A franciák szexelnek a legtöbbet

2004.10.12. 17:25
A franciák átlag fölöttiek, a magyarok a harmadik helyen állnak a szexben évi 131 szeretkezéssel. Az elmúlt egy évben a világon a nők negyede színlelt orgazmust, az izlandiak pedig mindenkinél előbb vesztették el a szüzességüket.
Az emberek átlagosan évente 103 alkalommal szeretkeznek, és csaknem húsz percet töltenek előjátékkal, a sztárok közül pedig Angelina Joliera és Brad Pittre izgulnak a legtöbben - derül ki a Durex 2004 májusa és júniusa között tartott globális szexuális felméréséből.

Ezüstérmes magyarok

Az óvszergyártó cég szexuális attitűdöket és magatartást kutató felmérésében több mint 350 ezren vettek részt. A Durex három évvel ezelőtt kezdeményezte a közvélemény-kutatást, a kezdetek óta a felmérésben részt vettek száma megnégyszereződött, és mostanra 41 országra terjed ki. Ebben az évben Brazília, Görögország, Izrael, Írország, Japán, Macedónia és Szlovénia is csatlakozott.

A felmérés szerint jelenleg Franciaország a világelső a szexben évi 137 szeretkezéssel, ami a cég beszámolója szerint magasan a 103-as átlag fölött van (a nők több, évi 106, a férfiak évi 101 alkalommal szeretkeznek). Nem sokkal maradnak le azonban a franciák mögött a görögök és a magyarok. Magyarország ugyanis évi 131 szeretkezéssel a harmadik helyen végzett. A japánok, a hongkongiak és a szingapúriak aktívak a legkevésbé.

Előjáték és vibrátor

Az emberek átlagosan 19,7 percet töltenek előjátékkal, a férfiak állításuk szerint többet (20,2 perc), mint a nők (18,8). Az élen a britek állnak, akik 22, 5 percet szánnak az előjátékra, utánuk szorosan a németek 22, 2, az írek 21, 8 és a spanyolok következnek 21,7 perccel. Thaiföldön viszont nem rajonganak az előjátékokért: csak 11,5 perc szánnak rá.

Sok országban az előjáték egyre inkább jelenti az olyan szexuális segédeszközök használatát, mint a pornófilmek, vibrátorok, élvezetnövelő óvszerek és síkosítók. Több mint 35 százalék néz pornófilmet a partnerével, 22 százalék szereti a bekötött szemet vagy a bilincset, és ötből egy használ szexuális játékszereket. A közös pornófilm-nézés inkább a nők körében népszerű (38 százalék), mint a férfiakéban (33 százalék), csakúgy, mint a szembekötősdi és a bilincs - a nők 27 százaléka, a férfiak 19 százaléka szereti. A legtöbb pornófilmet egyébként a dél-afrikaiak nézik, és a dánok kedvelik leginkább a szembekötősdit és a bilincset.

"Az emberek egyre nyíltabban vállalják szexuális vágyaikat, és örömmel használnak szexuális segédeszközöket annak érdekében, hogy a szexuális élet partnerük számára is örömteli legyen. A biztonságos szex is győzedelmeskedni látszik a puszta élvhajhászás felett" - nyilatkozta Rosie Lodge, a felmérést végző cég egyik képviselője.

Az első szexuális élmény

A felmérés arra is fényt derített, hogy az első szexuális élményt átlagosan 17,7 éves korukban szerzik a fiatalok. A trend azt mutatja, hogy a szüzesség elvesztése egyre korábbra tolódik, mivel a mai 16 és 20 év közötti fiatalok 16,5 éves korukra válnak szexuálisan aktívvá. A nők azonban korábban kezdik az aktív szexuális életet, mint a férfiak - 17,5 évesen, szemben a férfiak 17, 8 évével. Az izlandiak mindenki másnál előbb kezdik a szex gyakorlását (15,7), őket követik a németek és az osztrákok.

Az emberek több mint egyharmadának (35 százalék) volt olyan szexuális élménye, amikor nem védekezett, pedig nem ismerte partnere szexuális előéletét. Leginkább a dánok, a svédek, a japánok, a norvégok és a dél-afrikaiak elővigyázatlanok, a legkevesebb kockázatot az indiaiak, a vietnámiak és a spanyolok vállalják. A válaszadók fele legjobban a HIV vírustól és az AIDS-től fél.

Orgazmus

Az emberek egynegyede színlelt orgazmust az elmúlt 12 hónap során, de nemek szerint elég nagy eltérés tapasztalható: tízből négy nő színlel, míg a férfiaknak 17 százaléka. A macedónok és a Szerbia-montenegróiak szexuálisan a legkielégítettebbek, közülük 82 százaléknak nem volt szüksége, hogy orgazmust színleljen, a következő helyen pedig Horvátország, Magyarország és Olaszország áll 75-75 százalékos aránnyal.

A legszexisebb sztárok

A felmérés szerint a UNICEF nagykövete, Angelina Jolie színésznő a világ legszexisebb nemzetközi sztárja, aki a szavazatok 18 százalékát mondhatta magáénak, bár a nők körében népszerűbb volt (24 százalék), mint a férfiakéban (17 százalék). A második Jennifer Lopez, őt követi Britney Spears és Catherine Zeta-Jones 12-12 százalékkal.

A legszexisebb férfi a Trója sztárja, Brad Pitt lett, második helyen végzett az amerikai Johnny Depp, szorosan a nyomában pedig George Clooney és a futballsztár David Beckham.