsó óráját szeretője karjaiban, vagy bordélyházban töltötte élete utolsó óráját, de csak minden negyedik férfi szenderült örök álomra a hitvesi ágyban" - írta a tanulmányra utalva a Bild der Wissenschaft című magazin legújabb kiadása. A többieket önkielégítés közben érte a halál. A törvényszéki orvostani szakértők megvizsgálták az utóbbi három évtizedben elvégzett harmincezer boncolás jegyzőkönyvét és eközben találtak rá a nemi aktus következtében bekövetkezett hatvan halálesetre.

Jobban megerőltetik magukat

Az Arztliche Praxis című folyóirat már 1999-ben nyilvánosságra hozta a frankfurti kutatók munkájának közbülső eredményeit, és akkor a különbség még kirívóbb volt: a 21 ezer felboncolt közül 39 halt meg nemi aktus közben, és ezen belül tízből nyolcan nem a hitvesi ágyban. Az áldozatok között csak két nő volt. Brit tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a nemi aktus közben bekövetkezett, regisztrált halálesetek háromnegyed része házastársi hűtlenkedés közben következett be.

Az okokat illetően a kutatók csak találgatnak. Az egyik feltevés szerint az idősebb férfiak szeretőjüknél, vagy egy prostituáltnál jobban megerőltetik magukat, mint odahaza.

Hányszor, félre, egyébként

Egy felmérés szerint a magyarok évi 152 alkalommal szeretkeznek, és az eredménnyel az élen járnak az új EU-tagállamok között. Magyarország azonban vezet a pénzért vett szex igénybevételével is: minden 100 magyarból 12 nyilatkozott úgy, hogy legalább egyszer már kipróbálta prostituálttal. A második helyen e tekintetben mellesleg az osztrákok és a csehek állnak, körükben 9 százalék próbálkozott már prostituáltakkal.